Пеевски и Доган със забрана да влизат в Турция? ДПС не знае

Турски медии разпространиха инфото, посолството го потвърди
Обновена: 11 фев 2016 16:01 | 11 фев 2016 16:00, Камелия Цветанова
197
Пеевски и Доган със забрана да влизат в Турция? ДПС не знае
Снимка: архив Bulphoto

В ДПС нямат официална информация, че почетният председател на движението Ахмед Доган и депутатът Делян Пеевски са със забрана да влизат в Турция.

Новината е потвърдена от турското посолство в София, а първоначалният източник на информацията са турски медии.

"Във връзка с отправени към посолството на Република Турция питания относно публикуваната от турски медии новина за наложена забрана за влизане в Турция на бившия лидер на Движението за права и свободи (ДПС) Ахмет Доган и депутата Делян Пеевски бихме искали да потвърдим, че забраната е факт", гласи официалното съобщение на посолството.

Новината бе публикувана тази сутрин от водещия турски всекидневник "Сабах", който е близък до президента Реджеп Тайип Ердоган. Медията цитира телевизия Star, според която мярката срещу Доган е наложена заради "антитурските му позиции след кризата с руския самолет".

Двете медии припомнят, че Лютви Местан, който към момента на инцидента със сваления руски боен самолет Су-24 още бе лидер на Движението за права и свободи, е бил изключен около месец по-късно след реч на Доган. В нея почетният председател на партията определи позицията на Местан като "политическа грешка" и допълни: "Докато аз бях начело на партията, не позволих на ДПС да бъде пета колона на друга държава."

Турските медии пишат още, че зад свалянето на Местан от поста му стои и депутатът Делян Пеевски, чиито медии са публикували материали срещу Турция след инцидента със самолети, "а турските дипломатически представителства в България бяха посочени като мишена".

Въпреки това съпредседателят на ДПС Четин Казак заяви, че за момента става въпрос само за информации в медиите и очаква отговор от компетентен орган.

"Ако има подобен казус тепърва бихме желали да се запознаем в детайли, първо с истинността и второ - с мотивите, ако има такова решение. Очакваме да получим потвърждение от официален орган. За нас единственото основание да коментираме е да имаме мнение на компетентен орган", отклони той въпросите на журналистите.

Делян Пеевски пък изпрати съобщение до медиите, в което заяви, че ако такава забрана е налице, тя показва по недвусмислен начин, че позицията на Ахмед Доган, която той категорично подкрепя, е била правилна и е постигнала своята цел - защита на българските национални интереси.

"Дори да съм бил малка част от този процес, се радвам, че с действията си съм допринесъл, както за опазване целостта на партията, така и съм препятствал ДПС да бъде поставено в услуга на чужди интереси. Фактът, че ДПС е и ще остане българска партия, очевидно среща своето противодействие. Но нито антибългарската позиция на Лютви Местан, подкрепяна и от посланика на Република Турция, нито каквито и да било административни забрани спрямо мен, могат да ме откажат да защитавам докрай националните интереси“, заявява той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


197
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Като се сетя колко автобуса пращаха от Туркието по избори, край! Няма вече!ДПС- то бяха до тук!
51
3
 
10
 
! Отговори
до 54 преди 8 години
Какво да светва бе другаю?. Излиза, че ДПС са най Българската партия в България, след АТАКА.
50
4
 
19
 
! Отговори
ХАХАХА преди 8 години
ТОВА САМО ДОКАЗВА, ЧЕ БЪЛГАРСКАТА ДС ВЪРШИ БРИЛЯНТНА РАБОТА! В СЛУЧАЯ ТУРСКИТЕ СЛУЖБИ БЯХА НАПРАВЕНИ ЗА СМЯХ И ТО В ПРОДЪЛЖЕНИЕ НА 26 ГОДИНИ!
49
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Браво Пеевски,сега остана да отзовем турският посланник за вмешателство във вътрешните работи на България.Браво Певски ,значи все пак има надежда и се работи срещу неоосманизма.Може да е всякакъв но сега е момент да подкрепим Пеевски,фронта е очертан и който е срещу Пеевски подкрепя Ердоган
48
3
 
14
 
! Отговори
Кратун преди 8 години
Жалко, че забраната не е за България....
47
2
 
11
 
! Отговори
аз1 преди 8 години
Сега ако и в парламента им забранят да влизат и да дърпат конците.... ще сме най-щастливата нация....
46
3
 
9
 
! Отговори
до 44 хахаха преди 8 години
Там обичат да ходят "нежните" Софийски натовци, понеже там им се "радват" отзад.
45
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Светна ли ви лампата атакисти, или малките ви мозъчета не проумяват това, което се случва!
44
2
 
11
 
! Отговори
а бе... преди 8 години
Пеевски, Доган,Mестан и банда ...все от един дол дренки.
43
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Турците са разбрала че двамата са вързани на московската ясла и са рекли:ЙОК!
42
10
 
6
 
! Отговори
Русофил преди 8 години
Само ДПС!
41
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И после се чудете защо не може да се измъкнем от криза вече 25 години, ами заради ей такива продажници!Колко години ДПС-то бяха в управлението, колко?
40
2
 
10
 
! Отговори
IND преди 8 години
Егати, чак да не повярваш - Волен, Пеевски и Доган агенти на една и съща страна - братска русия. Хахаха и аз пуснах сълза за тях, направо съм в шок. Веднага орден "Стара планина" на прасчо и втори за Доган, че един вече си има - връчен от друг кремълски защитник Гоце...
39
2
 
8
 
! Отговори
Делянчо преди 8 години
Не е честно !!!!!С Волен от една каса си получаваме рублите. Той защото е хърба може да ходи до Турция да яде баклава, пък аз щото съм дебел не мога ?!?!?Другарю Кънев спиш !!! Това си е чиста дискриминация на основа тегло !!!
38
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Добре де, няма ли някакви закони за национално предателство, за защита от агенти, шпиони и тем подобни *** или всичко се е сраснало и оплело като черва!
37
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Никола Белишки-президент!
36
7
 
17
 
! Отговори
ХАХАХА преди 8 години
ЧЕ КОЙ НОРМАЛЕН ЧОВЕК ЩЕ ИСКА ДА ХОДИ В ТУРЦИЯ?!?!
35
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
КIM SIKIME
34
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кой е Пеевски?и откъде се нацоца толкова много
33
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Османска Империя продава България на Русия , това обеснява Санстефанския мирен договор и забележете без никъкво българско участив по време на подписването на Договора защо ли защото си е Договор за ПОЛУПКО-ПРОДАЖБА на едно Племе