Да паднат санкциите срещу Русия? Не, реши НС

Дебатът предизвика сблъсък между БСП и "Атака"
7 окт 2015 13:10,
180
Да паднат санкциите срещу Русия? Не, реши НС
Снимка: архив Bulphoto

Парламентът отказа да се обяви за падане на санкциите на Европейския съюз срещу Русия, въведени от Брюксел заради конфликта в Украйна. Депутатите отхвърлиха предложението на БСП Народното събрание да задължи премиера да поиска това от ЕС.  

Проекторешението, внесено от социалистите, бе подкрепено от ПФ, "Атака", АБВ и независимия Велизар Енчев. Против и въздържали се бяха депутатите на ГЕРБ, РБ, ДПС.

С предложението си БСП, начело с лидера си Михаил Миков, настояваха България да инициира и падане на забраната за достъп до ЕС на граждани на Русия, имащи отношение към конфликта в Украйна.  

Пред депутатите Миков защити предложението си с аргумента, че санкциите срещу Русия са доказали неефективността си.

"Те нищо не промениха, оказаха се неефективен инструмент", каза лидерът на БСП и изброи негативните страни на санкциите за България - тежки поражения всектора на млекопроизводството, електрокарното производство и в туризма.

"Затрудняват се парламентарните контакти с Русия и ЕС и традиционно добрите отношения между българския и руския народ. Ще има тежки поражения върху културното и икономическото сътрудничество", каза още Миков.

Той обясни и че по някои оценки загубите за страната ни за десетте месеца санкции са около 100 млн. евро. "А нашето правителство отсъства, няма го, готви се, бръсне се, подстригва се за важни гости от чужбина", възмути се Миков. Малко по-рано стана ясно, че днес няма да има блиц контрол с участието на Борисов заради негов международен ангажимент.  

Искането на левицата за падане на санкциите срещу Русия се превърна в зрелищен сблъсък на русофилите в парламента - БСП и "Атака". Сидеров обяви, че ще подкрепи проекта, но нападна червените, че кабинетът на Орешарски е отказал да наложи вето на санкциите и не е допуснал в страната шефа на руската Дума Сергей Наришкин.

"Когато бяхте на власт, водихте пронатовска политика, казвахте, че сте направили вашия цивилизационен избор. Ангел Найденов искаше повече НАТО, за да се браним от руските самолети. Той беше за НАТО повече и от Соломон Паси", контрира Сидеров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


180
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ТВ алфа се състои от 5 водещи и 5-*** еднакви гости. По цял ден повтарят едно и също. Най-смешно и забавно е когато рекламират и плашат със старо руско оръжие. да не говорим за гротеската "прогноза за времето". Вместо новини се пуска ОРТ и превеждат горедолу както им отърва на тях, най-вече какво казал Путин. Общо взето шоу от всякъде, хубаво е, че няма реклами.
60
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А там, където е стъпил ботушът на Альоша, друго, освен робство,хората не са узнавали. Предполагам, че в бъдещите буквари и енциклопедии определението за съветската армия ще бъде Страж на робството до разпадане на империятаАко пък не можем да минем без страж на мира, нека тогава бъде този, който защити демокрацията. Американските момчета ни показаха как става това.4 март 1991 г.в. ДемокрацияВОЛЕН СИДЕРОВ
59
2
 
6
 
! Отговори
До 73 преди 8 години
С годините мненията се сменят бе ....я дай нещо от Бойко Борисов през 91-ва год. по силовашкото му време ? Кажи някой негово изказване или те няма да са за пред камера !? 258
58
7
 
6
 
! Отговори
До 67 преди 8 години
Съветската армия е страж на мира-тази лъжа се насаждаше в главата на българина от буквара на първолака до вестника на пенсионера. Песни се пееха и стихосбирки се тиражираха в прослава на легендарната Червена армия Не знам друга нация да е възпявала така окупатора си и да му е издигала мегаломански паметници, по-високи от телевизионната кула. България го е правила.Гнусотата на голяма демагогия изискваше не само да се подчиниш, но и да обожаваш този, който ти носи робството. В. Сидеров 1991г
57
8
 
