ВМРО с апел към Външно: Не пускайте Чавушоглу у нас

Посланикът на Турция също да бъде обявен за нежелан
24 дек 2015 16:46, Александър Попов
115
ВМРО с апел към Външно: Не пускайте Чавушоглу у нас
Снимка: Булфото, архив

ВМРО призовава българското външно министерство да не допуска визитата на турския външен министър Мевлют Чавушоглу.

Очаква се Чавушоглу да пристигне у нас за "честванията“ на годишнини от т.нар. "Възродителния процес" на 26-и и 27-и декември. Припомняме, че жертвите на тези събития са 7 човека, а Турция продължава да внушава, че в България бил извършен "геноцид". Толкова са и жертвите на органите за сигурност, да не говорим за убитите майки с деца от варварския терористичен акт във влака на гара Буново, пишат в своя позиция от партията.

Питаме кога Турция ще признае геноцида над българското население в Тракия, извършен от редовна турска армия през 1913 година, известен като "разорението на тракийските българи", по време на който над 150 000 българи са прогонени от Източна Тракия, а десетки хиляди са изклани. Питаме кога Турция ще изплати милионите долари, дължими компенсации на наследниците на тези българи, които самата тя е признала ясно по силата на Ангорския договор.

Намираме това нежелано посещение за открита провокация по време на празниците за Рождество Христово. Още повече в момент, когато Турция открито нарушава неприкосновеността на териториалните граници на суверенни държави, като Ирак и Сирия и неприкрито се меси във вътрешните работи на Гърция и България, категорични са от ВМРО.
 
Край Тюркян чешма и в Момчилград се очакват хиляди, а пред тях вероятно ще говорят Лютви Местан и Чавушоглу. Според ВМРО това е игра с огъня, която може за часове да донесе непоправими последици.

Още по-абсурдното е, че българското МВнР не е съгласувало такова посещение на Чавушоглу, което значи, че то е всъщност частно. Подобни "частни" посещения на турски представители у нас станаха "нормална" практика. Това ясно показва, че Турция има видим интерес от разпространение на своята ислямистка и неоосманистка идеология у нас и от дестабилизиране на България.

Сега към това се добави и откровена намеса на турски дипломатически лица във вътрешните ни работи – по информация на ВМРО, от турските дипломатически представителства в страната – генералните консули в Бургас и Пловдив, както и в София, са се опитвали да привличат дейци на ДПС, а в същото време Турция осигури протекция на Лютви Местан. Затова ВМРО иска турският посланик у нас Сюлейман Гьокче да бъде обявен за нежелан в страната.  
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


115
Още по темата: ВМРОМевлют Чавушоглу
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"каракачанин"----ОЗНАЧАВА "ГРЪЦКИ ОВЧАР"...на турски!
57
2
 
0
 
! Отговори
diek преди 8 години
Увахаеми, кой ви каза ,че "каракачанин" е турска дума това езаемка в турският.е. ччуждица в този език с ирански корен.Колкото е турска, толкова и българска.не се ТУрчейте,еничари.
56
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ZASHTO TOZI E S TURSKO IME,ZASHTO KATRANKACAR,A NE IVANOV ILI PETROV.
55
16
 
11
 
! Отговори
Сабри преди 8 години
Кой си ти да казващ бе Каракачанов,ти първо си смени турското име тогава говори!
54
7
 
16
 
! Отговори
Петър преди 8 години
Точно така, не пускайте чавушоглу който неприкрито идва да се меси във вътрешните работи на България и да адвокатства за неоосманизма след като турския агент и национален предател Лютви бе отстранен!
53
1
 
10
 
! Отговори
Ха,ха,хаааааааа... преди 8 години
АМИ ...СРОДНИ ДУШИ ОТ ДС/кгб...82...ха,ха,хааааааааааааа....."братя по руско оръжие"-----СРЕЩУ БЪЛГАРИТЕ...!
52
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Агент иван защо ли така не деликатно защитава агент сава . Ама иванчо много ще се осветилиш и ти недей така
51
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Най противните същества в държавата ни са ислямоосманистите. Има ги доста. И в политиката и във форумите. Имаме много продажници, но тези са най опасни от всички. Голяма грешка е била допусната навремето, като това котило не е било детерминирано.
50
3
 
8
 
! Отговори
пояснение: преди 8 години
Агет "Иван"-----НЕ Е МАКЕДОНЕЦ ИЗОБЩО!Той може само да е тиквена семка в некое македонско ла""о.....НИЩО ПОВЕЧЕ!
49
6
 
10
 
! Отговори
ХА,ХА,ХАА-НЕ МЕ ТРИЙ преди 8 години
АГЕНТ "ИВАН".....ха,ха,хааааааааааааа от ДС/бкп....!!!!АБСОЛЮТНА ИСТИНА Е ТОВА....!!!!ТОЗИ --Е ПРЕСТЪПНИК от ДС/КГБ!!!
48
10
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
NAI VAJNOTO E KATO STANE VOINA MEJDU TURZIA I BALGARIA BIAGAITE NE VOIUVAITE SRESHU TURZIA ZASHOTO ZAD VAS SHE NATDAWAT PRODAJNIZITE KOI PO BARZO SHE VI PREDADE DNESHNITE BALGARI SA PRODAJNIZI MELIAZI MEJDU BALGARI SLAVIANII TRAKI TE NE SA CHISTITE GENNO KATO BALGARITE NA KHAN KUBRAT BALGARI
47
3
 
5
 
! Отговори
makedon преди 8 години
Ajde sega i Karakacanov se javi i toj nesto kaza ...... hahahahaa em bil Bugarin ama pak em i Makedonec bil.Do koga ke ve lazat vakvi be braka Bugari...
46
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това ченге е историк и знае че през ПСВ с Турция бяхме свъюзници. Русия ни прати на страната на Германия чрез договора от 10.04.1015 г.
45
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Защо ми снехте коментара за това ченге?
44
18
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 123--59; Не Турция а Русия води война с нас. Защо не арестувад *** и Атакистите за открита руска пропаганда.За ЛЪЖИТЕ които пропагандират+ евразийските глупости. Марш в руско
43
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е, какво апелирате?Нали подкрепяте властта?Да не мислите,че някой ще ви чуе.Смешници.
42
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
SAMO DRUJBA KURDITE I VOORAJAVANE NA KURDITE TOVA E FORMULATA
41
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ПРЕЗ 1916Гти си украински неонацист ами *** там!
40
23
 
16
 
! Отговори
ПРЕЗ 1916Г преди 8 години
москалите нахлуват в Южна Добруджа. Срещу тях е дивизията на ген. Колев, немска дивизия и ТУРСКА дивизия, четири години, след като сме ги пребили във Балканската война. За това ги уважавам, няма други държави освен Германия и Турция да са се били на наша земя в наша защита!
39
12
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 58Турция има видим интерес от разпространение на своята ислямистка и неоосманистка идеология у нас и от дестабилизиране на България.