Плевнелиев от Украйна: Не признаваме референдума в Крим

Президентът прие наградата си за "Личност на годината"
27 мар 2016 07:30, Красимир Ангелов
962

Снимка: Президентство

"Не признаваме резултатите от референдума в Крим и проведените референдуми от самопровъзгласилите се власти в Донецк и Луганск". Това заяви президентът Росен Плевнелиев по време на среща с украинския президент Петро Порошенко в събота в Киев, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Още по темата
Според българския президент реализацията на европейската перспектива на Украйна ще създаде възможност за постигането на трайна стабилност и за устойчив икономически растеж. По време на срещата с Порошенко Плевнелиев потвърди подкрепата на страната ни за процеса на асоцииране на Украйна с ЕС и за сближаване с НАТО.

"България ще продължи да отстоява принципната си позиция за зачитане на суверенитета, независимостта и териториалната цялост на Украйна", посочи още президентът и призова за мирно уреждане на конфликта в източната част на страната. Според Плевнелиев Украйна има ключова роля в енергийните доставки за Европа и е изключително важно да въведе европейското законодателство в областта на енергетиката.

Държавният глава изрази и подкрепата си както за либерализирането на визовия режим за украинските граждани, така и за предприетите от Украйна реформи.

Часове след срещата си с Порошенко, Плевнелиев бе удостоен с наградата „Личност на годината - 2015“ на Украйна. По време на церемонията президентът обяви, че категорично подкрепя “правото на украинския народ сам да избере своя път на развитие, неговата воля и желание да бъде част от европейското семейство”.

"Украйна винаги е била, е и ще бъде неразделна част от Европа – мост между култури и народи, отварящ нови общи хоризонти”, посочи още държавният ни глава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


962
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
343
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Демократично "избраният" президент Плевнелиев, като част от демократична Европа, са длъжни да признаят РЕФЕРЕНДУМИТЕ! Това е основен принцип на демокрацията. Какъв е проблема? Какви сте вие обикновенните хорица чрез референдуми да решавате съдбите си? Вашите съдби са в нашите ръце - крещят от Брюксел с всички сили! Пазят си незаслужените заплати! Унищожиха реда в Европа, унищожиха куп държави! С цел ненаситна алчност и власт.
342
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Малко му остава и на този клоун. Дали изобщо е разбрал с чий президент е разговарял. Като го видя, как чете от пищови, направо ми иде да счупя нещо.
341
2
 
18
 
! Отговори
Българин от чужбина преди 8 години
Е, Боже! Това е виц или??? Да не спя, не вярвам! Или сайта се е побъркал??
340
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Порошенко що мълчи зя целостна,а излага Плевналивиев по въпроса,примерно как Сявченко пресече границата и я осъдиха в Русия.
339
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Эту статью можно назвать по другому. : Клоун поддерживает Клоунов :
338
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Согласно исследованию ЦРУ, Украина стала страной с самым высоким показателем инфляции в мире. Ниже в списке находится только Венесуэла, но лишь потому, что у американской разведслужбы не оказалось статистических данных по этому государству, сообщает 112 Украина. Вс идт по плану США только хохлы этого не видят.
337
2
 
36
 
! Отговори
на кой си президент? преди 8 години
Българският народ го признава (референдума), така че не се напъвай!
336
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Боко Тиквата и този отдавна ми станаха НАЙ-ПРОТИВНИТЕ в тази държава. Дори Лютви Местан не ми е толкова противен. Той поне е турчин и това до известна степен го оневинява. Освен това двамата другари освен глупости и простотии друго не казват. Ако човек няма какво нормално да каже, е по-добре да замълчи.
335
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
490Не всички като теб са ***.Ето, това е примитивното мислене на попикано соросоидче с памперсче , лаещо глупостички за стотинчици жълтички.
334
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Слышь петух турецкий смотри как бы твоя страна не потеряла совсем свою независимость. Нам в России до лампочки тво петушиное мнение. Крым это Россия запомни это баран.
333
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Заглавието звучи като "Бай *** в банятя". На Алеко Константинов, за неграмотниците.Няма право това нищожество да говори от името на всички-не ме е питал, освен това-не съм гласувал за него и не вярвам, че е "избран".Гнусно ми е не само да го слушам, а да го гледам.Не може същество с изразени олигофренични прояви, да се назначава за президент.Имах съмнения към него още, когато бе министър.Тихо говорещи дребосъци с пълни с готовност миши очички.Това нещо да представлява българите?
332
3
 
