Смирение - правилното отношение към бежанците

Маргарита Попова: Ако не се чувстват желани, ще се обърнат срещу нас
Обновена: 29 сеп 2015 18:53 | 29 сеп 2015 18:52,
156
Смирение - правилното отношение към бежанците
Снимка: БТА

Демокрацията става само тогава, когато поколенията сме заедно и се държим здраво за ръцете си, каза днес вицепрезидентът Маргарита Попова, която откри часовете по демокрация и право в ГПЧЕ "Екзарх Йосиф" в Разград, цитирана от БТА.

Тя посочи, че се гордее с програмата "Часове по демокрация", която е съвместен проект - неин и на германската Фондация за международно правно сътрудничество. Преди Разград курсът вече успешно е преминал в четири училища в Ловеч, Благоевград, София и Пазарджик.

Вицепрезидентът смята още, че часовете по демокрация ще подпомогнат да не се прикриват недъзите не само на днешния ден, но и на много напредналите демократични държави, които имат висок стандарт на живот, но всъщност страдат от много недостатъци в своето демократично развитие.

Маргарита Попова коментира и темата за бежанците, провокирана от разградчанин, който я посрещнал в двора на училището с въпроса "Защо бежанците в България консумират три пъти повече отколкото нашите граждани".

Тя отбеляза, че от този въпрос много я заболяло не за друго, а защото знае, че много хора са в състояние да го зададат. Няма неудобни въпроси, има неудовлетворителни отговори, заяви Попова и обясни, че не е правилно Балканите и Източна Европа да се възприемат като място, където живеят безсърдечни хора, които не знаят какво значи състрадание.

Според нея не може да не съжаляваме майките, които носят на ръце своите гладни, голи и плачещи деца, с които бягат от войната. Ако показваме на бежанците, че са нежелани, у тях ще се затаят гняв и омраза, които след време могат да се обърнат срещу нас, каза вицепрезидентът.

По думите й тогава вместо да работят и да се грижат за семействата си, те ще посегнат към оръжието и ще поемат пътя на една структура, за която говори цял свят - Ислямска държава. За да не се случва това трябва да сме по-смирени и да помагаме на хората, които имат нужда от помощ, допълни вицепрезидентът Маргарита Попова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


156
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
0
 
3
 
! Отговори
stamatovia преди 8 години
Смирението трябва ли да е съпроводено с навеждане или може само с падане по очи пред "бежанеца"? Не мога да понасям тази жена от момента в който Борисов я назначи за вицепрезидент и сега виждам колко съм прав. А с такива политици врагове не ни трябват.
73
0
 
2
 
! Отговори
Биби преди 8 години
Треа да те "ф"карат в лудницаТеб и всички продажни европейскилидери.ко искате,тия животни да изнасилват децата ни,жените ни и накрая и нас??? Събудете сеБЪЛГАРИ
72
0
 
8
 
! Отговори
Елена преди 8 години
госпожо Попова,не е ли време да се сьбудите вие там в парламента... За какво да се смирим,да продьлжават да ни газят ли??? Да ми е жал,за "голи и боси деца" ,за родители ,които не искат да работят за 1000-1200 лв. заплата ??? Засрамете се,нашите деца ходят голи и боси,ние взимаме заплати много пьти под 1000 лева,нашите родители карат месеца с по 200 лева пенсия, а вие ще ми говорите да се сьжалим над тези ,даже не знам как да ги нарека ... Засрамете се.... На вас не Ви ли е жал за нас,бьлгарите?
71
0
 
5
 
! Отговори
1 от милионите преди 8 години
Започнаха да изпълзяват горгонските им душици. Ако смяташ ти, Горгонско изчадие, че Народът Български не ти началникът, ОСТАВКА! и марш в Америка!
70
0
 
7
 
! Отговори
Ами ако преди 8 години
Ами ако стане обратното, ако ТЕ не са смирени. ние да се изпълним с гняв и да застанем срещу тях?
69
0
 
