Царят към младите: Елате си, има нужда от чиновници!

Симеон Сакскобургготски организира дискусия по темата във "Врана"
28 мар 2016 19:35,
175
Царят към младите: Елате си, има нужда от чиновници!
Снимка: архив Булфото

Симеон Сакскобургготски призова младите българи в чужбина да се върнат и да помогнат със знанията и потенциала си на държавната администрация.

"Имаме качествен потенциал от много успели българи в чужбина, но забелязвам, че те се ориентират към частния сектор. А би било много полезно и необходимо за Родината да се поогледате и замислите - да се включите с вашите знания в административния апарат на държавата", каза бившият премиер, цитиран от "24 часа".

Още по темата

Той отправи посланието си по време на дискусия "Пътят от Европа: Какво ще върне младите българи?", организирана в двореца "Врана". В нея участваха млади българи от университети във Великобритания, Франция и Германия. Форумът се организира от либералния институт ЛИПА, организацията на българите в Кеймбридж CantaBulgarian, и "Експат капитал", в която съдружник е бившият царски министър Николай Василев.

Царят смята, че ако в администрацията се включат млади, учили извън България, тя ще се модернизира.

"Нуждаем се от качествени хора с блестящ контакт в чужбина, които да приложат всичко научено там и да модернизират обществото ни", каза Симеон.

Царят бе категоричен, че с инициативата си не цели връщане в политиката. Въпрос на необходимост е да допринеса с нещо за модернизацията на страната, обясни той.

Сакскобургготски поощри инициативата на младите да създадат клуб "Милениум", с който да контактуват с българи по света и у нас. Платформата ще позволи на младите българи, живеещи в чужбина, да работят и за България, създавайки мост с общности и в нашата страна, обясни инициаторът Румен Чолаков, който е почетен председател на CantaBulgarian.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


175
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
24
 
! Отговори
as преди 8 години
В бг с висше образование ми предлагат работа като продавач, за не повече от 250 евро месечно. Семейство, наем, сметки, родители с пенсии по 100 евро ...
7
10
 
12
 
! Отговори
Българин преди 8 години
Аз се върнах, намерих си добра работа и не съжалявам, че го направих. Приятели, семейство, много повече свобода. Ама всеки си решава за него.
6
0
 
21
 
! Отговори
Вую преди 8 години
Изтървахте влака, сега волски каруци предлагате. "Късно е, чадо ..." Който е тръгнал, няма да се върне никога, дори чинии да мие там. А който не е тръгнал, си мисли скоро да направи това. Поне тези до 35.
5
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В Китай стана социалистически капитализъм, а в България капиталистически социализъм. Едни бездарни партийци управляват държавата и който дойде, каквито и намерения и да е имал следва общите тенденции в разграбването. При положение, че производството ни е намаляло, че нямаме конкурентни и нискоенергийни технологии, а и си затворихме реакторите, защото тока е прекалено евтин от тях, за какви чиновници става дума?
4
1
 
15
 
! Отговори
Царчето преди 8 години
Е *** и проект на КГБ
3
0
 
26
 
! Отговори
смЕх преди 8 години
Тоя не наядения още ли е жив да се маха !!!
2
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
КОМАРДЖИЯТА-ЦАР ДАВА АКЪЛ, ГЛЕДАЙ ВНУЧЕТО ХАСАН ДА НЕ ГО РАДИКАЛИЗИРАТ.
1
0
 
40
 
! Отговори
65 преди 8 години
Господин Цар,имаме си достатъчно чиновници.Искаме работници-