Местан без коментар за атентата срещу Петров

"Да не се правят политически заключения преди балотажа"
Обновена: 29 окт 2015 13:19 | 29 окт 2015 12:54, Камелия Цветанова
12
Местан без коментар за атентата срещу Петров
Снимка: архив, Булфото

Лидерът на ДПС Лютви Местан отказа да прави политически заключения за атентата срещу Алексей Петров на фона на балотажа на местните избори след два дни.

Още по темата

"Имаме силно очакване да има официална позиция на специализираните органи и този случай да не се експлоатира за тяснопартийни цели и да не повлияе на свободната воля на българските граждани", посочи той.

"А що се отнася до политическата оценка за случилото се, не смятам, че два дни преди балотажа е подходящата среда за политически оценки, защото каквато и да е тя, ще носи риска, че няма да бъде съвсем обективна, бих призовал и другите политически сили да не правят прибързани глобални заключения", каза Местан.

Тази сутрин бе извършен неуспешен атентат срещу Алексей Петров. По бронираната му кола бе стреляно с два гранатомета едновременно. При атаката няма пострадали.

Според полицейски източници се издирва червен "Опел Астра" с крадени номера, от който се смята, че е стреляно.

Инцидентът стана в квартал "Кръстова вада", близо до бул. "Черни връх". Там, на ул. "Арарат", се намира домът на Алексей Петров.

Това е втори неуспешен атентат срещу Алексей Петров. Първият бе на 15 август 2002 г. Петров е подсъдим по мегаделото "Октопод", което през февруари започна отначало.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Държавата изпитва остра нужда от гранатомети и консумативи за тях
8
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Местан говори български много по-добре и по-правилно от Волен. Изказът му е много по-богат и за разлика от Волен при него няма следа от старческа деменция.
7
0
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
медиите на пеевски пик и канал 3 първи започнаха случая със селската вечеринкана ал петров намериха един много словоохотлив съсед да разказва за вечеринкатадовечера ще продължат веселбата на червено вино
6
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Местане , бъди по ЕКЗАКТЕН в държава от ЕС в която се спазват правата и свободите се стреля с гранатомет , а ти си част от управлението бая отдавна Чакаи , че се сетих за Ахмед Емин ....ама и аз какви работи помня ..........
5
1
 
7
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 8 години
А някакъв коментар за Бисеров...
4
0
 
3
 
! Отговори
фгф преди 8 години
Местан освен да си го мести друго не мож направи!Слаба ракия е той!
3
0
 
3
 
! Отговори
ПРИЯТЕЛЯ НА ЕРДОГАН преди 8 години
е приятел и на ДПС. С мутрата ПЕТРОВ пък са си в роднински връзки отдавна
2
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
както обикновено нещата в БГ стават чак от третият път, октоподчо дали му е нервно? да си харчи сега парите за охрана и да се чуди от къде ще му дойде! халал да са му крадените пари и скъпи коли и всичко. ще живее в страх докато го свитнат някой ден.
1
0
 
5
 
! Отговори
Абу Ахмад ал Чихуаху преди 8 години
Що па Местанчо требе да има мнение и коментар???????