Волгин: Най-вредни са забраните!

БНР с проблеми преди свалянето на "Деконструкция"
25 дек 2015 18:11, Петя Славова
442
Волгин: Най-вредни са забраните!
Снимка: архив, Булфото

Георги Лозанов е медийна булонка, която с радост се отърква около крачолите на всяка власт." Така коментира Петър Волгин работата на председателя на СЕМ по повод сваленото от ефира на БНР негово предаване "Деконструкция".

Журналистът и радио водещ сподели, че му е чудно как човек може да прекара близо 20 г. в регулаторния медиен орган, който се нарича Съвет за електронни медии, без да има минута трудов стаж в електронна медия. И на всичкото отгоре да си позволява да раздава квалификации за хора, които работят дълги години в радиостанции и телевизии.

Волгин сподели пред в. „Труд”, че е горд с колегите, които се борят ежедневно да отстояват своята свобода. Смятам, че все още в БНР има някаква свобода, каквато няма в другата обществена медия БНТ, където всичко е под контрол.

Още по темата

Действия като свалянето на „Деконструкция“ са насочени не само към мен, очевидният подтекст е: „Не се съпротивлявайте много, защото ще ви се случи това, което се случи на Волгин.“

Най-вредни са забраните, а не това, което се пише и говори. Не съм изгубил надежда „Деконструкция“ да се върне в ефир, каза още Волгин.

Той също така допълни, че се е убедил колко много хора искат да чуят една по-критична позиция не само за ситуацията в България, а и в света. Искат да не се държат с тях като с недоразвити същества. Това ме изпълва с надежда за България, защото виждам хора, които не са подчинени. Медиите може и да са под контрол, както казва Ноам Чомски, но има хора, които не се поддават на този контрол.

Самият Волгин отбеляза, че няма нищо против критиките. „Всеки да се чувства свободен да ме критикува, разбира се, без псувни и обиди, както често се случва. Готов съм да размисля върху всяка критика. Има много предавания - радио, телевизионни, а също и вестници, които не харесвам. Но аз съм последният човек, който ще каже - спрете това предаване, вземете думата на този водещ, забранете този вестник. Това, че аз не харесвам едно телевизионно предаване, не значи, че моят съсед не е влюбен в него. И ако имам властта да го забраня, значи, че ще огранича едни хора. Лакмусът за демокрация е да има нещо, което не харесваш, но в същото време да не призоваваш истерично и с пяна на уста да бъде забранено. Тоест най-вредни са забраните, а не това, което се говори и се пише.

 

Петър Волгин също обясни, че ситуацията в БНР е неспокойна много преди да се заговори за свалянето на предаването „Деконструкция”. „Настоящото ръководство е в тежка ситуация на невъзможност да управлява поради липса на интелектуален и морален капацитет. Неслучайно преди повече от половин година поискахме оставката на това ръководство, защото смятаме, че то загробва БНР в програмно и финансово отношение”, каза още той и допълни, че според него, „зад спирането на предаването стои т.нар. психодесен сектор около президента Плевнелиев, политици от ДСБ, грантови анализатори, които са питомци на чужди фондации с маски на носители на гражданското общество.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


442
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
186
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Най-вредни са забраните и такива като Волгин...
185
7
 
6
 
! Отговори
българин... преди 8 години
Волго-донския ибрик ----ВЪН!!АМАН ОТ РУСКИ ПОДМЕТКИ И НАВЛЯЦИ!
184
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
То Волга е река, на която са кръстени автомобилите, ама споко, лесно е да си невеж...
183
7
 
7
 
! Отговори
смехурко:)))))) преди 8 години
Волгин Волгин не забравяй когато ближеше и лижеше :)))))))))))))))))))))) и не протестираше срещу тез неправди.Но когато те резнаха стана много бързо забрави какъв водещ и журналист беше
182
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Москвичин който си е мечтаел да е волгин та чак си е променил името на най добрата руска марка автомобили, ако въобще руски автомобил може да се нарече добър, не не може но просто за сравнение
181
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Руски *** и руски майкопродажник, ако трябва да съм точни руски имепродажник
180
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Що за журналист е тоя кръстен на името на руска марка автомобили??
179
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не най вредни са руските агенти в България особено пък тези които чак са си и променили името
178
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Така ли ? Руснако, руснак е обидна дума, руснако а ти все едно че не знаеш че в русията ти която ти ежедневно богохвалеше всичко е забранено що не е излязло от устата на путин, особено пък такива които богохвалят чужди държави, руски лъжец и лицемер
177
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Изтриха меНе им мълчим на рашките а официално им купуваме най скъпия петрол дизел и газ в ЕС преди облагане с данъците за държавата, ей така по братски, петрола падна пет пъти по света, у нас с пет процента, но брат брата убива както виждаме
176
7
 
10
 
! Отговори
морския преди 8 години
Рашка-ушата ***!Защо не отидеш на майната си в МАСква!Отдавна трябваше да те свалят от ефир долен ГЕЙ!
175
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До св.св.Маркс и Енгелс334 човече ти ми прочете мисълта
174
6
 
14
 
! Отговори
uf.. преди 8 години
Това момче си е лика-прилика със Слави Трифонов: и двамата са НИКОЙ.Но живеят в ЕС, в РБългария, мятат кал( чрез думи и песни) по ЕС, САЩ и възхваляват Кремъл, Масква, Путин.
173
6
 
15
 
! Отговори
св.св.Маркс и Енгелс преди 8 години
И тоя кремълски слуга има НАГЛОСТТА да говори за питомци на чужди фондации.Волгин ,Волгин-радвай се,че живееш в презряна Европа. В любимата ти Москва противниците на президента ги разстрелват по мостовете край кремъл!!!!
172
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До УЧИТЕЛЯ------------ДА-ХИТЛЕР......СТАЛИН.....КОМУНИЗМА........ИСЛЯМА Е ВСЕ ЕДНО.ВОЛГИН Е ПРАВ
171
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хайде Волгин да си ходи в родината на р. Волга и да се бори с Путин ако иска да е полезен . Тук е ЕС !!!
170
12
 
19
 
! Отговори
УЧИТЕЛЯ преди 8 години
Най-вредни били забраните...а човека се "бори" за връщането на комунизма...където всичко беше забранено...захласва се по любимата му Русия, където журналистите направо ги отстрелват...
169
13
 
5
 
! Отговори
БГ преди 8 години
ДО АНОНИМЕН,ТИ ЩЕ СИ ОСТАНЕШ ТАКЪВ АНОНИМЕН.НЯМАШ СОБСТВЕНО МНЕНИЕ,И ЧАКАШ НАТО.
168
21
 
11
 
! Отговори
БГТРАКИЕЦ преди 8 години
БРАВО НА ВОЛГИН ИСТИНСКИ БЪЛГАРИН,МНОГО МАЛКО ОСТАНАХА ТАКИВА ПАТРИОТИ.ПОЖЕЛАВАМ МУ МНОГО ЗДРАВЕ И ВСЕ ТАКА ДА СЕ БОРИ И ОТСТОЯВА МНЕНИЕТО СИ.ЛЪЖЕПАТРИОТИТЕ МОЖЕ ДА ИМАТ ВЛАСТ,НО НЯМАТ БЪДЕЩЕ.
167
11
 
11
 
! Отговори
zaiko1 преди 8 години
Коледа е!Моля недей те ме занимава с разни турски и руски мекерета.