Русия готова да оспорва ремонта на "МиГ"-овете ни

За това предупредиха от фирмата преди дебата в НС
47
Русия готова да оспорва ремонта на "МиГ"-овете ни
Снимка: архив, БулФото

Руската страна е готова да оспори ратификацията на споразумението между правителствата на България и Полша за поддръжката на българските изтребители МиГ-29.

Още по темата

За това предупреди днес представителят на РСК "МиГ" за България ген.-майор Александър Александров часове преди парламентът да обсъди ратификацията.

Полша се ангажира да ремонтира шест и да достави временно два свои двигателя за изтребителите срещу 12 милиона лева, а споразумението затова беше подписано в края на октомври от военните министри на двете страни.

Това се случи на фона на заканата от страна на РСК "МиГ", че ще спре поддръжката на изтребителите ни, ако Полша ги ремонтира.

Руската фирма-производител предупреди още тогава, че ако това се случи, ще счита самолетите за бракувани.

Александров днес коментира, че РСК "МиГ" винаги е отворена за преговори, но е готова да оспори ратификацията.

Според него ремонтът на изтребителите в полски завод, без лиценз, е последната стъпка за унищожаването на авиацията ни.

"Оттук нататък безопасността на пилотите е поставена на карта“, отсече той.

Александров припомни, че през октомври 2014 г. в Алжир при рутинен тренировъчен полет падна бомбардировач Су-24МК, при което двамата летци загиват.

Самолетът също е бил ремонтиран в полски завод и се е оказало след разследване, че част от частите, които са използвани, не са били нови, а втора ръка, което е причина за инцидента.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още по темата: МиГармияотбранаРусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен до 35 преди 8 години
.. Което не означава, че същия този господин от десетки години насам не брани яростно руските интереси в България, без винаги те да се припокриват с българския национален интерес
34
1
 
0
 
! Отговори
О, Хилъри! преди 8 години
До ХилариСамо да не започваме за това дали и как им падат самолетите на поляците, че ще трябва да коленичим в памет на едно цяло правителство! Мълчанието понякога е злато, особено ако не знаеш какво да кажеш!
33
0
 
6
 
! Отговори
За "Хилари" преди 8 години
"... тоя нелеп господин от статията", НЕуважема госпожо или госпожица, е български летец-космонавт, Герой на България! Но очевидно американският ви ник напълно отговаря и на съдържанието зад него! Промити мозъци и "компетентност" във всичко. Ако не сте разбрала солта в тази сделка е комисионните, не политиката. МиГ не дават комисионни, за да ремонтират свой продукт, а частната полска фирма е друго нещо... За ваше сведение тези двигатели се ремонтираха по-рано в Пловдив. Ееех, народе...
32
5
 
2
 
! Отговори
f преди 8 години
Като нямат по-важна работа - да оспорват.....
31
6
 
2
 
! Отговори
Хилари преди 8 години
През 90-те години Русия по същия начин се опитваше да извива ръцете на Полша с неизгодни договори и влияние. В резултат поляците теглят една дълга, намират фирми от ЮАР и Израел и с тях си модернизират руския инвентар. Сега години по - късно сами си поддържат 44 МиГ 29 пък някакси не падат като круши, каквото се опитва да ни втълпи тоя нелеп господин от статията. Ясно ни е и чинът му как е получен и "независимата" му и "експертна" оценка колко струва.
30
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
руснак какво разбира от техника на него му дай водка
29
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
руски управници с непремерени приказки, агресия и липса на такт в този сложен свят ще отблъснат от себе и и потенциални съюзници, или хайде да кажем пасивно симпатизиращи. А дали ли могат да си го позволят и трябва ли?Ми имат хората 3 старички самолета, ми остави ги да и ги ремонтират съгласно своите виждания и компетенции..... стига ги притиска. Мощните и великите не са дребнави и заядливи, какво са се хванали със тия стари самолети...
28
2
 
3
 
! Отговори
ф16 преди 8 години
трябва да бракуваме чупантийте по най бързия възможен начин и да приключваме със сагата за милиони
27
2
 
4
 
! Отговори
vlady преди 8 години
Да оспорват пред католикос Карекин II Нерсисян върховен патриарх на всички арменци.
26
1
 
2
 
! Отговори
до 17 преди 8 години
Да така е, наивно погледнато. Реално погледнато се гледа кой какъв договор е подписал!
25
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
хвърляйте ги тия 30-годишни катафалки,кво има да им ремонтирате.все едно аз да ремонтирам москвич от 1980 година,пак ще е същия ***
24
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Значи едни обвързващи договори са подписани. Едни рушвети са бутнати. И когато някой реши да промени нещо, после Русия има правна база да се противопостави. Не са виновни руснаците, виновен е този, който им е дал да ядат баницата. А кой е той? КОЙ? И кога ще има наказани в тази скапана държава. То не беше Белене, то не бяха потоци, Газпром, самолети, кораби. *** и разграденият двор е това. Това не е държава. Това е пълен ***.
23
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А какво ни пука, че някой си в РУсия ще ги пише, като бракувани? Нали като дойдат в небето над България ще летят миговете, пък дали в някоя таблица в сибир са зачеркнати е все тая.
22
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Голям праз!
21
13
 
11
 
! Отговори
Ха,ха,хаааааааа... преди 8 години
...ПОДАРЕТЕ СИ ГИ НА РУСИЯ...ИЛИ ГИ ДАЙТЕ ЗА СКРАП!АМАН ОТ СТАРИ РУСКИ ЩАЙГИ ...ВИДЕХМЕ ГИ , КАКВО МОГАТ ВЕЧЕ В СИРИЯ, ХА,ХА,ХА,ХААААААААААААААА....!
20
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
миг 29 е ЗАКУПЕН ОТ БЪЛГАРИЯ при това на не малка цена в ДОЛАРИ не в рубли няма нищо подарено УШКОВЦИ
19
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Що ги интересуваРуснак да ти подари нещо!? Е няма такъв случай. Руснака само взима и граби, никога не подарява! Запомнете го това.
18
3
 
9
 
! Отговори
Всезнайковци сме преди 8 години
Ще ги бракуват докато летят. Това заслужават всички предатели, а България е такава.
17
7
 
9
 
! Отговори
Що ги интересува преди 8 години
РУСНАЦИТЕ къде ще си ремонтираме МИГовете. Да интеересува ги защото тези МиГове някога бяха подарени на България, както и ракетите СС-23 кооито сащ ни накара да ги нарежем уж за скрап но откраднаха бойните глави. Но нашите *** премеълчават тези факти и подробности.
16
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
миналия месец се разби миг 31 ремонтиран в раша какво ни занимавате със алжиреца а и той е су БЕ УШАТИ МИШКИ