"Бомбаджийката" от Летище София "излита"

Даниела Велева бе човекът, който съобщи, че има бомба в буса
2 дек 2015 07:00,
87
"Бомбаджийката" от Летище София "излита"
Снимка: Bulgaria ON AIR

Експертът "Връзки с обществеността" на летище София Даниела Велева ще бъде освободена от поста си, съобщи БНР.

Решението е взето заради информацията, която тя даде пред медиите за открито взривно устройство на Терминал 1 и която по-късно беше опровергана.

Още по темата

"Има наистина взривно устройство, но до момента службите не са приключи всички свои действия, които трябва да направят и нищо повече за съжаление не мога да кажа", обяви вчера Велева пред медиите, като се застрахова, че това и е било наредено да излезе и да каже.

Повече от пет часа специализираните екипи от отдел "Противодействие на бомбения тероризъм" проверяваха паркирания бус, но взривно вещество така и не беше открито. За часове обаче тази информация беше водеща за медиите, даже и по света, но в крайна сметка стана ясно, че вместо бомба – с контролиран взрив бяха вдигнати във въздуха дрешки.

Терминал 1 бе блокиран, а полетите и пътниците бяха пренасочени на Терминал 2 до 01:30 часа, когато летището влезе в нормалния си ритъм на работа.

Всичко това изкара извън релси премиера Бойко Борисов, който обяви, че е бесен от безотговорните действия на всички, които предизвикали паниката на Летище София.

Министър-председателят бе доста краен и нарече "банда некадърници" служителите и полицията, които няколко часа държаха на нокти държавата.

"Да отменяш полети, да говориш глупости по медии, да вдигаш на крак държавата, е не просто грешка, а безотговорност и виновните трябва да понесат отговорност за това", обясни премиерът.

Както Dnes.bg първи съобщи, сигналът за съмнителния микробус бе подаден вчера към 12.50 часа. Районът бе отцепен от служителите на реда на СДВР, а бусът бе изведен на безопасно място.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аз пък съм сигурен,че в момента гадните терористи пробват реакцийте на службите.Премиерът като служител на МВР би трябвалода е запознат с подобни"случки".Тук не става въпрос за паника,а за изпреварване на злощастни събития.Между мутра и полицай разликата е огромна.
18
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
По-добре да се почака малко и тревогата да е лъжлива, отколкото да се подцени опасността и наистина да има атентат. Помним много добре атентатите, извършени от създателите на ДПС и как никой не ти казваше нищо.
17
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
АЛО ДРУГАРИ, ... дали темата е за компютри или компоти ... от вас една и съща песен се чува - как мразите Бойко, защото не е с путин.Ама никой не се интересува от мнението ви, другари ... дори самите вие не се интересувате от собственото си мнение, съдейки по резултатите от изборите.
16
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И думата журнaля цензурирало прасeto, да му серa в устата даноооо
15
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Трябваше да литнат няколко ***, защото господа драскатели вината е ваша! Вие раздухахте "новината". ***!
14
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всички милиционери са некадърници като тази дърта чанта, която сигурно ще гушне сега 30-40 хилядарки и ще се наслаждава на тлъста пенсийка.
13
0
 
13
 
! Отговори
МИРЧО преди 8 години
ДО ВСИЧКИ ПИШЕЩИ ТУК:СПРЕТЕ ДА СЕ ПОДИГРАВАТЕ С ПРЕМИЕРА!НЕ ЗНАМ ВЧЕРА,КАК НЕ Е ВДИГНАЛ ПАК КРЪВНОТО СИ НАЛЯГАНЕ?ИНАЧЕ МОСКОВ ЛИ ТРЯБВАШЕ ДА ГО СПАСЯВА,ПЪК И В КОЯ БОЛНИЦА-ЗАТРИВАТ И БОЛНИЦИТЕ!ДА СЕ МАХА ТИКВАТА ОТ ВЛАСТА!
12
4
 
5
 
! Отговори
До Сидни Алб?на преди 8 години
Како, ти ли си? Хайде прибирай се в Курило, че ще извОлнят директорката за липсваща пациентка. Знаеш, че винаги те подкрепяме. И когато казваше, че си телевизионна кула, и когато се върна от Космоса, където си пяла "Излел е Дельо хайдутин" на живо, за да не се разнася остарял запис. И сега, в Сидни, пак ще сме с теб. Не се ппаши. Моля те, върни се!!!С обич: Лепа Пепа
11
1
 
12
 
! Отговори
Кондуктор в 148 преди 8 години
ИДИЛ няма да правят атентати в приятелска държава. Все пак част от оръжията им са българско производство , а колите им са с българска регистрация.
10
2
 
26
 
! Отговори
t-rex преди 8 години
След като кучето е реагирало на взривно вещество не разбирам какво толкова хулят екипите. А ако наистина имаше бомба и сигнала беше пренебрегнат?
9
4
 
22
 
! Отговори
МРАВКА преди 8 години
БОРИСОВ ,БЪДИ ОТКРОВЕН ДОКРАИ И КАЖИ ЧЕ ЦЯЛОТО УПРАВЛЕНИЕ НА БЪЛГАРИЯ В ПОСЛЕДНИТЕ 25Г.Е ОТ БАНДА НЕКАДЪРНИЦИ,ПРЕСТЪПНИЦИ И НАЦИОНАЛНИ ПРЕДАТЕЛИ.
8
1
 
16
 
! Отговори
BG преди 8 години
Ха, ха, ха - ами ние от колко време повтаряме че полицаите и военните са банда некадърници, ама чак сега Борисов се сетил :))))В същото време - в новия бюджет - всички привилегии на тези некадърници си остават, на наш гръб разбира се :)))Ами ако г-н премиера го нападнеха посред бял ден няколко от съответното малцинство, на няколко метра пред полицаи които да гледат с интерес случващото се и въобще да не реагират и да се оправя сам - тогава какви щеше да ги нарича ?!
7
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Защо нямаше бомба наистина и тогава кратуната щеше да е некадърника. Има си инструкции които се спазват.
6
1
 
30
 
! Отговори
Неа преди 8 години
Уволниха нея защото иначе трябваше да уволнят всички от смяната . Спестили са пак някои неща , да не е голяма драмата . Ужким има наказани ... Винаги един обира пешкира ...
5
1
 
17
 
! Отговори
Неа преди 8 години
Не може специалистите ни да разчитат на куче , и чак след 12 часа някакъв бус да им се стори съмнителен . Бога ми !!!! Да не казвам , че дори ние в такива ситуации трябва да бъдем научени как да реагираме ....ама хайде ...
4
2
 
19
 
! Отговори
Неа преди 8 години
Тук на нашето летище Бургас , ги тестват , но нали знаят предварително , как няма да се справят . Иначе за щяло и нещяло пускат сирената за тревога без предварително за обяват че е учение ! Това ние обикновените граждани го научаваме час , два , след това . Но това с този бус си е жив пример , че нещата със сигурността , не са ок ....
3
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А дали някой не тества как реагират службите ни?
2
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И тя кат нашите управляващи каквото и нареждат това говори. УЖАС....
1
1
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Наредили й да каже, пък после я наказват