От Москва: BG се лиши от въздушен суверенитет!

Българите не желаят да се поучат от грешките си, пише руско издание
5 фев 2016 17:37, Елка Василева
462
От Москва: BG се лиши от въздушен суверенитет!
Снимка: архив, Булфото

Парламентът на България разреши на бойни самолети на НАТО да "охраняват" въздушните граници на страната. Българската опозиция веднага обвини властите, че са пренебрегнали инстинкта за самосъхранение и добави, че сега в българското небе ще могат да се разпореждат „натовските“ самолети на турските ВВС. Имайки предвид 500-годишното османско иго, редовите българи очевидно са "във възторг" от своите депутати, пише "Российская газета".

Още по темата

Как се радваха българите, когато на 1 юли 1991 г. Варшавският договор прекрати съществуването си. Тогава те нашироко обсъждаха, че сега страната им най-накрая ще стане абсолютно независима и сама ще определя съдбата си, посочва руското издание.

Не минаха толкова много години и българските власти сами себе си лишиха от същата тази толкова желана от тях независимост. Всичко в името на „светлото натовско бъдеще“, в което в действителност отдавна вече Брюксел решава всичко вместо София, оценява "Российская газета".

А на българите /както впрочем и на много други страни от НАТО заедно с ЕС/ не им остава нищо друго, освен послушно да гласуват "за" на една или друга брюкселска среща. Точно като по времето на Варшавския договор. Оказва се, че българите не желаят /заедно с много други европейски държави/ да се научат на каквото и да е от собствените си грешки, пише вестникът.

Руското издание пояснява, че решението за съвместна охрана на въздушните граници на България е било взето във връзка с критичното състояние на българската военна авиация, на въоръжение в която са МиГ-29. Техният летателен ресурс е практически изчерпан – машините се нуждаят от капитален ремонт. Но пари за това в българската хазна няма. А в Брюксел на българите им подпяват: "Всичко е наред, прекрасна маркизо! Всичко е наред, както никога досега!", заключава "Российская газета".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


462
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
16
 
16
 
! Отговори
директно от кочина преди 8 години
Очен хорощо или що се срамиш да си кажеш че си руско еврейска *** , така или иначе , срам и позор за евро азиатската ***...
31
2
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
България като ДЪРЖАВА престана да съществува!!!
30
11
 
19
 
! Отговори
БСПар Путинист преди 8 години
- Подожди не множка тавариш Путинь!!! Мьи будем сделат терьористьической дела опят! Как преждий раз мьи етот сделали к Светой Неделой!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Подожди, подожди!!!!! БОЛГАРИЯ НИКОГДА НЕ БУДЕТ СВОБОДНОЕ ГОСУДАРСТВОЕ!!!!!
29
6
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Турския самолет ще закачи отзад на един синдижир ремонтиран в Полша двигател и така ще патрулира над България!Срам и позор-ислямистите от Гроб ни харизаха на Турция!
28
21
 
22
 
! Отговори
Альоша преди 8 години
Я люблю водку,водку и казачок!Я алкоголик из СССР.
27
5
 
45
 
! Отговори
Див Петел преди 8 години
Наистина не е важно какво казват руските медии за нас, а важното е дали ние осъзнаваме какво се случва след това решение. Лично за мен това отстъпление от националния интерес, от въздушния ни суверенитет е равно на предателство и обвинявам за това парламента и всичките народни представители в него. Това решение е позорно. Казвам го като българин, а не като русофил или русофоб. Дано тези които ме обвинят в едното или другото го осъзнаят.
26
12
 
18
 
! Отговори
БСПар Путинист преди 8 години
- Подожди не множка тавариш ***!!! Мьи будем сделат терьористьической дела опят! Как преждий раз мьи етот сделали к Светой Неделой!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Подожди, подожди!!!!!
25
7
 
31
 
! Отговори
до 27 преди 8 години
Русия е Миролюбива страна която има само една военна база в света но пък за сметка на това е доста голяма Голям пердах ги очаква Сащ Ама викайте недай боже щото и на нас няма да ни се разминеРУСИЯ НЕМА ДА ПАДНЕ СПОКОЙНО
24
5
 
49
 
! Отговори
Патриот преди 8 години
Нито Брюксел нито сащ дават 5 пари за нас ,искат да ни използват за плацдарм и пушечно месо и ни се смеят на тъпотията даже.Това е унизително и позорно ,хунтата предава България!
23
5
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ето ви самолети за парада на Гергьовден - турски самолети!И като прибавим ухилената физиономия на президента ... Красота!
22
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Западноевропеецукраински неонацист и компания................
21
3
 
22
 
! Отговори
До 21 преди 8 години
Е добре, че сам го констатираш, останалите "простаци" сме пропуснали тази подробност.
20
17
 
21
 
! Отговори
Путя преди 8 години
- Ну, Болгария, Ну подожди!!! Мьи хотьим еще раз АСВАБАДИТ ТЕБЯ!!!!!!! Ну почему НАТО самальоти у тебя! Они очин страшние! Мьи не сможем битсья с НАТО-самольоти!!!!!!
19
5
 
25
 
! Отговори
До 2 1 преди 8 години
И то един интеуект.. Да пази Господ!
18
8
 
35
 
! Отговори
Teo преди 8 години
Естествено руснаците няма как да са доволни от този факт. По този начин се дава още по-широк фронт на Ердоган да извършва провокации, и то с наше разрешение. Но както те, така и ние, трябва да се адаптираме според новите реалности. Според мен сегашния световен ред е нещо много по-лошо за България отколкото стария строй. България преди 25 години е била 9 милиона човека, сега я има я няма 6 милиона от които половината старци. Такова и при война не е било, но това е реалността.
17
15
 
19
 
! Отговори
bg преди 8 години
сега няма си минават гратис ще падат ако се пробват
16
3
 
40
 
! Отговори
Патриот преди 8 години
Брюксел е толкова корумпиран колкото всеки един български политик ,не ти ли стана ясно че нашите политици са мафия а нато са техните бодигарди,именно затова ги хрантутат и легитимират ,защото изпълняват всяка една тяхна прищявка дори когато е в разрез със българският национален интерес!Ти си живей с илюзиите за реформи и тем подобни празни клишета и клопки за наивници!
15
36
 
20
 
! Отговори
Западноевропеец преди 8 години
Интелигентните хора във форума сме аз, Shopp, СТРАНДЖАТА, Одисей, Чебурашка и още няколко! Останалите са кремълски ***!
14
11
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ми да извадят едни 50 милиона и да купят 5 стари модернизирани изтребителя от "партньорите" и драмата ще свърши. F самолети в САЩ бол, защо не им извиват ръчичките да ги дадат по-евтино? Пък и дали летят тия мигове никой не знае и няма значение 5 изтребителя няма да ни спасят от никого. Дано поне имаме добро ПВО.
13
19
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В евангелието на Еклисиаста пише: за всяко нещо си има време.Ще има време и за въздушен суверенитет на българското небе.Гледайте си в паничката. Недейте да плачете за чуждия суверинитет.