Емилия Масларова невинна, СГС я оправда

Тя бе обвинена в присвояване на колосалните 11 млн. лева
15 дек 2015 13:52,
107
Емилия Масларова невинна, СГС я оправда
Снимка: Булфото, ахрив

Софийският градски съд оправда бившия министър на труда и социалната политика Емилия Масларова.

Тя бе обвинена, че като министър, с още няколко човека, е присвоила 11 038 405,55 лв. при отпуснати 18 805 006,76 лв. за строителна и ремонтна дейност на административната сграда на министерството в Стара Загора.

Присвоената сума е в особено големи размери, тъй като надвишава повече от 45 000 пъти размера на минималната работна заплата за страната.

Още по темата

Решението може да се протестира от прокуратурата пред Софийския апелативен съд, съобщи БТА.

Само преди дни от прокуратурата поискаха тя да лежи 10 години зад решетките, защото според обвинителния акт тя, семейният й приятел Венцислав Драганов и още четирима души, сред които и някогашният гл. секретар на социалното министерство Иван Пенев, прибрали парите от отпуснати близо 19 млн. лв. за реконструкция на сградата.

Делото влезе в съда още през 2010 г., но бе "замразено" заради отпуск по майчинство на съдия Димитрина Ангелова. По-късно отново спря, тъй като подсъдимият Пенев получи инсулт.

"Съдебният процес срещу мен е една цинична лъжа", бяха последните думи на Емилия Масларова, преди да чуе каква присъда и отсъждат.

Прокуратурата веднага бяви, че не е съгласна с оправдателната присъда и коментира, че ще я протестира пред по-горната инстанция.

Обвинителят Калин Софиянски не е съгласен с довода на съда, че няма извършено никакво престъпление. Според него може да се коментира по-лека правна квалификация.

С оправдателната присъда съдът вдигна всички обезпечения, наложени на подсъдимите. Ще им бъдат върнати и всички средства, които те са внесли като парична гаранция до момента.

Прокуратурата има двуседмичен срок, за да протестира оправдателната присъда пред Софийския апелативен съд.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


107
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
20
 
! Отговори
ПП Глас Народен преди 8 години
таа скапана държава, никога нема да се върна *** мръсни !
27
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А германския президент го осъдиха за 160 евро ????????????????????
26
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А НЯКОЙ НАДЯВАЛ ЛИ СЕ Е НА ДРУГО РАЗВИТИЕ НА НЕЩАТА??? ЩОТО АЗ ДАЖЕ НЕ СЪМ СИ И ПОМИСЛЯЛ. ЗА МИЛИОНИ НЯМА ЗАКОНИ. ЗА КОКОШКА НЯМА ПРОШКА.
25
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ИВАНОВКАК СЕ КРАДАТ ТОЛКОВА ПАРИ БЕ ,СИНЬО-ГЕРБЕРСКИ *** ?- - - -С лявата ръка !!!
24
1
 
22
 
! Отговори
Жан Габен преди 8 години
СГС може да съди единствено длъжници на компанийки за бързи кредити. Да плащат хората в пъти повече отколкото е самия кредит. Обаче масларова нали е вече милионерка, с пръст не могат да я бутнат. СГС направо да го взривят заедно с работещите в него. Долна институция, работеща против народа на България.
23
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Щях да се учудя, ако беше обратното
22
1
 
16
 
! Отговори
дончо преди 8 години
""Съдебният процес срещу мен е една цинична лъжа", бяха последните думи на Емилия Масларова, преди да чуе каква присъда и отсъждат"Цинично беше и в началото на 90-те когато раздаваше апартаменти под масата за жълти стотинки, но айде да не гледаме назад, продължаваме напред!!!
21
19
 
3
 
! Отговори
ИВАНОВ преди 8 години
КАК СЕ КРАДАТ ТОЛКОВА ПАРИ БЕ ,СИНЬО-ГЕРБЕРСКИ *** ? ЯСНО Е ,ЧЕ ВСИЧКО БЕШЕ СКАЛЪПЕНО ,ЗАЩОТО Е ОТ БСП И БЕШЕ ДОБЪР МИНИСТЪР ! ЩЯХТЕ ДА ВКАРВАТЕ И МИНИСТЪРКАТА НА ИЗВЪНРЕДНИТЕ СИТУАЦИИ ЕМЕЛ ЕТЕМ В ЗАТВОРА . ПАК ИЗМИСЛЕНА МРЪСОТИЯ ! ЗАКРИХТЕ МИНИСТЕРСТВОТО,НАЛАПАХТЕ ПАРИТЕ ЗА БЕДСТВИЯ УЖ ЗА МВР , А ГИ НАЛАПА ПАРТИЯТА ВИ ГЕРБ !ЛИКВИДАТОРИ ,ДЕМАГОЗИ И КРАДЦИ !
20
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ориентиран10% са при тях , за останалите не ги интересува .Митничарите нали през няколко месеца ги арестуват и пак ги пускат по живо по здраво , а тарифите ги знаят всички тираджии на изуст
19
0
 
15
 
! Отговори
да преди 8 години
При тази некадърна прокуратура и коромпиран съд да сте очаквали нещо друго освен оправдателна?- това е цитат на коментар във трудтова са двете условия- напълно некомпетентни прокурори - ако ги атестират ще се хванете за главите- и зависим съд.... те затова и протестират.....сигурно е световен прецидент съдии да протестират......няма как да се случат нещата като бойко станишев миков първанов доган и сие не искат
18
0
 
26
 
! Отговори
ha ha преди 8 години
Някой да е изненадан? Аз, не.
17
0
 
19
 
! Отговори
Гневен българин преди 8 години
Разбира се.Те всичките са невинни.Като момини сълзи са "чисти".Долу тази прогнила и обслуждаща ги "правосъдна" система.Ще се ходи към народен съд.
16
0
 
12
 
! Отговори
до 16 преди 8 години
Тогава предполагам, че обвиненията така са направени, че да не се стигне до присъда. Предполага се, че е известно кой е обвинителя и под коя шапка се извършват следствените действия?
15
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
САМО СЕ ПИТАМ - КАК ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ ЗНАЕШЕ ПРЕДВАРИТЕЛНО КАКВА ЩЕ Е ПРИСЪДАТА ???КАК НИКОЙ НЕ СБЪРКА ??!?!
14
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Може би е обещала ремонтни дейности на СГС
13
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А иначе протестират съдиите... Бутнали им някои лев и айде- невинна. Ц. Ц- същата работа
12
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 10 - тези съдии, драги ми смехурко, няма какво друго да присъдят при подобно нелепо, неподкрепено с никакви доказателства обвинение. Запознай се поне повърхностно с делото /ако избощо имаш някаква правна грамотност/ и тогава коментирай.
11
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ориентиранПропускаш още една възможност - може и да не иска да (се) разбере къде са отишли...
10
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
тази трява да я убият с камани не да я оправдават
9
1
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Явно няма да има осъден политик.Съдебна практика, какво да я правиш.Бисеров - оправдан,Масларова - оправдана,Ковачки - нa свободаЦветанов - оправданИ тези ли съдии вечер пред Съдебната палата разговарят с гражданите?Блатото е съдебната система, обслужваща Мафията, която си има Държава.