От Москва: BG се лиши от въздушен суверенитет!

Българите не желаят да се поучат от грешките си, пише руско издание
5 фев 2016 17:37, Елка Василева
462
От Москва: BG се лиши от въздушен суверенитет!
Снимка: архив, Булфото

Парламентът на България разреши на бойни самолети на НАТО да "охраняват" въздушните граници на страната. Българската опозиция веднага обвини властите, че са пренебрегнали инстинкта за самосъхранение и добави, че сега в българското небе ще могат да се разпореждат „натовските“ самолети на турските ВВС. Имайки предвид 500-годишното османско иго, редовите българи очевидно са "във възторг" от своите депутати, пише "Российская газета".

Още по темата

Как се радваха българите, когато на 1 юли 1991 г. Варшавският договор прекрати съществуването си. Тогава те нашироко обсъждаха, че сега страната им най-накрая ще стане абсолютно независима и сама ще определя съдбата си, посочва руското издание.

Не минаха толкова много години и българските власти сами себе си лишиха от същата тази толкова желана от тях независимост. Всичко в името на „светлото натовско бъдеще“, в което в действителност отдавна вече Брюксел решава всичко вместо София, оценява "Российская газета".

А на българите /както впрочем и на много други страни от НАТО заедно с ЕС/ не им остава нищо друго, освен послушно да гласуват "за" на една или друга брюкселска среща. Точно като по времето на Варшавския договор. Оказва се, че българите не желаят /заедно с много други европейски държави/ да се научат на каквото и да е от собствените си грешки, пише вестникът.

Руското издание пояснява, че решението за съвместна охрана на въздушните граници на България е било взето във връзка с критичното състояние на българската военна авиация, на въоръжение в която са МиГ-29. Техният летателен ресурс е практически изчерпан – машините се нуждаят от капитален ремонт. Но пари за това в българската хазна няма. А в Брюксел на българите им подпяват: "Всичко е наред, прекрасна маркизо! Всичко е наред, както никога досега!", заключава "Российская газета".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


462
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
9
 
17
 
! Отговори
Путин преди 8 години
Пусть всегда будет солнце,Пусть всегда будет небо,Пусть всегда будет мама,Пусть всегда БОЛГАРИЯ БУДЕТ мая!
51
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сега вече са по спокойни когато свалиха Альоша от наряд,*** не бе забравих той Сорос е виновен и Асен Генов хахаха
50
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 68Най-злият враг на България е Българските политици, корумпирани!
49
1
 
14
 
! Отговори
турч преди 8 години
До Анонимен 21ами като сте дашни кой ви е крив и има още какво да давате,не се дръжте като ощипана мома
48
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Според някои одекончици тук е по-добре да останем без охрана, от колкото НАТО да поеме еърполисинга. Я вижте календара коя година е, не е 1979 нали!
47
11
 
17
 
! Отговори
Западноевропеец преди 8 години
До ЧекистНе знам кой е елементарен, но аз поне не се зомбирано, джуджепоклонническо фенче. И трябва да си доста тЪЪЪп, за да се кръстиш "чекист".
46
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Един народ, който не помни своята история и минало, той няма нито настояще, нито бъдеще".
45
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Със любезното съдействие на АТАКА,уж повечето са против Кунева,уж са против турските самолети а когато дойде ред за гласуване не влизат в залата да гласуват,хехе
44
2
 
17
 
! Отговори
Sf преди 8 години
Jalka,bylgaria...che ima takiva politici,izgonixa mladinata ostanaxa samo romchetata i turcite...tva e!!!
43
3
 
22
 
! Отговори
Чекист преди 8 години
До ЗападноевропеецПич, верно си много елементарен. Някви общи лафчета и глупости, Наистина ли се мислиш за оригинален?
42
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
НАТОВСКАТА ПРОПАГАНДНА МАШИНА ПИШЕ ЛИ ПИШЕ В КОМЕНТАРИТЕ НЯМА ДЕН НЯМА НОЩ ТАМ СЕ ДАВАТ ДЕЖУРСТВА директно от базата в Ново Село и Полски Тръмбежфатмак ГеоргиевЦРУ
41
2
 
29
 
! Отговори
гербер-ислямист преди 8 години
Предлагам в чест на тази прекрасна новина да изтеглим още един заем!
40
1
 
15
 
! Отговори
дивотино преди 8 години
До Анонимен 43трябва да се отбележи подобаващо
39
4
 
33
 
! Отговори
Калина преди 8 години
Малко факти за някакви изказвачи тук, за които може би черната златка е единственият исторически факт: В началото на ХХ век България има най-голямата войска на глава от населението в света.. В началото на ХХ век България е била световна сила в авиацията - имали сме повече военни самолети от САЩВ цялата си военна история българската армия няма загубено нито едно бойно знаме.
38
8
 
23
 
! Отговори
Путин преди 8 години
- О неразумний болгаринье! Почему хочиш отделится из Рашистана!?! А нима мьи тебя не садрали!? А нима мьи тебя не обрали!?!?!? Но почему тьи нас не хотиш!!?!?!?
37
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Отново турците ще имат гражданите на България във всички места!
36
20
 
21
 
! Отговори
x преди 8 години
ПУТИН И РУСИЯ ДА НАПУСНАТ ПЛАНЕТАТА ЗЕМЯ.....
35
1
 
28
 
! Отговори
Чекист преди 8 години
Даваш ли, даваш, балканджи Йово...
34
25
 
22
 
! Отговори
Западноевропеец преди 8 години
Програма за руските училища:- джуджи е велик- русия е стабилна- джуджи е велик- Крим не е анексиран- джуджи е велик- рублата е стабилна- джуджи е велик- ЕС и САЩ са зло- джуджи е велик- руските самолети имат право да нарушават граници, но никой няма право да ги сваля- джуджи е велик- джуджи е велик- джуджи е велик
33
9
 
18
 
! Отговори
БСПар Путинист преди 8 години
- Подожди не множка тавариш Путинь!!! Мьи будем сделат терьористьической дела опят! Как преждий раз мьи етот сделали к Светой Неделой!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Подожди, подожди!!!!! БОЛГАРИЯ НИКОГДА НЕ БУДЕТ СВОБОДНОЕ ГОСУДАРСТВОЕ!!!!!