Борисов за Сидеров: Като полицай ви казвам – няма да се покрие

"Във фризьорските салони, при маникюристките – всички говорят за мене"
17 ное 2015 15:21,
238
Борисов за Сидеров: Като полицай ви казвам – няма да се покрие
Снимка: БТА

Премиерът Бойко Борисов даде да се разбере, че е против ареста на Волен Сидеров. Лидерът на “Атака“ и колегата му Десислав Чуколов бяха задържани под стража днес за 72 часа.

“Моето мнение като полицай е, че не съществува хипотеза, при която Волен Сидеров би могъл да се укрие“, каза министър-председателят в коментар на ареста на националистите.

Още по темата
Той направи уговорката, че не иска да коментира актове на съдебната система. “Ако трябва да кажа моето мнение като полицай, задържането под стража става тогава, когато има опасност да бъде прикрито веществено доказателство или да се укрие извършителят. В този случай според мен тези две хипотези несъществуват”, каза още Борисов.

Премиерът отказа да коментира скандала с появилите се записи на разговор между отстранените съдийки Мирослава Янева и Румяна Ченалова, в който се намесва и той с обещание бившата шефка на СГС да не бъде отстранявана. По-рано днес шефът на етичната комисия на ВСС Ясен Тодоров обяви пред БНР, че скандалът е сценарий за отстраняването на Борисов и главния прокурор Сотир Цацаров.

„Не мога да обръщам внимание на “две свраки се събрали и си говорят”, каза премиерът. Според него коментирането на незаконни неща означава толериране на незаконни действия. Борисов припомни, че властта е положила много загуби заради недоказаните упреци за подслушване от страна на държавата. “Аз не мога да забраня, особено във фризьорските салони, при маникюристките – всички говорят за мене”, допълни премиерът.

Той обясни и че не му се коментират жълти новини.

“Факт е, че от това, което чух да се коментира, много правилно институциите са направили така, че тези хора не са на тези постове – това е положителното от цялата работа“, каза още премиерът. Той отново повтори позицията си, казана преди време, че за операция “Червеи“ наказанията трябва да са 400 години затвор.

“Получава се една много интересна ситуация – вие идвате като медии и ми задавате въпрос, на който, ако не отговоря, нещо крия, ако ви отговоря, следва, че се намесвам в съдебната система”, каза още Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


238
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
138
0
 
6
 
! Отговори
Ред арми преди 8 години
Ти полицай не си бил никога. Охранител,л пожарникар, мутра...но полицай никога
137
4
 
8
 
! Отговори
ge6a преди 8 години
volen - premier
136
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Скриха се като мишки и медии и разни *** дето се пенеха....ако го бяха осъдили 130 камери щеха да снимат
135
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ало Днес.бг къде Ви е новината, че Сидеров и Чуколов са свободни? Защо спите сладкопойни чучолиги? Благодарим на единствената българска телевизия "АЛФА" . че ни държаха будни до 2.30 часа и гледахме истински български журналисти като ИВЕЛИН НИКОЛОВ И ПЕТЯ КУЗЕВА.БЛАГОДАРЯ НА ВОЛЕН СИДЕРОВ , ЧЕ ИМАМ УДОВОЛСТВИЕТО ДА ГЛЕДАМ ИСТИНСКИ НОВИНИ, НЕДЕЛНИК, ОЛЕГ ГАЗМАНОВ И ГРУПА ЛЮБЕ.БОГ ДА ВИ ПАЗИ ОТ СМРАДЛИВИ ПРОДАЖНИ ПРОКУРОРИ И ПОЛИТИЦИ. АТАКА ПОБЕДА И ВОЛЕН ПРЕЗИДЕНТ. ЛЕКА НОЩ!!!!!!!
134
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Идеалист 168Няма как да го изберат в клиниката... там ще има Наполеоновци, Хитлеровци, Путиновци...Един Сидеров няма шанс.
133
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
tikvata na snimka nesto mno mno e jlutnala. dal ne e doslo pismo ot sv Petr-portiera na visokata portamai e 4ul siriicite da kazvat 4e premestili ot stolicata na ID v Bankia GSM-4eto deto pisuka kade da tresne frkatata reketka. iade da e na harlia!
132
4
 
