ВМРО с апел към Външно: Не пускайте Чавушоглу у нас

Посланикът на Турция също да бъде обявен за нежелан
24 дек 2015 16:46, Александър Попов
115
ВМРО с апел към Външно: Не пускайте Чавушоглу у нас
Снимка: Булфото, архив

ВМРО призовава българското външно министерство да не допуска визитата на турския външен министър Мевлют Чавушоглу.

Очаква се Чавушоглу да пристигне у нас за "честванията“ на годишнини от т.нар. "Възродителния процес" на 26-и и 27-и декември. Припомняме, че жертвите на тези събития са 7 човека, а Турция продължава да внушава, че в България бил извършен "геноцид". Толкова са и жертвите на органите за сигурност, да не говорим за убитите майки с деца от варварския терористичен акт във влака на гара Буново, пишат в своя позиция от партията.

Питаме кога Турция ще признае геноцида над българското население в Тракия, извършен от редовна турска армия през 1913 година, известен като "разорението на тракийските българи", по време на който над 150 000 българи са прогонени от Източна Тракия, а десетки хиляди са изклани. Питаме кога Турция ще изплати милионите долари, дължими компенсации на наследниците на тези българи, които самата тя е признала ясно по силата на Ангорския договор.

Намираме това нежелано посещение за открита провокация по време на празниците за Рождество Христово. Още повече в момент, когато Турция открито нарушава неприкосновеността на териториалните граници на суверенни държави, като Ирак и Сирия и неприкрито се меси във вътрешните работи на Гърция и България, категорични са от ВМРО.
 
Край Тюркян чешма и в Момчилград се очакват хиляди, а пред тях вероятно ще говорят Лютви Местан и Чавушоглу. Според ВМРО това е игра с огъня, която може за часове да донесе непоправими последици.

Още по-абсурдното е, че българското МВнР не е съгласувало такова посещение на Чавушоглу, което значи, че то е всъщност частно. Подобни "частни" посещения на турски представители у нас станаха "нормална" практика. Това ясно показва, че Турция има видим интерес от разпространение на своята ислямистка и неоосманистка идеология у нас и от дестабилизиране на България.

Сега към това се добави и откровена намеса на турски дипломатически лица във вътрешните ни работи – по информация на ВМРО, от турските дипломатически представителства в страната – генералните консули в Бургас и Пловдив, както и в София, са се опитвали да привличат дейци на ДПС, а в същото време Турция осигури протекция на Лютви Местан. Затова ВМРО иска турският посланик у нас Сюлейман Гьокче да бъде обявен за нежелан в страната.  
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


115
Още по темата: ВМРОМевлют Чавушоглу
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
9
 
16
 
! Отговори
123 преди 8 години
Турция е започнала отдавна подривна дейност в България. В даден момент, ще активират всички, които са били обучени и ще се поиска автономия на част от територията на България...под различни претексти !
37
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хайде руския агент да си ходи в Кремъл.
36
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
sega razbrah che tezi koito pishat protiv Rusia sa bg turzi i pumazi KADE BALDARANA PUMAK OT POPOVO
35
16
 
14
 
! Отговори
марш в Сибир преди 8 години
Ако ти искаха съвета българското население щеше да те избере за Премиер бе Каракачанов!!!!
34
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Вярно е казал Левски - "който ни освободи, той ще ни пороби".Как ще ни пороби?Не и със сила и оръжие естествено. Не и истинско поробване.Просто ще си накупи български политици на килограм, като този "патриот".
33
21
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
ДА СЕ ПОВДИГНЕ ОБВИНЕНИЕ НА ТОЗИ НАГЛЕЦ ЗА РАЗПАЛВАНЕ НА ЕТНИЧЕСКА ВРАЖДА !!!!! КОГА ЧЕНГЕТАТА ЩЕ БЪДАТ ИЗХВЪРЛЕНИ ОТ БЪЛГАРИЯ ???? ВИЖДАТЕ КАК АГЕНТУРАТА ГИ ПУСКА ЕДИН ПО ЕДИН НА СЦЕНАТА ДА ВОНЯТ ОТВРАТИТЕЛНО ! И ТО НА КОЛЕДА !!! КЪДЕ СА СЛУЖБИТЕ !!!!
32
22
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Обтекаем и обслужващ Кремъл, както винаги.Това е "патриотът" агент Иван.Ако някой си прави илюзии, че този копейкаджия е направил някога, нещо, каквото и да е е добро за България (освен на думи), значи се заблуждава жестоко.
31
27
 
