Борисов за Сидеров: Като полицай ви казвам – няма да се покрие

"Във фризьорските салони, при маникюристките – всички говорят за мене"
17 ное 2015 15:21,
238
Борисов за Сидеров: Като полицай ви казвам – няма да се покрие
Снимка: БТА

Премиерът Бойко Борисов даде да се разбере, че е против ареста на Волен Сидеров. Лидерът на “Атака“ и колегата му Десислав Чуколов бяха задържани под стража днес за 72 часа.

“Моето мнение като полицай е, че не съществува хипотеза, при която Волен Сидеров би могъл да се укрие“, каза министър-председателят в коментар на ареста на националистите.

Още по темата
Той направи уговорката, че не иска да коментира актове на съдебната система. “Ако трябва да кажа моето мнение като полицай, задържането под стража става тогава, когато има опасност да бъде прикрито веществено доказателство или да се укрие извършителят. В този случай според мен тези две хипотези несъществуват”, каза още Борисов.

Премиерът отказа да коментира скандала с появилите се записи на разговор между отстранените съдийки Мирослава Янева и Румяна Ченалова, в който се намесва и той с обещание бившата шефка на СГС да не бъде отстранявана. По-рано днес шефът на етичната комисия на ВСС Ясен Тодоров обяви пред БНР, че скандалът е сценарий за отстраняването на Борисов и главния прокурор Сотир Цацаров.

„Не мога да обръщам внимание на “две свраки се събрали и си говорят”, каза премиерът. Според него коментирането на незаконни неща означава толериране на незаконни действия. Борисов припомни, че властта е положила много загуби заради недоказаните упреци за подслушване от страна на държавата. “Аз не мога да забраня, особено във фризьорските салони, при маникюристките – всички говорят за мене”, допълни премиерът.

Той обясни и че не му се коментират жълти новини.

“Факт е, че от това, което чух да се коментира, много правилно институциите са направили така, че тези хора не са на тези постове – това е положителното от цялата работа“, каза още премиерът. Той отново повтори позицията си, казана преди време, че за операция “Червеи“ наказанията трябва да са 400 години затвор.

“Получава се една много интересна ситуация – вие идвате като медии и ми задавате въпрос, на който, ако не отговоря, нещо крия, ако ви отговоря, следва, че се намесвам в съдебната система”, каза още Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


238
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
98
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тя съдебната система и без това не функционира - пуснаха Цв. Цв.,въпреки че имаше доказателства срещу него. И да пуснат Сидеров и да не го пуснат,мнението ми за съдебната система няма да се промени.
97
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аз не съм глаувал за този..........
96
5
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Първо: Не си полицай, пожарникар си!Второ: Не говорят всички за теб. 85% от всички български граждани не са гласували за те. Гнус ги е!Трето: РАЗКАРАЙСЕБЕ
95
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Волен е неудобе.Поътния вятър е РУСКИ.И от този вятър ще се натиснат много да се възползват.
94
25
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Волен е едно просто ямболско селянче, продало си душата за пари в големия град, за да се издигне.
93
3
 
15
 
! Отговори
Шофьор! преди 8 години
Пак да напомня - оставете го Волен! Той има роля да ви разсейва! Навън има протест против цените на винетките, това е главното за днес! Но то се прикрива от продажните ***!
92
2
 
16
 
! Отговори
БаСта преди 8 години
Къде са парите?ББ - Глейте сига как измествате проблема - Вижте колко съм убав и коментирайте!
91
3
 
6
 
! Отговори
муму преди 8 години
До Анонимен 111бойко борисов от коя мафия е? на евреите или пдрсите? или той не те управлява?
90
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
IVO INDJEV I PETAR STOIANOV AMI NALI I TE SA POMACETE ZA PO DOLNIAT KOMENTAR ce KOMUNIZAMA V SSSR NALI PAK ZIONISTI UPRAVLIAVAHA kakto USA SAMO CHE SEGA PUTIN GI PORAZCISTI
89
2
 
19
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 8 години
Пиша този коментар от Вършец, по повод посещението на Султана в нашия град. Такава перфектна организация по многократно извозване на ученици с автобуси за масовост, цялата градска общинска администрация под строй на мероприятието, купени пенсионери за допълнителен пълнеж, хора от администрацията на съседни общини и т.н.Това го гарантирам от сигурни източници, защото аз АТАКИСТА не желаех да участвам в масовката. За "спортната зала"във Вършец ще се използва за БАСЕЙН ,ЗАЩОТО ИЗБИВАТ ПОДПОЧ.ВОДИ
88
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
сидеров хубаво ще го вкарате в затвора ама с финансите на фалит мирише, нови 16 милярда заем или как?
87
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Прав е! Бръснарите ГО "бръснат" за слива,а маникюристките МУ я лакират! Проблемът е друг-българските правителства след 1989г толерирали ли са тероризма, подкрепяли ли са терористични организации и самите те тероризирали ли са българските народ и общество?Кой и защо,в съответствие с плана "РАН-ЪТ", унищожи българската икономика ?Кой и защо създаде условия,в резултат на които от 9 млн в БГ днес сме под 6 млн?Кой и защо направи външния дълг над 40 млр евро? Защо БГ е собственост на мафията?
86
11
 
2
 
! Отговори
твърд гербер преди 8 години
Червените б*****и отново биват смачкани!!! :-)
85
1
 
13
 
! Отговори
REF преди 8 години
Разделяй и владей, гледат ни отгоре онбашиите и се хилят на глупостта ни...Сидеров - великомъченик ще го правят...Златен пръст бил..еми реформаторите сега какви са? Или за тях е ОК?*** бил (недоказан)..ако получаваш долари като грантове (доказано) без да си работил 1 ден работа е ОК?Хулиган бил - добре, не знаех че за разправия пред клекшоп наказанието е 72 ч арест!
84
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Като няма как да се укрие, защо прокуратурата прибягна до незаконния арест?
83
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Навремето в казармата имахме един сербез старшина и тоя старшина все разправяше,че западния свят се управлявал от две мафии -евреите и ****асите ,Сега като гледам какво се случи с България след 10 ноември 89 год.разбирам,че старшито е бил напълно прав и8 от сакралната дата 10 ноеври 89 все ни управляват евреи ,а сега и в комбинация евреи и обратни 2в1-Станишев, Радан Кънев ,Ф Димитров
82
1
 
8
 
! Отговори
They call him skunka преди 8 години
Дениславче, ако обичаш проучи как Борисов стана генерал, по времето на Царя е,наду му главата,не бяха "акции"...А МВР не се ползвува с респект от обществото, защото...?(поне двайсет хипотези)..Обективно погледнато обаче в конкретния случай е прав.Механизмът работи пълноценно doesn't matter кой е премиер.Ако той не иска,има много кандидати да се впишат в механизма.."..държавният механизъм.."
81
0
 
4
 
! Отговори
odessa преди 8 години
ti si obiknovenna mutra, skysai pagonite da ne pozorisch horata.
80
24
 
11
 
! Отговори
твърд гербер преди 8 години
Бойко отново смачка всички!!! Придължавайте да злобеете, вие сте мишки!!!
79
1
 
4
 
! Отговори
hahah преди 8 години
До Джедай МастърДа не си ученик на Рада Дьлбоката та си толкова сигурен? Обвинението "кьрти мивки" с двата си реда "нагло нахлуване" и "извиване на рьце". С това обвинение не се сьмнявам че Дьлбоката Рада ще отсьди доживотна присьда...