32
 
! Отговори
ЮРИСТ преди 8 години
ГОСПОДИН ПЛЕВНЬО-А ПРИНЦИПИТЕ И НОРМИТЕ НА ПРАВОТО УВАЖАВАТЕ ЛИ...ИМА ДОГОВОРИ ЗА ДАРЕНИЕ-В ТЯХ ДАРИТЕЛЯ ОТ ЛЮБОВ ИЛИ ПРИЗНАТЕЛНОСТ ПОДАРЯВА НЕЩО НА НАДАРЕНИЯ..АКО ОБАЧЕ РЕШИ,ЧЕ НЕ ГО ЗАСЛУЖИЛ ИЛИ ГО УПОТРЕБЯВА НЕ ЗАТОВА ЗА КОЕТО МУ ГО Е ПОДАРИЛ-ДАРИТЕЛЯ ИМА ПРАВО ДА РАЗВАЛИ ДАРЕНИЕТО..ПОДАРЯВАМ НА БУЛЯ ЗЛ.ПРЪСТЕН-НО ТЯ ПОЧВА ДА СЕ ШИБА С ДРУГ-ЕЕЕ,РАЗВАЛЯМ ДАРЕНИЕТО ПЛЕВНЬО...ТАКА СТОЯТ И НЕЩАТА С КРИМ...
331
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За Виденов бих гласувал и сега, но го уважавам и не искам да навредя на умен, образован и независим българин, който не искаше да позволи това, което сега разни простаци защитават.Клоаката не е за него!Над главата ми летят самолети.Ще каже ли някой на българите, окрадените от мутрите българи, кой лети и защо над нас?Когато човек е ***, може умният да му прости.Образованият - също.Но, когато си ***, имаш самочувствие и приказваш неща, които не знаеш и не разбираш, е непростимо.
330
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е как пък не ве беше срам като ходихме да гласувате за додука или за Виденов
329
3
 
37
 
! Отговори
АК-47 преди 8 години
"Според българския президент реализацията на европейската перспектива на Украйна ще създаде възможност за постигането на трайна стабилност и за устойчив икономически растеж". Трайната "стабилност" ще бъде, както е в България. Горко им на украинците. А този на снимката си има стабилност- зад каменните зидове тук и в чужбина, зад бронираните стъкла и яката охрана. Само не разбрах, кои сме тези "ние", които не признаваме референдума. Голяма част от българските граждани не сме гласували за него....
328
2
 
34
 
! Отговори
сс преди 8 години
Мале кога има иазбори да го махнем това нещо че голям срам
327
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Еми разбира се че за рускугъзблиьачите другари индивиди като Златев, ПЕЕВСКИ, ГОЦЕ, Ганчев, ДОГАН и прочие карчани са по приемливи
326
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
""Не признаваме" ?? Кой ще вие, кой го реши? Гласува ли се от НС? А иначе и ние, народът, не признаваме изборите в България.
325
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Отзив на 470. Това е доказателството, че македонците са българи и го знаят-нещо, което го знае светът, но за да няма силна държава на Балканите, сме разделени с братята си, за да ни владеят и противопоставят.Исторически примери много- ето-ние, бивша Югославия, Кореите, Германия...Това са нещата, които трябва да отвличат вниманието на хората от глобалната цел на непроменящата се колониална Европа-интересите на Англия и Германия.Политика с пари без морал.Турция е новата колония.Тя разбира.
324
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
РОСКО за винаги си наш президент, чакаме следващата изява. Дано не е още по *** от тази. И тълпата пред президентството викаше РОСКО...... РОСКО!!!!!!