Как може хора с оръжие да стачкуват?

Депутат: МВР е "голямата нереформирана система"
6 ное 2015 12:24, Анисия Иванова
65
Как може хора с оръжие да стачкуват?

МВР е "голямата нереформирана система" и проблемът тръгва оттам. Това заяви в ефира на телевизия Bulgaria ON AIR заместник-председателят на Комисията по отбрана и депутат от ГЕРБ Валентин Радев. 

"Като бивш военен не мога да разбера как хора с оръжие могат да стачкуват. Такова чудо въобще не трябва да се случва", каза депутатът за уличното недоволство на полицаите срещу орязването на придобивките им.

Относно ролята на синдикатите той се зачуди защо на въоръжени хора са нужни такива структури.

За разлика от МВР в Министерство на отбраната реформата отдавна е направена, убеден е Радев.

Думите му подкрепи и депутатът от БСП-Лява България и бивш министър на отбраната Ангел Найденов. Според него обаче реформата в МВР не трябва да се прави "чрез орязване на права и доходи”. Според Радев "реформа се прави като се влагат пари", а промените в двете министерства трябва да се извършат от двамата министри.

Той смята, че и в двете ведомства могат да се направят вътрешни реформи - да се намали администрацията, да се продадат част от имотите, но министърът на МО и МВР не "направиха тези неща".

И двамата депутати обаче смятат, че компенсациите за труда в МВР и МО не трябва да бъдат пипани, защото никой няма да иска да влезе в системата. 

Двамата коментираха и ремонта на "МиГ"-овете.

Заместник-председателят на комисията по отбрана се съгласи, че е най-добре самолетите да бъдат ремонтирани в Русия, но подчерта, че "ние вече сме в друг дипломатически блок” и е нормално да се обърнем към някой, които има опит. "По-добре е да бъдат ремонтирани в Полша, защото са по-добри в ремонта от нас. Досега ние сами си ги поддържахме", призна Радев.

Депутатът от БСП- Лява България Ангел Найденов заяви, че социалистите няма да подкрепят предложението за ремонта на летателните машини в Полша при гласуването в НС. Той подчерта, че политическите аргументи за това идват на последно място, като преди това са техническите и други, свързани с безопасността.

Той допълни, че има съмнение в гаранциите по ремонта с оглед на това, че той ще се прави в нелицензиран завод, без гаранция от основния конструктор и при съмнения относно резервните части.

По думите на Найденов при сделка за закупуване на нови самолети до пристигането им ще минат „минимум 3 години”.

Целият разговор може да видите и чуете във видеото на Bulgarian ON AIR:

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
1
 
20
 
! Отговори
Бачкатор преди 8 години
Как може в най бедната държава вЕС никой да не стачкува за по високи заплати ?
21
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
НЕ СТАЧКУВАТ ! Протестират. Разликата е огромна. А как може, питайте белгийските полицаи, които също протестират по сходни причини.
20
7
 
12
 
! Отговори
22 преди 8 години
Полиците не стачкуват, не са прели да изпълняват дежурства, те протестират в извънработно време.
19
4
 
12
 
! Отговори
До 24 преди 8 години
Защо не стачкуваш срещу ГЕРБ и Боко къде отидоха парите а ? Как до скоро пари имаше? Как откакто Боко е на власт затъваме все повече със заеми а ? как преди това имаше. Кой прави бюджетите кои създава икономиката. Ако мутрите не бяха съсипали икономиката пари щеше да има. НЕ СА ВИНОВНИ ПОЛИЦАИТЕ.
18
2
 
15
 
! Отговори
До 22 преди 8 години
Проблема е в мутрите и олигархията в България. Не е в полицията не е при лекарите........ Политиците НПО-та (на издръжка от други държави) и олигрсите са тези които създават правилата. Те направиха лекарите счетоводители те направиха МВР и КАТ отдели на НАП за пълнене на хазната. Никой не пука за разкриваемоста просто искат да вземат едни пари. Като ги вземат дали разкриваемост ще се повиши
17
8
 
9
 
! Отговори
тодоров преди 8 години
Негодници и мързеливци ! 25 години власта ви дондурка и отгледа най - голямата престъпна групировка в България! Има малко свестни полицаи, които са отдадени на работата и хората !!!
16
0
 