18
 
! Отговори
слави трифонов преди 8 години
Дори в САЩ обикновения човек разбра, че Путин носи свободата на света, и само вие платените партенки, не можете да го усъзнаете!
56
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Разпадът е обгванал други партии от парлламента. Това са така наречените "Патриоти" ,както и АБВ, защото излъгаха избирателите си ,че са против ГЕРБ а накрая им целунаха задниците. Всеки трезво мислещ човек , на когото не му е безразлично бъдещето на страната ще гласува за АТАКА. Ако за някои хора думата националист е *** това означава да си национален предател и да си против Левски и Ботев. Цялата дясна страна от парламента е сбирщина от национални предатели. Предателите нямат Родина.
55
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 43 Далеч не са 130 хил,но колкото и да са били,лошото е,че баща ти не те е донаправил!Ментално модифицираните двуноги в БГ щяха да са с поне един по-малко!
54
14
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
Сидеров трябваше от отдавна да е затвора! Интересно, какво чака прокуратурата, след много факти за НАЦИОНАЛНО ПРЕДАТЕЛСТВО! !!
53
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Скивайте само как две партии финансирани от Русия се издават, че си конкурират "субсидиите" от другаря ***. Смешки долни толкова са олисани в това да продават държавата ни на руските интереси, че забравиха поне малко да се прикриват дори ... ***, на изборите пак ще бъдете пребити, като кучета, а русия пудел в следващото правителство ще участва само, като страничен коментатор от мизерната му телевизийка.
52
15
 
5
 
! Отговори
пенев преди 8 години
БСП И АТАКА ДА СЕ ОБЯВЯТ ЗА АНТИКОНСТИТУЦИОННИ, АНТИБЪЛГАРСКИ ПАРТИИ И ДА БЪДАТ РАЗСПУСНАТИ! !!! ИМУЩЕСТВОТО ИМ ДА БЪДЕ НАЦИОНАЛИЗИРАНО И ДАРЕНО НА ДЕЦА С УВРЕЖДАНИЯ! !! НЯМА МЯСТО ЗА ПРЕДАТЕЛИ В БЪЛГАРИЯ! !!!!
51
3
 
11
 
! Отговори
Ж преди 8 години
ТУК СЕ ТОЛЕРИРА САМО ОНАЯ ***,КОЯТО ПЛЮВА РУСИЯ.МАНА ВИ РАЙНА!
50
2
 
3
 
! Отговори
водачът е лъжец преди 8 години
България трябва да е либерално и мултикултурно общество -писал водачът през 1991.Писал ,ама днес се писал патриот .Писал ,че патриотизма е смешен плач на един народ ,който работел по съветските заводи .Е ,това се борил тоя сценарист.Затова получава пачките от Монитор и Доган .Ех ,Българио с такъв водач си за края на света.
49
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сидера е обикновен мъсник, Мишето си е пияница и пустиняк.
48
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тв. АЛФА Ви дава различната гледна точка, или поглед между редовете!
47
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За какво са се карали Атака и БСП? Кой обича повече Русия и кой да е на хранилка на *** ли?
46
3
 
0
 
! Отговори
odessa преди 8 години
tia dyrjavavata e pred razpad, a tova zombi govori za komunisti.
45
12
 
5
 
! Отговори
Водачът е лъжец преди 8 години
Полуистините на Сидеров писнаха на всички .Може ли да има такова чудо като вярва хрстиянин и СССР. Ако видите телевизията на полуистината Алфа - да .Имало значи християнин и съветчик .И това ако е определеност.Сидеров в политиката мяза на човека трети пол .Той е трети пол политик .Пред него БСП са просто жертва на прехода.
44
7
 
7
 
! Отговори
ист преди 8 години
Щом според Миков санкциите срещу Русия са неефективни, защо да се отменят. БСП и Атака се скараха кой е по голям родоотстъпник и кой трябва повече пари да получи от Москва. Патриотите трябва да се определят - руски или български патриоти са.
43
5
 
3
 
! Отговори
Водачът е един лумпе преди 8 години
До Сидеров са се навъдили катун от *** и *** ,които чакали да вземели властта.ГОВОРИ И СЕ БОРИ И НА ПУХ И ПРАХ РАЗБИВАЛ ТОЙ СЦЕНАРИЯ. КАК БЕ ,ТА ТИ СИ ШИЗОФРЕНИК .1990 СИ ПИСАЛ СЦЕНАРИЯ НА БЪЛГАРИЯ- ПАЗАРНА ИКОНОМИКА КАТО В АМЕРИКА. СЛУГАТА НА ИЛИЯ ПАВЛОВ И ДОГАН .КОЛОНИАЛИЗМА МИНАВАЛ И ПРЕЗ НЕГОВАТА СМЕТКА.
42
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Телевизия АЛФА, за да Ви светне дома