Да не взимаме страна Турция-Русия, зоват от ГЕРБ

Цветан Цветанов призова за балансирани изказвания
25 ное 2015 13:46,
89
Да не взимаме страна Турция-Русия, зоват от ГЕРБ
Снимка: архив Reuters

Шефът на групата на ГЕРБ Цветан Цветанов призова партиите да бъдат балансирани в изказванията си и да не взимат страна в конфликта Турция-Русия. Той предупреди, че всяка позиция може да предизвика напрежение на двустранна основа.

Още по темата

"Да имаме по-балансирани изказвания, да бъдем много внимателни и да се надяваме, че разумът ще надделее. Защото ако влезем в спиралата на взимане на страна в едната или другата позиция на двете държави, можем да изпаднем в неблагоприятна ситуация като държава, която пряко може да бъде засегната", каза Цветанов. 

Той обясни, че групата на ГЕРБ разчита, че НАТО ще излезе с обща декларация. 

"Смятам, че двустранните отношения между Турция и Русия трябва на дипломатическа основа да се изчистят недоразуменията", каза още Цветанов. Според него така можело да се намалят рисковете от международен скандал.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


89
Още по темата: РусияГЕРБТурция
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Та колкото минуси да слагате извиненията са факт който чух треди минута от репортаж по руска телевизия.
39
7
 
6
 
! Отговори
Слава Україні ! преди 8 години
Украйна обяви, че забранява на руски самолети да прелитат над територията й.
38
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Турция се извинява и поднася съболезнования, макар и с половин уста.
37
0
 
18
 
! Отговори
Со РУС преди 8 години
Най-много се кефя ,че в случая българското задкулисие,което контролира и сини и червени,пенбени и дрисливо кафеви нямат думата...седят и гледат с опулени зъркели и се чудят накъде ще духне вятърът...и най-големите майстори винаги намират по-голям майстор от тях...Путин да им прости...ама надали;)
36
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 37 ПешкоТака реших защото само за миналата година Турция 1017 пъти е нарушила гръцкото военно пространство!!!!!!1017 ПЪТИИИИ!!!Ако всеки стреляше както и когато си иска,досега гърците да бяхаунищожили ВВС на Турция!!Разбра ли сега??Тука си има МЕЖДУНАРОДНИ НОРМИ на поведение!!!Не може скимнало му на Ердоган ,казал свалям и.....давай всичко и всички под ножа!!!!!
35
1
 
18
 
! Отговори
убийте го тоя преди 8 години
Цецооо, Цецо, ние сме в НАТО, и то незаконно.Това значи, че сме на страната на Турция!Ами ти, ибрикчио, това много добре го знаеш и харесваш и пазиш!!
34
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Цветанов затвора те зове!
33
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
егати ***, да не взимаме страна ..... кво да земем, квото остане ли?всичките гербави сте едни и същи мазмантии: нагъзени, надупени и чакате да ви го подадът ..... квото - такова, важното е далавера да има!
32
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Изчакайте резултата от тази битка, братя- българи! България винаги е подкрепяла само победителя, но не тези, които се борят за истината
31
1
 
3
 
! Отговори
Българин преди 8 години
от едните да вземем южна Тракия а от другите Казан
30
5
 
3
 
! Отговори
Пешко преди 8 години
До Анонимен 33,ти що така реши бе? Върни малко назад да се увериш, че турците поне пет в последния месец обявиха, че свалят всеки самолет, нарушил ако ще за миг пространството им. Къде си тръгнал да се буташ къде не ти е работата? Руснак ли си нещо, турчин ли си? Оня ден бълваше ли ги тия глупости за терористична Турция или се радваше на турецкия паток и обясняваше как Ердоган е държавник за пример?
29
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Руснаците си го търсиха!
28
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
пожелавам на путин и ердоганя да си пролеят максимално много кръв не ни трябват изобщо
27
3
 
10
 
! Отговори
Искра Ведо"сиев преди 8 години
ами аз не се притеснявам дори да станем турска територия Ц.Ц.ще организира изборите и ще ги елиминираме дори и без балотажи...въпросът на нас началниците от Брюксел да отпуснат повече ***....а дано ама надали....Ц.Ц.в панделата !
26
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да,ама страна трябва ТОЧНО в този момент да се вземе!!!Тук не говорим за някакви си проектчета или търговски отношения между две страни!!Говорим за световна борба с международна терористична организация!!Тук няма чакам,ще изчакам или няма да вземаме страна..!!Или си за или с действията си против!!Турция нагледно показа чия страна е взела и ги интересува след като свалят самолет,борещ се против терористи!!Мълчанието в този случай е неуместно!!!Просто е знак на мълчаливо удобрение на случилото се!
25
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
освен пари друго не взимате кухи ***
24
3
 
7
 
! Отговори
Пешко преди 8 години
Довчера на Вова грам не му пукаше за "ислямизацията" на Турция, даже рамо до рамо с главния ислямизатор от ложите откриваха джамии. Не ни трябва военен конфликт в съседство, всеки, който зове за вземане на страна, е ненормален. След половин година Турция-Рассия ще си оправят отношенията и ние кво? Пак в канала, както стана неведнъж по същата кутевска ос - *** ердоган лош, после добър, *** то Рассия винаги била толерантна, *** то друго
23
6
 
15
 
! Отговори
tsb преди 8 години
Напротив, вземам страната на РУСИЯ!
22
1
 
14
 
! Отговори
селчо преди 8 години
Шестак,аз взимам страна,тази на Русия ,за вас предателите на България е ясно *** на краварите
21
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Правилно не трябва да се мешаме трябва да си заровим главите в пясъка да си пуснем чалгата и да строим магисрали напред към светлото бъдеще.