20
 
! Отговори
Милиционер преди 8 години
Проблем са10000 администрация,неработещи закони и източване на МВР!!Това важи за всички администрации!
15
3
 
15
 
! Отговори
Питам преди 8 години
*** от ГЕРБ и РБ защо не обявиха оразването на парите преди изборите докато се хвалеха за огромните постъпления а ?Може би защото много пари са отишли за купуване на
14
1
 
11
 
! Отговори
До 13 преди 8 години
Как до сега имаше пари а ? Защо не попитаме ГЕРБ защо няма пари . Преди изборите нали имаше огромни постъпления или те отидоха за фирмите на МУТРИТЕ и РБ
13
4
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
СПЕШНО ТРЯБВА ДА СЕ УВОЛНЯТ 15 000 ПОЛИЦАИ И СЛУЖИТЕЛИ НА МВР ЗНАЯТ КОИ СА НЕПРИГОДНИТЕ И ОТВРАТИТЕЛНО КОРУМПИРАНИТЕ !!!! КАКВО ЧАКАТЕ ?????
12
1
 
8
 
! Отговори
Кака ти преди 8 години
Един американски президент беше казал, че не вярва на власт, която не може да преговаря с гражданите си, ако последните са въоръжени.
11
2
 
6
 
! Отговори
М да преди 8 години
Протест с оръжие е революция. Мутрите от ГЕРБ и техните *** от РБ ако продължават гаврите с пожарникари и полицаи, учители ,лекари, БАН наистина ще видят протести с оръжие.16 милирда откраднаха къде са. Преди изборите ББ нали се хвалеше че от контрабанда се постъпили 2.6 милирда. КЪДЕ СА а?
10
3
 
10
 
! Отговори
Икономика за 8 клас преди 8 години
Казуса е такъв!!! Външения ни дълг 30%от БВП. И сега е следното.. има три варианта:1. Режат от бюджета други министерства(МЗХ, Мин. На Образованието и тн. Или мин на здравето) за да даде на военни и полиция2.Тегли нов заем3.Подава оставкаЗащото просрочи ли месечната вноска към МВФ лихвите стават главозамайващи.... Та така във всеки случай е коалиция "Бостан" е свършена..
9
4
 
7
 
! Отговори
Ясна преди 8 години
70г.никой не е закачал МВР-то.Дори,когато бюджетът им стига само за заплатите им/по думите на ББ,95%-заплати;5%-друго/.И останалите искахме да си защитаваме правата,но вече десетилетия не висим на обща хранилка.Когато свършат парите, реформите стават спонтанни.И да си "запазят" 20-те заплати,може и месечните да не могат да си вземат.Така,че теоретично можем да имаме много права,но практиката да е друга/като в зравеопазването/.
8
6
 
7
 
! Отговори
Подкрепа преди 8 години
Подкрепа за полицаите. Каква реформа тук не говорим за реформа тук говорим за ограбване на правата на хората. Ако не ги подкрепим тях утре ние ще сме следващите. Правата се отстояват.Тези които мрънкат за пари Тук ства въпрос за някакви 25 милиона. Само за ВЕИ и Американските ТЕЦове на година даваме около милиард. Само че те отиват за олигрсите
7
0
 
4
 
! Отговори
Авджия преди 8 години
Тъкмо щях да стачкувам, но този ме разубеди.....
6
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аз не разбрах тая мишка герберска какво се опитва да каже, НО само да се молят тия 1000 000 души с ловно и бойно оръжие да не се включат в протеста на МВР, щото Бойко ще го чака зловещо опърдяване на кочана!!!!!
5
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
и и и..ноо кофти ,значи да знаеш ,че въоръжени стачкуват...
4
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Господа какви ги ввършите искате добрите полицаи да си идат та да останат само вашта *** . Наи добре е да влезат в НС и всички под ножа
3
10
 
10
 
! Отговори
недолюбващ преди 8 години
Полицаи, народа не ви обича и вашите нагли протести още повече засилват всенародната омраза! Преди да искате облаги и подкрепа се запитайте, какво направихте за тези, които свръх сили ви изкарват заплатите! Подкрепят ви само жените ви, работещи на някоя изкрънкана службица и децата ви, бъдещи полицаи! СРАМ!!!Прочети още на: dnes.bg/obshtestvo/2015/11/05/protestirashtite-policai-blokiraha-orlov-most-v-sofiia.282266,3