Военните на браздата с правила кога да ползват оръжие

Ненчев вече готви отчет колко ще струва армията на границата
Обновена: 29 фев 2016 16:31 | 29 фев 2016 16:22, Камелия Цветанова
24
Военните на браздата с правила кога да ползват оръжие
Снимка: Булфото, архив

След като вече обясни, че военните, които ще пазят границата ще бъдат въоръжени, днес министърът на отбраната обясни, че заедно с Гранична полиция вече се разработват всички детайли по съвместната им задача.

Още по темата

"Въоръжените сили ще оказват непосредствена подкрепа в дейността МВР за охрана на българската граница, както логистично, което правеха до сега, така и с хора за патрулна и охранителна дейност", посочи той.

В инструкциите са заложени ясни правила за поведението на военнослужещите по време на изпълнението на служебните си задължения.

"Там е разписано при какви ситуации може да се използва оръжие за самозащита и неживотозастрашаващи средства", обясни военният министър.

Той добави, че предстои да предостави на Министерския съвет финансов разчет за осигуряването на дейностите по границата.

"Военнослужещите от Българската армия са достатъчно подготвени и могат да поемат тази задача", категоричен бе Ненчев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Армията ще ни отърве от мафията в парламента! Вие само им дайте оръжия и патрони!
19
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
1.Stoi koi e?2.Stoi shte strelyam!3.Strelyam vuv vuzduha4.Na mesoOtgovora po purva tochkaDjahala bahala al patladjan2.Ava al gidi balam salam djahala3.Anineee....aii..gidii..4.kurban bayryam
18
0
 
16
 
! Отговори
221 преди 8 години
Нарушаването на държавната граница е достатъчен аргумент за да се използва оръжие.Да минават законно през КПП,а не през гората.Освен това не бягат от война,защото в Турция такава няма.Все пак това е граница ,и който влиза трябва да бъде проверен както ме проверяват мен когато напускам страната!
17
1
 
14
 
! Отговори
Паметлив преди 8 години
До ОсманТо се разбра защо свалихте самолета(който въобще не е минавал границата)-изнервихте се от края на петролната далавера и на сирийската ви мечта!Впрочем това си беше чист "Курт* капан" и тепърва ще разбирате каква глупост сте направили!Ама хак да ви е-"Османска държава на Ердоган" отива по дяволите!*курт-вълк
16
26
 
0
 
! Отговори
Осман преди 8 години
До ПаметливТурците свалиха руски боен самолет след неколкократни нарушения на границата и ревахте за руснаците. Ама по деца ще стреляте с АК защото имало преминаване на Държавна Граница?
15
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Прескочи ли, имаш право да стреляш, защото нарушение на границата е война и може да влезе в страната, да убие някой или изнасили и после пак да прескочи.
14
4
 
21
 
! Отговори
Паметлив преди 8 години
До Слабоумник си!"А да видя как ще стреляш по деца с АК-47!"Явно кой е ментално увреден!Защитата на Отечеството стои над всякакви други съображения!Днес деца-утре джихадисти!Тия от ранна възраст грабват същия тоя АК-47 и хич няма да те питат дали си толерантен или не,когато ти прерязват гърлото! Пък и не става въпрос за избиване,а за отблъскване от границата,има гумени куршуми и цял набор от нелетални оръжия.
13
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Устава на народната армия от 1963 г. не се спазва и стрелба по който прескочи браздата.
12
0
 
21
 
! Отговори
Румбо преди 8 години
Тоя да разгърне устава на Гранични войски от едно време!Там всичко беше разписано еднозначно и нямаше място за съмнения и колебания!Естествено,сега ще има разлики,но ясния и категоричен стил трябва да се запази.Не като сегашните адвокатски закони!
11
2
 
14
 
! Отговори
Обезателно преди 8 години
И кучета!
10
0
 
25
 
! Отговори
Набор 54 от Сливен преди 8 години
Имам проблем с тази нова "политическа коректност". Аз съм служил 2 години в БНА, дал съм клетва да защитавам Отечеството - "въпрос на дълг и чест за всеки български гражданин".При една инвазия бяхме готови да покажем на какво сме способни, а сега политици и не малко граждани се разтапят като сладолед...до там ни промиха мозъците. Дано Австрия, Балканите и Източна Европа окажат съпротива.
9
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не достигат пари, защото плоския данък, данък печалби и данък имоти са много ниски. ГЕРБ купуват изборите с ниски данъци върху богатите. Кадрова армия също е много по-скъпа в сравнение с наборната,
8
24
 
2
 
! Отговори
Слабоумник си! преди 8 години
До 4 Ей жабурняк... А да видя как ще стреляш по деца с Ак-47??? Ти *** ли си или се правиш на такъв??? Най-вероятно си безработен и комплексар!!!
7
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Защо оръжие бе,Ненчев???Събирай им оръжието и раздай прашките!!Така опасност от инцидент ще е нула!!Нито ще има "бежанци" пострадали!!!
6
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
открийте ловния сезон за глигани по гарницата,ако знаете колко дружинки ще отидат там,колко доброволци ще отида,леле,каква армия,армията няма права ,а цивилния действа при самозащита
5
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Оставката Перукане!
4
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Наберете доброволци бе хора,ще ни излезе почти без пари и ще са по ефективни от армията защото ще използват брадви и лопати когато си поискат срещу клетите бежанци,и никой нищо няма да може да каже от Европа.Българите си пазат границата а не армията
3
1
 
32
 
! Отговори
НРБ граничар преди 8 години
Кучето, АК, и аз. Като шумне... на кайма! Така сме я пазили и опазили.
2
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Въпрос на време е ... нали знаете ... въпрос на време е!Някой ще трябва да натисне спусъка заради нас, въпроса е ние готови ли сме като общество да поемем отговорност за това.Колко милиона ще атакуват европа никой не знае още.Миналата ако бяха 1.5-2 тази могат да са като нищо 4-5 а после ?
1
1
 
11
 
! Отговори
Стаф преди 8 години
Перука реге.