Плевнелиев от Украйна: Не признаваме референдума в Крим

Президентът прие наградата си за "Личност на годината"
27 мар 2016 07:30, Красимир Ангелов
962

Снимка: Президентство

"Не признаваме резултатите от референдума в Крим и проведените референдуми от самопровъзгласилите се власти в Донецк и Луганск". Това заяви президентът Росен Плевнелиев по време на среща с украинския президент Петро Порошенко в събота в Киев, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Още по темата
Според българския президент реализацията на европейската перспектива на Украйна ще създаде възможност за постигането на трайна стабилност и за устойчив икономически растеж. По време на срещата с Порошенко Плевнелиев потвърди подкрепата на страната ни за процеса на асоцииране на Украйна с ЕС и за сближаване с НАТО.

"България ще продължи да отстоява принципната си позиция за зачитане на суверенитета, независимостта и териториалната цялост на Украйна", посочи още президентът и призова за мирно уреждане на конфликта в източната част на страната. Според Плевнелиев Украйна има ключова роля в енергийните доставки за Европа и е изключително важно да въведе европейското законодателство в областта на енергетиката.

Държавният глава изрази и подкрепата си както за либерализирането на визовия режим за украинските граждани, така и за предприетите от Украйна реформи.

Часове след срещата си с Порошенко, Плевнелиев бе удостоен с наградата „Личност на годината - 2015“ на Украйна. По време на церемонията президентът обяви, че категорично подкрепя “правото на украинския народ сам да избере своя път на развитие, неговата воля и желание да бъде част от европейското семейство”.

"Украйна винаги е била, е и ще бъде неразделна част от Европа – мост между култури и народи, отварящ нови общи хоризонти”, посочи още държавният ни глава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


962
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
363
4
 
12
 
! Отговори
Тинев преди 8 години
При толкова негативизъм на хората, мошеника заел с измама президентския пост, би следвало МОМЕНТАЛНО да подаде оставка, да върне на държавата всички изхарчени средства и да се затрие на майната си!
362
6
 
19
 
! Отговори
ДА преди 8 години
До ПРАВИЛНО!!!!!!!!1КРИМ винаги е бил руски!!Хрушчов го подари на Украйна-прочети малко история!
361
23
 
11
 
! Отговори
ПРАВИЛНО!!!!!!!!1 преди 8 години
ПРАВ Е ПРЕЗИДЕНТА!НИКОЙ В СВЕТА ---НЕ ПРИЗНАВА АНЕКСИРАНЕТО НА КРИМ ОТ РУСИЯ!!!ТОВА Е НАРУШЕНИЕ НА ВСИЧКИ МЕЖДУНАРОДНИ КОНВЕНЦИИ!!!
360
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И като си помисля че аз също гласувах за това недоразумение, ще си отрежа ръчичките!
359
18
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименАми и Китай не е призна референдума и осъди анексирането на Крим.Признали са го само Таджикистан, Узбекистан, три непризнати руско говорящи "републики" и малко гузно Беларус.
358
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това е най-независимия президент в света - от него нищо не зависи. Но това не е причина Многострадалната Геновева да се изказва по всеки въпрос.
357
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Значи всеки който страстно и с наслада целува съветски задница е Българин а всички останали не. Амаче че превозно е мисленето на другарите. Като че ли ни бяха малко 45 г комунистическо престъпно и некадърност управление. Ми само вижте другите държави дето се нямаше руско присъствие къде са сега и къде сме ние и после ми говорете за гнусота ви любов към СССР
356
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ха?!?Кои са тези, които "Не приемаме референдума..." - може би това са лекето и преводачката му?Тоя ***, пак е ходил на екскурзия, този път до Украйна и пак прави всичко възможно да ни излага по света. Бих го търпял още малко до изборите, но поне да не претендира да говори от мое име или от името на целия народ.Но не, шило в торба не стои.Поредните срамни сценки с "българския" президент...
355
2
 
9
 
! Отговори
London преди 8 години
tozi palyaco e nai golemia rezil za Bulgaria. dupi se na USA vinagi
354
6
 
25
 
! Отговори
вижда се знае се преди 8 години
Неадекватен американско платено бутонче е Плевнелиев докога ли ще позори България пред света!
353
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Плевнелиев, следващият му мандат вероятно ще е в зоопарк, но като рядък вид, зад решетки...
352
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
По същия начин глупаците настояват че са много интелигентни. И колкото по често го казват, толкова повече сами си вярват. Думите на Плевнелиев, Меркел, Порошенко и всички от тоя род, са като запис на развалена грамофонна плоча. Виждат че тотално се ос раха, буквално плачат за пан диз, и нямат друг изход за да спасят кожата си освен лъжите. Между другото вече стана ясно че с избори, с кръгли маси, няма да настъпи положителна промяна. Само с дръвцето.
351
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тебе кой ли пък те пита? На русия грам не и трябва чието и да било съгласие мишко такава.
350
5
 
20
 
! Отговори
Ганчо преди 8 години
Президента да говори от свое име и в първо лице единствено число.
349
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
495Само ти можеш да кажеш, защото си памперс.Този, който знае и мисли, а не му поръчват какво да говори, никога не може да е памперс.Възрастта е предимство с качествено образование, с добра историческа памет, с добро семейно възпитание и най-вече-достойнство.Ти си избрал да бъдеш пампрес, аз съм възпитан да мисля със своята глава на база своите знания, професия и опит, не позволявам на *** да ми формират насилствено мнение, коетоне е тяхно.Не е по багажа ти.
348
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Плевнелиев е лицемер. Та той участва в плана за разкъсването на Украйна. Слава Богу, кримчани не дадоха жертви. Жалко за Добас. Всички жертви там ще тежат на съвестта на Плевнелиев и неговите кукловоди.
347
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Ха-ха-хаДа нет земляк ты ошибаешься это вам уже давно ВАМКРЫШ в гей-ропе. И это только начала того конца куда вот такие(лидеры как этот на фото) привели ваши страны.
346
3
 
27
 
! Отговори
тя преди 8 години
Кой си ти бе , та да казваш , че не го признаваме , аз пък го признавам и няма да говориш от мое име! Ясно ли ти е !!!
345
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хора събудете се от наркозата в която сте изпаднали. Вземете се в ръце! Докога някой ще ви казва кое е бяло и кое черно? Та нали сами виждате! Не сте далтонисти. Демокрацията се *** в тоталиртаизъм и ще става все по зле.
344
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Чудя се ако Тръмп дойде на власт този клоун къде ще се скрие? Ще падне голям майтап.