Патриотична, натовска, радикална – новата партия на Местан

Със словесен тост за ДОСТ лидерът й определи ДПС за изчерпана
Обновена: 27 фев 2016 16:56 | 27 фев 2016 13:50,
257
Патриотична, натовска, радикална – новата партия на Местан
Снимка: Булфото

"ДПС е изчерпана и за тази партия започва обратното броене. Днес ние поставяме основите на една истинска либерална и патриотична партия", заяви изгоненият от ДПС бивш председател Лютви Местан на откриването на срещата на инициативния комитет за основаването на партия Демократи за отговорност, стабилност и толерантност (ДОСТ).

Още по темата
Речта на Ахмед Доган от 17-ти декември 2015 г., в която почетният председател на ДПС критикува тогавашния председател Местан, показала авторитарната същност и двуличието в ДПС, обяви още Местан, цитиран от 24 часа.

Доган разцепи ДПС и сведе пронатовската ни позиция до протурска като в същото време обслужи Русия, каза още в словото си Местан. "Вижте кои го защитиха - Красимир Каракачанов, Горан Симеонов, Димитър Иванов - Гестапото, Румен Петков, Георги Първанов и дори Божидар Димитров, който каза "Аз съм Доган, аз съм Пеевски", посочи Местан в словото си.

Новата партия ще разчита, както на гласовете на разочарованите от ДПС, така и на всички останали българи, турци, роми, евреи и дори арменци, изтъкна Местан.

Словото на доскоршния председател на ДПС започна със споменаване на борци срещу възродителните процеси по времето на комунизма, които присъстваха на заседанието на иниациативния комитет на ДОСТ.

"Ще ни задават въпроса "Сега ли сме прогледнали и ние трябва да имаме ясен и категоричен отговор. Този отговор е, че го виждахме, но си затваряхме очите в името на единството. В ДПС превърнахме единството във фетиш и самоцел. За съжаление единството в ДПС се оказа, че единственото правилно мнение е на почетния председател", каза Местан. Той определи словото си като словесен тост за ДОСТ.

Заседанието на инициативния комитет беше открито с химните на България и Европейския съюз.

В речта си Местан изрази съмнения, че може да бъде направен опит ДОСТ да не получи съдебна регистрация. "Ние ще сме радикална натовска и европейска партия и сме получили регистрация чрез симпатията на хилядите, коит ни подкрепят", каза Местан.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


257
Още по темата: местанучредяванеДОСТ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
101
2
 
11
 
! Отговори
Поне един път... преди 8 години
Призовавам ДАНС и ВКР да разследва тая дост...Да види как се финансира възможно е да има пръст в това чужди държави... влк. Сащ и Русия.... Защитете Децата на България!!!! Възможно е да членуват в нея ислямисти...
100
7
 
4
 
! Отговори
Turkish Power преди 8 години
MESTAN IS BACK...DOST , TNE NEW RADICAL PARTY! WELCOME..WELL DONE!!
99
5
 
14
 
! Отговори
Стефан преди 8 години
Сънародници,българи,не се заблуждавайте и не вярвайте на Г-н Местан и "новата"му партия.Тя е проердогановски ориентирана крайно радикално ислямистка и е изключително опасна за малочисления ни народ и държава!!Намираме се в мното сложен период много лъжа и лицимерни обещания европ.съюз е залян не само от бежанци но и терористи /дааш/.Нисой няма да ни защити ни съседи ни Русия ни Америка ни Е.Е.С-никой.Единственно ние сами.Но не дремете а повече четете и вярвайте на очите си а не на ушите.МИСЛЕТЕ!!
98
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 104 раши каквото и да е АКО ще и каруца СЕ ще е по добро от вашата Лада ДПС
97
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Д. Димитров ами Волене батака и дпс Определено Трябва да се забранят
96
4
 
9
 
! Отговори
Д. Димитров преди 8 години
Хм... патриотична партия, викаш....Аз имам друго виждане за български партиотичен проект или за български патриот. На мен ми се струва че ще бъдат турски патриоти... според мен, партия която ще защитава чужд интерес трябва да е забранена а от членовете и да се търси отговорност за предателство. Айде стига с тая демокрация и с тоя евроатлантизъм! ДО КОГА?
95
7
 
6
 
! Отговори
Dino преди 8 години
Ako registrirat tazi turska partiia, az lichno oficialno shte se otkaja ot Bulgaria.
94
3
 
11
 
! Отговори
нов преди 8 години
Нов изедник наливане на пари от Турция за Местан,много му е жал,като дъщеря му и сина му са елитните, те само заслужават златни сватби,разкош,докато Местан се финансира от Турция,българските турци мизерстват ,всички млади са гурбет,а тук може и да няма техни близки,а са д отвъдното,машала бе МЕСТАН.
93
27
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
По добре ДОСТ, но никога БСП, АТАКА или ДПС.
92
22
 
13
 
! Отговори
Го4о преди 8 години
Една не малка част от българите ще подкрепим ДОСТ за да елиминираме сатрапа Доган, който 26 години се държи като БЕЙ-ХИДРОИНЖЕНЕР и разпределя някакви "порции" и краде от бюджета, като не се явявя в НС когато е депутат и там му е работното място!
91
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ta ako Dogan efebdi zema ta zaobikolno posepne na tikvite da prerazgledat pravilata za glasuvane v Turcia na rodeni v BG -togava ste stane iasno 4e Mestan si e napravil to4no smetkata. izvan skobi ErDogan mu servira konstatnta ot 10-150 000 redovno glasuvasti za mestanistite
90
11
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кой съд регистрира този башибозук!
89
8
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Този иска да направи етнически конфликт.
88
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Добре де, няма ли шанс ДПС и ДОСТ да се избият помежду си?!
87
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако приемем, че политиката е състезание на расови коне, Местан е мулето в гонките. Колкото и пари да имаш, какъвто и ъпгрейд да му направиш, от каруца мерцедес не става. Казвам ви го най екзатно!
86
7
 
29
 
! Отговори
Гражданин преди 8 години
Вън ДОСТ от България! Тия нямат БЪЛГАРСКО СЪЗНАНИЕ ! Тоя Местан го познаваме вече много добре и няма нужда от повече "реклама " за него и тия зад него!За тия душмани място в България няма!!! Чиба!
85
7
 
20
 
! Отговори
Българин преди 8 години
Този е за панделата !!!!*** работи срещу България.....кръдец ***
84
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Местан е герой,Волен и той...
83
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Местан не беше ли началник на атака по едно време.
82
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
То било лесна работа бе!!!!Удряш една абревиатура да зашеметиш ...матките и започваш!!!Съдебна регистрация?!?!?!Съдебното й е само името!!!Магаретата в България да съберем и те партия ще направят само да можеха заявление в съда да напишат!!!!!