Местан: Евроатлантизмът не е предателство!

Не съм работил срещу интересите на България, заяви той
Обновена: 24 дек 2015 21:35 | 24 дек 2015 18:03, Александър Попов
435
Местан: Евроатлантизмът не е предателство!
Снимка: Булфото, архив

Българският национален интерес от години е свързан с Европейския съюз и НАТО, а не с Русия. Не мога да бъда обвинен в изправяне срещу националните интереси на България заради защитата на евроатлантизма. Това се посочва в изявление на Лютви Местан, разпространено до медиите.

Още по темата

Декларацията на ПГ на ДПС за сваления руски самолет е най-висша проява на отстояване и защита на българския национален и евроинтеграционен интерес, според Местан.

Като председател на ДПС и неговите централни партийни органи, както и като лидер на ПГ на ДПС, на първо място съм се ръководил от националните интереси на България и от интересите на нейните граждани - да живеят в свободно, демократично и мултикултурно общество, да се чувстват равноправни в пъстротата и различията си и никой да не бъде отхвърлян или унижаван по етнически, верски или езиков признак, посочва Лютви Местан.

Моя кауза са либералната демокрация и солидарността между всички страни-членки на ЕС и НАТО. Съюзи, в чието бъдеще вярвам безусловно, заключва той.

По-рано през деня Централният съвет на ДПС свали Лютви Местан като председател и го изключи от партията.  Мотивите, които са били изтъкнати от почетния председател на ДПС Ахмед Доган са били, че Местан е работил против интересите на България.

Самият Местан не присъства на извънредното заседание. Сутринта той се появи в Кърджали и даде обширна пресконференция, на която обяви, че няма да подава оставка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


435
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Няма по гнусно и изродено творение на Държавна Сигурност от ДПС.Интересно е, че всички български политици - костьо, сергея, волен психото, бойко мекерето, царя симеон дебилни...всички им се наг*зиха.Кой знае с какво ги държат за т*пките.Сигурно е здрав гръп от тайните служби на Турция, така ги виждам нещата.Ако не си в отбора на агент Сава, отиваш при рибите.Мафия, не партия.
7
9
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Българи, представете си консолидираната организирана престъпна група ДПС да се разцепи :) Та това ще е двоен празник за България, ако тези се ступат.ДАНО.На оръжие турци, избийте се, покажете на останалите какви свирепи заптиета сте и се изколете един друг.Ашколсум.
6
9
 
45
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 8 години
"Декларацията на ПГ на ДПС за сваления руски самолет е най-висша проява на отстояване и защита на българския национален и евроинтеграционен интерес, според Местан."Така ли ве, изпростял самозабравил се гад.жал...значи, когато оправдаваш свалянето на руския изтребител ти браниш по този начин българските интереси??? Не случайно оня другия *** агент Сава те махна, защото прекали с циничността!
5
3
 
61
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Марш в затвора !
4
3
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако в партията на мафиотите, проститутките, лихварите, ислямистите и *** се изпотрепят ще е коледен подарък за всички ни.Дай боже някой от тях да го самоубият, може и баш почетния бащица от сараите.До медиите, защо на най-светлия християнски празник ни занимавате с ислямисти, които искат да ни загробят или изгонят от държавата ни?
3
29
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Каквото и да е кроил Местан то е 1000 пъти по-малко от злините , които Доган е донесъл на България!
2
7
 
54
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 8 години
Ей това му казвам аз... - коледен подарък за цяла България... - ДПС се цепи...
1
6
 
73
 
! Отговори
zeus преди 8 години
Дали ще разберем какво е кроил точно Местан против България? Дали това е било със съгласието на официалната власт и службите за сигурност? Дали филма на Ал Джазейра е бил част от плана и защо официалната власт мълчи? Дали ГЕРБ не са ни продали на турците, а сега се крият като мишки? Много въпроси, малко отговори...