4
 
! Отговори
777 преди 8 години
Ха-ха-ха, каква откровеност. Какво щат тука хора, който ако не им угодим, ще се изпълнят с гняв и омраза към нас? Ако са майки с плачещи дечица и да се обърнат срещу нас, какво могат ни направи?И как пък не им иде да се изпълнят с благодарност, че ги подслоняваме и издържаме?Попова, Попова, пак добре, че изплю камъчето.
68
0
 
11
 
! Отговори
Dongo Bongo преди 8 години
" СМИРЕНИ"??? Тая крава какво иска да ни каже? Смирени са само робите.
67
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Taja sa nischtoNe stava a si otvara ustata fil4ev pravilno ja uvolni.
66
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Изгонете първо всички неидентифицирани криминални субекти в центъра на София от България, справете се с гета и се погрижете за дечицата там, възпитайте ги като нормални български граждани пък тогава ни баламосвайте как да се отнасяме с пришълците.
65
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Стига, госпожо, не Ви минава номерът с бедните и голи дечица! Нямам нищо против да приемаме дечицата и майките им, но без мъжете, които са агресивни при всякакви обстоятелства. Ако майките на дечицата се цивилизоват, научат български и започнат да се обличат нормално, ако работят, ако децата им тръгнат на училище и приемат българските обичаи и закони, нямам нищо против. Нали говорим за интеграция, ето това е интеграция. Но да ни карате да ги ожалваме просто така, няма да стане!
64
1
 
13
 
! Отговори
Зоолог преди 8 години
Тази кукумявка съвсем е мръднала! Плещи все глупости. Няма ли внуци ,та да си седи в къщи?
63
0
 
17
 
! Отговори
Демек де преди 8 години
"Преклонена глава сабя не я сече.", така ли да вЪ разбираме госпожо? Нещо ми навявате спомени от по-предишни учебници по история! А?
62
0
 
22
 
! Отговори
Гостенка Желана преди 8 години
Желани? Че кой Ви е казал, че са желани? Желан гост е поканеният, а не натрапеният. Да вземем всички да Ви дойдем на гости у Вас за неизвестно време, а?
61
0
 
20
 
! Отговори
българка преди 8 години
Не говорете за смирение. Не разбирате ли народът е революционно настроен срещу безхаберните политици. Стига сте се правили на по- европейци от Меркел. С нейната кариера е свършено , защото е на път за погуби родината си и цяла Европа. Само *** не го разбират. Стига с това смирение, проявете разум, чуйте какво ви казват избирателите най- сете
60
1
 
19
 
! Отговори
българка преди 8 години
Г-жо Попова, за какво смирение говорите? Да оставим да залеят държавата ли? Вие новини гледате ли? Тази сутрин имаше един безпомощен пенсионер, чийто дом е наводнен. Знаете ли колко са хората, които още не са възстановени от наводненията през последните години. Държавата никаква я няма. Бедността в държавата е голяма, не я разбирате само вие със скъпите костюми и коли, високите доходи, които с нищо не сте заслужили, не и докато има хора с 180 лв. пенсия. Не ги говорете за смирение
59
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 82- и аз казвам като тебе брат.
58
0
 
11
 
! Отговори
Шаран_БГ преди 8 години
Тези не се бежанци!! Лошо нещо като научиш някоя песен фалшиво! И така си я пеят нашите пишман политициш --фалшиво! Като им е калпав диригента...... Аз им казвам ПРЕСЕЛНИЦИ, а проф.Б.Димитров даде още по-точно определение -- ИКОНОМИЧЕСКИ ИМИГРАНТИ. Ето и едни от първите им капризи -- не харесват Финландия, моля Ви се1 Да ги изринат в Сахара --там е топло!!
57
0
 
9
 
! Отговори
Шофер преди 8 години
Медиите ще ми казват как да се държа с хора, които идват за да печелят пари, а не да бягат от война...
56
0
 
20
 
! Отговори
2 преди 8 години
Дайте им всичко за да не ни бият....май това казва кукундрелата
55
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ОСТАВКА!