4
 
! Отговори
до 164 преди 8 години
Братя Галеви са в леглото на Сидеров, под завивките между него и Чукалина, доволен ли си?
131
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Волен е на руски наркотици, както обикновено рашаните са объркали химията и се наблюдават извратени ефекти
130
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
faceto na mutrata ot snimkata reflektira diagnozta si na posetitel ot 66 kilometr- tolko e razstoianieto ot Bankai do 4-ti km
129
0
 
0
 
! Отговори
istinata+medicinsko преди 8 години
okioB vosiroB e tsaredep
128
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
сИДЕРов в затвора! Хулиганче смешно
127
3
 
10
 
! Отговори
Майк преди 8 години
Особено лошото при ББ е че макар да се изживява като вярващ християнин той не съчуства на бедните. Самия той е мултимилиардер сега, но когато му кажат че българския народ е беден и едва изкарва двата края с мизерните заплати които се дават в България той казва ами защо виждам да се карат лъскави коли в центъра на София? Ами защото Бойко винаги ще има мошенници, крадци и експлоататори на човешкия труд които ще парадират с парите ограбени от бедния народ. Това са престъпници макар и неосъдени.
126
0
 
5
 
! Отговори
Майк преди 8 години
Това което ви казах иначе се пази в голяма тайна - това са истинските механизми по които се случва политиката. Политиците са много уязвими от гласовете на хората, но хората трябва да знаят как да преговарят с тях за да ги контролират а това става само като се обединяват в организации посредници между тях и политиците така хората могат да контролират кой да бъде на власт и да изберат тези които защитават националните интереси и добруването на народа а не лъжците, чуждестранни пионки и крадци.
125
0
 
5
 
! Отговори
Майк преди 8 години
Само ако хората се организират в някакво съдружие подобно на синдикат което да преговаря от тяхно име и представители да идат при ББ или който и да е и да кажат ние ще ти дадем еди колко си гласа на изборите, но ти ще направиш това и това за доброто на държавата и за интересите на българите - само тогава хората ще имат съществено влияние за съдбата на България. Иначе ако вярвате на лъжите на ББ и политици преди изборите а после да очаквате да свършат нещо полезно - това е кауза пердута/обречена
124
0
 
5
 
! Отговори
Майк преди 8 години
Такива договорки като с Ченалова и сие са нищо, какво да кажем за договорки с престъпни холдинги и организации или за предаване на националните интереси на България след разговори с чуждестранни посланици. Чудно ли е тогава че България не върви? Интересите на българския народ са много назад в списъка. Народа си дава гласовете безплатно на едни лъжци и лицемери. Ако народа иска да има глас в това какво става с държавата трябва да преговаря с политиците чрез структури като синдикати и други.
123
1
 
9
 
! Отговори
Майк преди 8 години
Ооо я стига Бойко! Да ви кажа ли как се случва истинската политика в България понеже съм бил в кухнята на нещата в ГЕРБ. Още преди избори всякакви хора с пари и влияние и всякакви чуждестранни посланници идват да се договарят с ББ какво ще стане след изборите и каква част от държавната баница ще получат в замяна на подкрепа за ГЕРБ и финансиране. Когато ББ дойде на власт първия му приоритет е да изпълни поетите договорки и ангажименти към кредиторите си.
122
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Борка, казваш Го като ***, не като полицай!
121
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ти ли си полицай, Боце? Защото винаги приличаш на нагла жалка мутра от нисък ранг!
120
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Защото,господин Борисов, в България примирение между десни и леви НИКОГА НЯМА ДА ИМА !!!
119
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Господин Борисов, ... и преди съм ти казвал, и пак ще ти кажа - не се опитвай да се харесаш на всички !Комунистите и атакистите ще те мразят каквото и да кажеш или направиш ...Докато се опитваш да се харесаш на тях обаче ... току виж си загубил подкрепа на десните.Тях загубиш ли - край !