Авиацията ни поставена на карта, алармира Михов

Ще стане, ако проблемът с ремонта на МиГ-29 продължи над 6 месеца
Обновена: 27 сеп 2015 15:23 | 27 сеп 2015 14:07, Елка Василева
135
Авиацията ни поставена на карта, алармира Михов
Снимка: архив, Reuters

Ако проблемът с Полша продължи повече от половин година, изтребителната и ударната авиация са поставени на карта, заяви председателят на комисията по отбрана в парламента Михо Михов пред БНР.

Ние сме информирали министъра на отбраната, че полската страна няма лиценз за извършване на ремонтни дейности на българските самолети МиГ-29, каза Михов по повод писмото на руската корпорация МиГ, че Полша не може да ремонтира българските изтребители МиГ-29.

Още по темата

„Нещата не са обсъждани в Съвета по отбрана задълбочено с участието на всички членове. Като че ли един тесен кръг от хора взема решение в Министерството на отбраната“, посочи Михов.

Той изрази притеснение България да не направи голяма грешка при обвързването си с Полша.

Михов заяви, че по детайли от писмото ще говори след вторник, когато казусът бъде обсъден с колегите му.

Според него подобно писмо е получено в Министерството на отбраната по-рано и затова той ще разговаря с ресорния министър Николай Ненчев, преди да оповести официалното си становище.

„Притеснен съм от това писмо. Намерението ми е да предложа на председателя на Народното събрание Цецка Цачева провеждането на изнесено заседание на комисията по отбрана на летище "Граф Игнатиево", където е базиран този самолет. Там ще гостуват полски летци с техните МиГ-29. Трябва да подложим на парламентарен контрол министъра на отбраната и неговите сътрудници, за да имаме по-ясна позиция за в бъдеще към безопасността на летците и българските граждани“, каза Михов.

Той обясни, че професионалната армия трябва да бъде по-често извеждана на терен, за да възроди своята издръжливост и отговорност в екстремни ситуации.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


135
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименИмаме лиценз за МиГ-21 и 23. 23ките ги нарязохме една част, а друга продадохме в Африка. За 29ките нямаме лиценз, можем да ги олслужваме, но не и да ремонтираме двигателите.
73
0
 
4
 
! Отговори
Българин преди 8 години
Не знаех,че имаме авиация. Този само на хартия ли я е виждал?
72
5
 
1
 
! Отговори
КАПРАЛ преди 8 години
ЗАЩО ЛИ ДРУГАРЯ МИХОВ ТОЛКОВА МНОГО ДЪРЖИ ЗА ТИЯ РУСКИ ТРОШКИ ДА ХВЪРЛЯМЕ МИЛИОНИ А ДА НЕ КУПИМ НОВИ САМОЛЕТИ ЗАЩО ЛИ
71
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
MIHOV ZIAL GIVOT SMUCESHE OT NARODA,A SEGA E PREDSEDATEL NA KOMISIA V SABRANIETO NA GUPZITE I OSHTE VZEMA ZASHTOTO NE MOGE DA SE NASITI.
70
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ЩирлицАз работих в този завод - Авиоремонтен завод "Терем - Георги Бенговски" гр. Пловдив. Също така завода разполагаше с халета и екипи за обслужване на изтребителната авиация в Граф Игнатиево до летището, както и Изпитателна станция в Крумово. Това бе една индустрия, техника и обучение на хора, която няма да се повтори повече за една малка страна като нашата. Всичко отиде по-дяволите, хората си тръгнаха, следствие на нарочната държавна политика за ликвидация.
69
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
NARODA NIAMA HLIAB DA IYADE,A MIHOV SAMOLETI SANUVA.ZA VOENNI ZELI NIKAKVI PARI--PARITE SA ZA NARODA.DA BADAT SAKRATENI TEZI VOENNINAZIALO--BALGARIA E ZASHTITENA OT NATO.
68
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ШопПопка, *** падла, F-16, които щяха до ни набутат, бяха португалски - години висяли на солен атлантически вятър на о-в Терсейра от Азорските о-ви. Всеки може да ги види на Гугъл Земя. Повечето от тях бяха служили в USAF, преди да ги вземат в PAF. Така, че честити ни бракми 3-та употреба! Ние нямаме пари за свестен самолет. А и не ни трябва - нали имаме Кугари, от които Той да показва на Нея владенията им...
67
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
тия самолети ги ремонтираха и обслужваха в Пловдив в авио ремонтния завод
66
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кой ни съсипа авиацията Кой
65
10
 
9
 
! Отговори
Пфу преди 8 години
До Анонимен---93;Русия безплатно ли ни даваше Воена техника? След ДЕВЕТИ ни изкомандва и послушните *** замениха НЕМСКАТА с руска техника
64
18
 
8
 
! Отговори
до 99 преди 8 години
Няма какво да гледаш, има си данни и индекси. За 2015 България е десетки места пред Русия, качеството на живот тук е по-добро. Просто те са едно 20-на години назад.
63
3
 
2
 
! Отговори
завод за изтребители преди 8 години
Може ли в Бьлгария да си направим предприятия за производство на изтребители....
62
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе ние нямаме пари за керосин и гуми, а вие сте ревнали за самолети...Служил съм в авиацията ни 2 години. Това е много скъпо нещо, не е за беднюхи като нас бе...Преди можехме, защото изнасяхме неща за русия, получавахмъ гориво и части.Но като цяло трябва държавата да е богата.
61
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
7, 8 имах в предвид!
60
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Като сме първи дупелизци на САЩ защо не ни подарят една ескадрила от 78 самолета Ф16? Нали са големите ни приятели?
59
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Смотаните руснаци нали сами казаха че договора за потдръжка на изтребителите ни изтича тази година,какво ми се правят сега на изненадани ние къде ще си ремонтираме НАШИТЕ самолети!
58
3
 
9
 
! Отговори
Мани! преди 8 години
'Би мама и на авиацията - държавата си отиде...
57
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хайде, стига с тези изтребители.С такава бройка,ще повторим ситуацията от 2Св и бомбардирането на София други градове.Когато си слабичък търси други начини.Макар ,че Фукарията ни е нац. Спорт!
56
18
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Полша освен МиГ има F 16, Чехия - Грипен, Унгария - Грипен, Румъния - F 16...Само ние, след седем правителства на бившите комунисти се ококорихме без ВВС. Руснаците и техните български *** така и не разбраха, че номерът няма да мине.
55
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Турция разполага с 240 изтребителя F16 в боеспособно състояние, Гърция има 155 F16 и 43 френски Мираж - всички сервизирани. Ние имаме всичко на всичко 55 бойни изтребителя, от които само 10 (няколко Миг-а, останалите Су) са годни за летене... Това звучи просто страшно.