"Шоуто на Слави": Старт на референдума!

Екипът започва събиране на подписи за нова политика
9 ное 2015 16:15,
210
"Шоуто на Слави": Старт на референдума!
Снимка: "Шоуто на Слави"

Хора от екипа на "Шоуто на Слави" внесоха днес в парламента уведомление, че започват събиране на подписи за провеждане на референдум за промяна на политическата система.

Тошко Хаджитодоров, Иво Сиромахов и Филип Станев влязоха в парламента с документите за допитването.  Те предлагат въпросите в допитването да са шест:

1. Подкрепяте ли народните представители да се избират с мажоритарна избирателна система с абсолютно мнозинство в два тура?

2. Подкрепяте ли броят на народните представители да бъде намален на 120?

3. Подкрепяте ли въвеждането на задължително гласуване на изборите и референдумите?

4. Подкрепяте ли да може да се гласува и дистанционно по електронен път при произвеждане на изборите и референдумите?

5. Подкрепяте ли годишната държавна субсидия, отпускана за финансиране на политическите партии и коалициите, да бъде един лев за един получен действителен глас на последните парламентарни избори?

6. Подкрепяте ли директорите на областните дирекции на Министерството на вътрешните работи и началниците на районните управления в областните дирекции на Министерството на вътрешните работи да се избират с мажоритарна избирателна система с абсолютно мнозинство в два тура?

Събирането на подписи ще започне в 10:00 часа на 10 ноември.

След последните поправки в закона за референдумите "Шоуто на Слави" трябва да събере 400 000 подписа в следващите три месеца, за да принуди властта да насрочи дата за допитването.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


210
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аз точка 3 подкрепям.Наложително е задължително гласуване! Писна ми от турци!
77
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Покрепям точки 2 и 5.
76
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Слави защо не се кандидатира за президент? Някой Тошко Хаджиафрикански, или другите маймуни от цирка "Шоуто", ще управляват България.
75
8
 
9
 
! Отговори
лол преди 8 години
Още един "спасител" - не, мерси.
74
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до 89леееко не съм съгласен с последната точка. Дългия в последно време има огромна поносимост към себеирония. Мислиш ли че ако не търпи на бъзик, неговите колеги щяха да се подиграват всяка вечер с него?
73
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Най-новото "Шоу на Слави"- Референдумът !
72
2
 
7
 
! Отговори
ДС преди 8 години
А бе 26 години една и съща. Крайно време е за промяна. Време да опитаме нещо ново. По зле от тук на къде ? С 200 евро заплата за какво по-напред ? Богатите стават по-богати, бедните ставаме по-бедни. И нека Бог е с нас.
71
6
 
23
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 8 години
От дългата му телевизионна изява сме опознали до съвършенство човешките качества от характера на Слави Трифонов:- егоист- себелюбив- отмъстителен- злобен- алчен- с изявени диктаторски наклонности- не обича да му противоречат- има чувство за хумор, но само когато се подиграва с някого, а когато се подиграват с него чувството изчезва... - с две думи става за политик...-
70
5
 
10
 
! Отговори
Пешо преди 8 години
Поредните измамници и с апетит за тлъст кокал.
69
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аве само Тодор Колев, Велко Кънев, Фреди Меркюри и Виталий Кличко, бре!
68
6
 
6
 
! Отговори
1 преди 8 години
Мили господа надяващи се на промяна :) Тя няма да дойде. Никой няма да ни оправи ***. Истинската промяна идва от вътре навън, а не от вън на вътре. Никой от вън не го интересува, че сме зле. Аналогията може да се направи с . Те са много по зле от нас и ако питаш един българин защо са зле всеки ще каже: тях ги мързи и те са си виновни. Същото си казва останалия свят за нас. Няма нищо ново под слънцето. Време е да се стегнем здраво ръка за ръка и да станем народ а не "вълци единаци".
67
5
 
9
 
! Отговори
фалшив герой преди 8 години
*** за Дългия ! След мутрата премиер може да осъмнем я с мутра президент, я с чалга певец министър председател или обратното ! Не му се връзвайте на Дългия той е поредния менте проект ! Много по евтино и лесно е да купиш 120 депутата , отколкото 240 !Гласуването е ПРАВО НЕ ЗАДЪЛЖЕНИЕ ! Дългия е масон и от там дърпат му конците ! Поредния фалшив проект , масонско-чалгаджийски еквавилент на крадливо НДСВ ! Поредния фашив герой ! Дългия винаги се кланял на ,мутрите ,политиците , на задкулисието!
66
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Прозрачност моля !- Кой финансира сдружение "Днес" ? - Кой какъв е и какъв е бил от лидерите на сдружението ?Аз бих подкрепила референдума, но при повече информация
65
4
 
9
 
! Отговори
П.Петров преди 8 години
Когато народът е ***( а той е много ***), мажоритарния вот може да вкара дори още по-големи тикви в парламента.Слави Труфонов и така нареченото му "шоу" са един от основните проводници и популяризатори на простотията и изпростяването на нацията .Пряката демокрация, за да е успешна изисква интелигентност, ценностна система и общностно мислене, каквито българския народ уви няма! В България се уважава селския тарикатлък, андрешковщината, а не образованието и интелигентността затова сме така!
64
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И аз в лудите си години ненавиждах Слави Трифонов заради злобата,която се е лееше към сините ,най-вече към Костов и неговите приближени.Но днес си казвам,дали пък не е бил прав.
63
4
 
6
 
! Отговори
Малиий преди 8 години
Всякакви видове партийни ***, секретари, манипулатори и т.н. *** са като ужилени от намерението на Трифонов. А ние ще им помогнем да си загубят работата, нали?
62
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Прави партия, кандидатира се, спира Шоуто на простотията. А не да иска пак 50 процента от Герб и да пробутва глупаците си и чалгата си.
61
2
 
7
 
! Отговори
бг преди 8 години
За съжаление и моето мнение е като на коментар71.Просто не вярвам и на Слави,който удобно си използва трибуната за манипулация на общественото мнение
60
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Закъснял е само с около двадесетина години.Вече е късно.
59
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Може да е всякакъв Слави, но факт е, че такава воля за успех, както у него у малцина у нас може да се наблюдава. Толкова години всяка вечер да си на екран и не само да си на екран, а водещ, да четеш сценарий, да импровизираш постоянно.....Голям характер е наистина.