7
 
! Отговори
анев преди 8 години
АЗИАТЦИТЕ ОТ МОСКВА И ТЕХНИТЕ СЛУГИ И *** В БЪЛГАРИЯ СЕ ОПИТВАТ ДА ДЕСТАБИЛИЗИРАТ СТРАНАТА НИ И ТО НА КОЛЕДА !!!! ВСИЧСИ ИЗМЕННИЦИ ДА ЗНАЯТ ЧЕ БЪЛГАРИЯ ИТУРЦИЯ СА ЧЛЕНЖВЕ НАНАТО И НЯМА СИЛА КОЯТО ДА ИМ НАВРЕДИ! ОСВЕН ТОВА СМЕ СЪСЕДИ И ПРИЯТЕЛИ ! ТЕЗИ С ПЪРВОБИТНОТО МИСЛЕНЕ ЩЕ СИ ПОЛУЧАТ ЗАСЛУЖЕНОТО, А ЗА ТОЗИ КАРАКАЧОНОВ НЯМА ДУМИ ЗА НАГЪЛ ИЗМЕННИК НА НАЦИОНАЛНИЯ ИНТЕРЕС !!!!
30
30
 
11
 
! Отговори
агент Иван преди 8 години
Агентите на КГБ (руските служби) взривиха децата на гара Буново, взривиха църквата 1925г с целия български елит,избиха целия български елит след 1944г... Трябва ли агенти на КГБ да са още на заплата в Народното събрание?
29
28
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Фалшивите патриоти като това рубладжийско ченге са по-голямо проклятие за България от всички башибозуци.
28
21
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Петата колона отвръща на удара.Както винаги аген Иван и МВРО са в тон със спонсорите си от Кремъл.
27
14
 
8
 
! Отговори
аноним преди 8 години
И този агент на ДЪРЖАВНА СИГУРНОСТ СЕ РАЗЛАЯ !!!!: Мръсотията с която ни залива мафията е отвратителна ! Отгледахме си олигарси и депутати *** и България върви надолу ЕВАЛА ЧЕНГЕТА !!!!!
26
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
EI HORA NATO SHE NI ZASHITI XA.XA-XA-XA. IMAME I PRODAJNI STUDENTI KADETO ZA EDNA FRENSKA ILI NEMSKA LICHNA KARTA SA GOTOWI DA BUTNAT W PESHITE WSICHKI OSTANALI BEDNI BALGARI V BALGARIA DA NE GOWORIM ZA KOMUNUSTICHESKITE DEMOKRATI KOITO SA NA VLAST I SE UPRAVLIAVAT OT USA
25
19
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
нека към турският посланик да добавим и руския - и той не е желан. Да си взима ***, на вокзала и куде Масква
24
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Вън от България !Малко сте убивали 500 години и сте прогонили 150,000 българи от Одрин !Сега е ваш ред да напуснете !Нямате работа тук !
23
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Вън! Вън! Вън!
22
37
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
България на съд в Хага за Възродителен Процес , последно решение
21
26
 
12
 
! Отговори
FBI преди 8 години
Този Македонски бял ром да бъде изгонен от България и да му се отнеме българския паспорт
20
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аре ве външно няма ли да вземе отношение а къде е Бойко и този човек ни го представяха по медиите като голяма работа супер Бойко а реално като стане напечено се скрива
19
21
 
13
 
! Отговори
Ястреб Велики VI преди 8 години
Докато България не разсекрети напълно архивите на ЦК на БКП (или поне което все още не е унищожено! Ало, чуете ли - голяма част от тези архиви вече са унищожени, за да не останат никакви улики за престъпленията на хората, които все още са на власт в днешна България!) и накаже отговорните за това престъпление, възродителният процес ще си остане кървяща рана в обществото. Каракачанов няма право да се изказва по този въпрос, защото той също носи отговорност за тези събития!