Тунелите чакат ремонт 25 г.! Пари обаче пак няма

По изчисленията на Павлова трябват 60 млн. за основен ремонт
13 окт 2015 15:30,
33
Тунелите чакат ремонт 25 г.! Пари обаче пак няма
Снимка: Булфото, ахрив

Над 60 млн. лева са необходими за основен ремонт на петте основни тунела по пътищата в страната, коментира пред БТА министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова.

Пътната агенция няма бюджет за цялостни ремонти на тунелите, като такива не са правени повече от 25 години, поради липсата на финансиране. Министър Павлова направи коментара си след участие в конференция на тема "Европейско териториално сътрудничество в България - постиженията водят до нови перспективи".

Лиляна Павлова изрази надежда при добро изпълнение на бюджета през годините да се отделят средства и за ремонт на тунелите.

"Заедно с необходимите пари за ремонти по участъците на магистралите "Тракия" и "Хемус" и виадуктите средствата стават стотици милиони", допълни министърът.

Още по темата

Павлова напомни, че всяка година се отделят средства за минималното поддържане на тунелите за подмяна на асфалт на определени места, за изкърпване на дупки, маркировки и осветление. 

По повод последната катастрофа в тунел "Витиня" министърът информира, че преди него в ситуационния център на пътната агенция не е постъпвал сигнал за разлив на течност по пътното платно в съоръжението. Лиляна Павлова добави, че този тунел се намира в район с висока влажност и с предпоставки за мъгли.

"Може да има изгорели крушки, които не са подменени на едно или друго място, но нямаме неосветени тунели", допълни тя. Павлова уточни, че проверката по случая, извършвана от специализираните органи, още не е приключила.

"Факт е, че тунелите в България не са в най-доброто състояние, не са в това състояние, в което ни се иска да бъдат, защото не са им правени цялостни ремонти", каза министърът.

Тя отбеляза, че в периода 2005 - 2006 г. е правен само ремонт на тунел "Ечемишка", но и досега прокуратурата продължава да разследва случая, при който по думите на министъра изпълнителят е откраднал един милион - аванс, без да е направена изолация на тунела.

"Докато не приключи прокурорското разследване , обектът не може отново да бъде възложен", допълни министърът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
как се намериха 3 милиона за стадиона на лудогорец в разград спрете да ремонтиратеедно и също нещо няколко пъти
17
0
 
1
 
! Отговори
Ред арми преди 8 години
Вместо да крадат от строежите могат да подобрят икономиката
16
0
 
1
 
! Отговори
лумен преди 8 години
Те като изгорят крушките спират да светят, като не свети крушката - става тъмно!
15
0
 
3
 
! Отговори
1 преди 8 години
лиле,оня твоя човек,всеки ден се хвали,пресекли сме контрабандата,и от това били сте спичелили, 2милиарда,кажи му да ти отпусне малко,за римонта на тунелите,а взехте и 16милиарда заем,свърши ли вече той.
14
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"По изчисленията на Павлова трябват 60 млн. за основен ремонт."---Сама ли ги е изчислила?
13
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Батко гепи минимум по милион на ден. Ще спре за месец и ако му се откъсне от коравото сърце ще ремонтира. Но ако иска, де.
12
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Като имат нужда от ремонт, защо такъв не е предвиден (дори и да е след 2-3 години)? Ами трябваше да стане мазало, за да се сетите?
11
0
 
10
 
! Отговори
преди 8 години
да не ги пробиват пак
10
0
 
16
 
! Отговори
Л П преди 8 години
Тая вече е като ходещ калкулатор. 10- 20-30-60-100 милиона . Изчислява ги моментално. Ама нали си е "експерт"...
9
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Значи да лепите стерипор по панелките пари има, а за да се ремонтира инфраструктурата с което се спасяват десетки животи пари няма.По добре жив с 200 лева сметка за ток отколкото мъртъв със санирана панелка.Другарката комсомолка обаче не мисли така
8
0
 
17
 
! Отговори
??? преди 8 години
Ще пада яка лапачка 60 милиона,....ахаа аааЗатова загинаха трима души да се подготви лапачката.Питам кога ще се потърси отговорност от директора на "Автомогистрали"АДПарашкев Кръстев който отговаря за поддръжката на тунелите.
7
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Sanito ot deputatite ot mutrite ot kasinata Hoteli restr. A i ot starite sportisti s milioni Stefka kostadinova b radev stoi4kov moje i ot. Manikenki ot tv svesdi. Dikov koleji4 Zonev ot poslanizi i pi4ni remontite mesto da se hodi na Kuponi Piano Bar hslkidiki
6
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Който е пътувал по Хемус знае, че тунелите още по бай Тошово време бяха постоянно в ремонт. Единственият по-свестен тунел е последния в посока Ябланица, който действително не е ремонтиран откакто е построен, но пак е в най-добро състояние. Така че не милиони, милиарди да се налеят тунел, който е калпаво изграден не може да се оправи.
5
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
25 години ли? Та нали вие управлявахте преди 6 години, от 2009-та, когато бяха минали 19 години, щом сега са 25? Защо не ги ремонтирахте?
4
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
16 000000000! Къде са!? За какво ги опапахте!? 60000000 само шефа ви Б.Б. може да извади и то още утре! Долни,нагли същества!
3
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ще ги ремонтират чак когато се срутят и затрупат хора....
2
1
 
35
 
! Отговори
zeus преди 8 години
Като знам как ремонтират в момента по-добре да не ги пипат :)
1
0
 
31
 
! Отговори
G преди 8 години
5 тунела Х 10 лилиона = 60 милиона.Тая фигура как мислите се подържа?????