Да паднат санкциите срещу Русия? Не, реши НС

Дебатът предизвика сблъсък между БСП и "Атака"
7 окт 2015 13:10,
180
Да паднат санкциите срещу Русия? Не, реши НС
Снимка: архив Bulphoto

Парламентът отказа да се обяви за падане на санкциите на Европейския съюз срещу Русия, въведени от Брюксел заради конфликта в Украйна. Депутатите отхвърлиха предложението на БСП Народното събрание да задължи премиера да поиска това от ЕС.  

Проекторешението, внесено от социалистите, бе подкрепено от ПФ, "Атака", АБВ и независимия Велизар Енчев. Против и въздържали се бяха депутатите на ГЕРБ, РБ, ДПС.

С предложението си БСП, начело с лидера си Михаил Миков, настояваха България да инициира и падане на забраната за достъп до ЕС на граждани на Русия, имащи отношение към конфликта в Украйна.  

Пред депутатите Миков защити предложението си с аргумента, че санкциите срещу Русия са доказали неефективността си.

"Те нищо не промениха, оказаха се неефективен инструмент", каза лидерът на БСП и изброи негативните страни на санкциите за България - тежки поражения всектора на млекопроизводството, електрокарното производство и в туризма.

"Затрудняват се парламентарните контакти с Русия и ЕС и традиционно добрите отношения между българския и руския народ. Ще има тежки поражения върху културното и икономическото сътрудничество", каза още Миков.

Той обясни и че по някои оценки загубите за страната ни за десетте месеца санкции са около 100 млн. евро. "А нашето правителство отсъства, няма го, готви се, бръсне се, подстригва се за важни гости от чужбина", възмути се Миков. Малко по-рано стана ясно, че днес няма да има блиц контрол с участието на Борисов заради негов международен ангажимент.  

Искането на левицата за падане на санкциите срещу Русия се превърна в зрелищен сблъсък на русофилите в парламента - БСП и "Атака". Сидеров обяви, че ще подкрепи проекта, но нападна червените, че кабинетът на Орешарски е отказал да наложи вето на санкциите и не е допуснал в страната шефа на руската Дума Сергей Наришкин.

"Когато бяхте на власт, водихте пронатовска политика, казвахте, че сте направили вашия цивилизационен избор. Ангел Найденов искаше повече НАТО, за да се браним от руските самолети. Той беше за НАТО повече и от Соломон Паси", контрира Сидеров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


180
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
101
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен128явно нищо не разбираш от икономика
100
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен125кое му беше лошо на БЪЛГАРИЯ преди вие да дойдете на власт а еврейски гаменчета
99
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
По вълнуващият въпрос е защо вече двадесет и шест години не падат санкциите на русия към . България . Защо толко години ние плащаме на москва най скъпата газ и петрол в европа . Ако целта е да се държи по този начин нашата родина на къса каишка ,то какво искат от нас продажните милиционери от . Атака
98
1
 
1
 
! Отговори
odessa преди 8 години
abe neredovno. osven benito musolini, drugi faschisti niama.
97
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да работят за България и нормалния свят, а не за опиянчената руска ***.
96
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Този наш народ дето има много малко акъл си заслужава гладуването- след толкова години комунизъм има още кой да гласува за бсп и атака ... това не е нормално, защото на хората им е малко пипето.Да гладуват!
95
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Трябва да паднат санкциите работата в доста фирми намаля доработват се по договор поръчките до края на годината и умират... не стига че няма много работа в бг ами и умишлрно се намалява
94
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всички които искат отмяната на санкциите срещу русия работят за фашизма и фашист номер 1 едно на нашето време фюрера Путин. С една дума БСП, Атака, АБВ, ПФ и Велизар Енчев са фашисти. Да ви е честит руския фашизъм в България с 40% участие в НС.
93
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Как бе отиваш да гласуваш и живота ти се променя ако избереш правилната партия !Ха ха ха ха
92
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Гласувайте и през 2050 ще сте добре с мнозинство от инженери и доктори !
91
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Атака е метастаз на БСП, както и ГЕРБ. Само, че в атака са събрани най-глупавите - милиционери, стари партийни "членове", бивши военни и настоящи некадърници и престъпници.
90
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Така се разрушава съдбата един народ ...със 200 подкупени депутати ....
89
4
 
4
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 8 години
БСП да се държи за Атака, че без тях са в пълна изолация...
88
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Волен за премиер е 100 пъти по добре от ББ *** се от яд ама на дали ще стане
87
7
 
2
 
! Отговори
анализа преди 8 години
Да направиш Волен премиер е по -смешно от това да направиш *** културен министър /България бе опропастена след 1990 в социаленен и културен план ,защото такива крими елементи дето са за затвора се писаха експертиза на прехода.Хора без никаква подготовка почнаха да бачкат в полза на своя джоб и опропастиха делото на една свободна България .И виждаме ефекта днес .Псевдо лява партия ,никаква десница ,ДСП мафия .....И един шизофреник с пълен джоб ,че и кандидат за премиер .
86
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Социалистите от БСП са долни предатели. Работят единствено за благото на Русия и хибридния фашист Путин.
85
4
 
5
 
! Отговори
АМИ ,ДАААААА..... преди 8 години
...80% от българите са русофили ......И КАРАТ САМО ЛАДИ И МОСВИЧИ!!!НЕ ЩАТ И ДА ЧУЯТ ЗА ЗАПАДНИ КОЛИ И СТОКИ ...ХА,ХА,ХААААААААААА....МАСОВО ХОДЯТ НА ЕКСКУРЗИИ ДО МОСКВА И СИБИР.......ДА ГЛЕДАТ КРЕМЪЛ И ***....!!!!Белия вожд---даже от Москва , ще плаща по изборните секции,бе...../...директно в рубли/В САЩ---вече търгуват само с рубли ......мразят доларите ....ХА,ХА,ХАААААААААААААА
84
4
 
6
 
! Отговори
ФАКТ преди 8 години
Единствено АТАКА няма как да се нарекът "Национални предатели" поради простата причина че никога Сидеров не е бил Министър-председател ! Национален предател може да се нарече само този в чийто ръце е била властта ....и е е*ал маата на България ! Именно Герб и ДПС дръпнаха заема от 16 милиарда и тарашиха КТБ .....помен от тия пари няма , а народа ще ги връща !
83
5
 
1
 
! Отговори
айде преди 8 години
Колко партии смени Сидеров ,колко медии - СДС,РЗС,СКАТ ....Стига вече лъжи .БСП трябва да излезе и да каже тия неща ,а не да стои в ъгъла.
82
3
 
4
 
! Отговори
nnn преди 8 години
Ние винаги се хващаме за губещата каруца, както има една дума..не че на Русия и пука какво решават така наречените ни управници.Но хората не мислят така, това е много важно!