Левият Мирчев се цели за втория тур в София

Социолозите "внушават", че нямам шанс, убеден е кандидат кметът
16 сеп 2015 16:58, Анисия Иванова
21
Левият Мирчев се цели за втория тур в София
Михаил Мирчев. Снимка: БТА

Кандидатът на БСП за кмет на София проф. Михаил Мирчев прогнозира, че ще отиде на втори тур на предстоящите местни избори. Това каза самият той на първата си пресконференция като кандидат за кмет.

Според социолога Йорданка Фандъкова ще има резултат близо до 50%, но под тях и задължително ще отиде на втори тур. Мирчев прогнозира, че той ще отиде на втори тур с голяма разлика с кандидата на Реформаторския блок Вили Лилков.

Мирчев допълни, че в момента дистанцията между него и Вили Лилков не е толкова голяма, но смята, че в рамките на октомври тя ще бъде удвоена в негова полза. Според Мирчев Георги Кадиев ще има не повече от 3% и допълни, че неговата задача е "да създава медийна суматоха и заедно със "силиците" на АБВ и Георги Анастасов, ако могат да "отмъкнат" десетина хиляди гласа от БСП или 1-1,5 общински съветника".

Още по темата

Михаил Мирчев отбеляза, че за първи път от 25 години няколкото големи социологически агенции, които правят изследвания всеки месец, от юни месец насам не публикуват изследвания. Според него логичният отговор за това е, че данните, които се получават, драстично се разминават с внушенията, според които Йорданка Фандъкова има безкрайно висок рейтинг в София, а Михаил Мирчев - безкрайно нисък и няма никакъв шанс в тези избори.

Мирчев заяви, че неговата задача в тази кампания с помощта на БСП, ще бъде лявото в България да оцелее. Той допълни, че това не е егоистичен интерес, а е интерес на бъдеща модерна европейска България. Става въпрос за истинско лявото - с леви ценности, смели лидери, ефективност и не предателство на това, което е обещано и на ценностите, които са декларирани, когато се взема властта, посочи социологът.

Проф. Мирчев каза, че цел на кампанията му в София е да минимизира ефекта от опитите да се откраднат гласове от БСП от отцепили се от партията. Това е една от моите основни задачи в лявото пространство, защото не можем до безкрайност да се роим, каза още той, цитиран от БТА.

В коментар за позиционирането в дясното пространство Мирчев посочи, че в София се прави експеримент на тези избори дали могат да се възродят старите десни партии. Социологът смята, че за първи път откакто ГЕРБ е на политическата сцена и е узурпирала дясното пространство, другите десни партии започват сериозни опити, за да си върнат голяма част от дясното. "Това вече е сериозна конкуренция и сблъсък вътре в дясното пространство, какво ще се случи ще видим, но на ГЕРБ няма да му е лесно", смята Михаил Мирчев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
0
 
! Отговори
kokospa преди 8 години
Е по -голям *** няма!На първата си прес конф.говореше като ЗКПЧ а не като кандидат кмет.По-голяма гавра от страна на БКП досега не е сервирана на жалките и подръжници
15
0
 
1
 
! Отговори
смях преди 8 години
Е с такъв кандидат БСП явно очаква останалите я да пукнат от смях,я да не си направят труда да гласуват и така да спечелят изборите!
14
0
 
1
 
! Отговори
врачанин преди 8 години
На бас на кило вино и домашна кокошка,че този няма да стане кмет на София.Чакам басиращи се от твърдо червения електорат.
13
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
НЕ РАЗБРАХТЕ ЛИ ,ЧЕ В ТАЗИ ДЪРЖАВА КОМУНИСТИТЕ ИЗБИРАТ , А ОСТАНАЛИТЕ ГЛАСУВАТ... ТОЙ НАЗНАЧАВА - КМЕТОВЕ , ДЕПУТАТИ, ПРЕЗИДЕНТИ , МИНИСТРИ , ОМБУЦМАН И ТАКА ДО КРАЯ ....
12
1
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
НЕ РАЗБРАХТЕ ЛИ ,ЧЕ В ТАЗИ ДЪРЖАВА БОЙКО ИЗБИРА , А ОСТАНАЛИТЕ ГЛАСУВАТ... ТОЙ НАЗНАЧАВА - КМЕТОВЕ , ДЕПУТАТИ, ПРЕЗИДЕНТИ , МИНИСТРИ , ОБДУСМАН И ТАКА ДО КРАЯ .....
11
1
 
2
 
! Отговори
До 9 преди 8 години
Първо в София живеят хората от селата, които сега пустеят и на тамошните кметове си внасят , за да има кой да гласува, за да ги изберат. Преди 100 години в София са живеели повече турци, и арменци, отколкото Българи. Ако според теб 2 милионна София за 4 поколения е станала от 5000 на 2 милиона само от кореняци Софиянци, значи си за психото. Едва ли и 1% от жителите на София са кореняци, 99% са селяни от селата, които сега се помислиха за по-граждани от хората в другите градове.
10
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
То и сега не са останали павета, Фандъка всичко разграби, София е в руини.
9
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
БСП никога няма да имат кмет в София, никога.Нали разбирате, че ако бесепар е кмет на София, ще изкъртим кметството и ще го изкараме на улицата като куче.За бсп гласуват в селата и малките градчета, където хората са масово неграмотни и милеят по комунизма.Нормалните хора презираме БСП.
8
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Втори тур...аз мислих, че целта е да се спечелят изборите, ама изглежда за БКП летвата не е толкова висока.Успех и дано не хванете нито един кмет, за да си поодъхне българия от ***.
7
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хахахахахах Мирчев кмет....А бе вие луди ли сте, не разбрахте ли, че в София живеят по-нормални хорат.Тук не гласуваме за БСП :) давам му 15-20% - купените от махалата и пенсионерите.Ще си говорим пак след месец.
6
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе защо харчите парите?!Фандъкова ще ви бие всеки път!
5
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Поредният безличен кандидат на БСП. Тази партия вече е абсолютна руина.
4
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нормалните партии се борят за победа на изборите, а БСП за втори тур. То миналия път май и втори тур нямаше
3
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тоя по какво е професор? В АОНСУ ли е учил не доучил?
2
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До СмешноЗащо мислиш, че Мирчев ще краде? Фандъка като краде може, така ли?А трагедия ще настане в София, защото *** ще стъжни живота на всички. Тогава може и да стане София 1,2 милиона, както твърди фандъка.
1
19
 
10
 
! Отговори
Смешно преди 8 години
Ти представяш ли си, София да си избере друг кмет вместо Фандъкова. Голяма трагедия ще бъде. До сега не съм емигрирал, като може би съм един от малкото с моята професия решили да останат тук. Ако БСП дойдат на власт в София и жълти павета няма да останат по улиците. Всичко ще откраднат до последната стотинка, до последната лампа. До кости ще оглозгат. Аз лично няма да ги дочакам да встъпят в длъжност. Директно към летището...