Здравето се превърна просто в стока, констатира Миков

Хората гледали с носталгия към времето до 89-та година
Обновена: 3 апр 2016 15:38 | 3 апр 2016 15:11,
156
Здравето се превърна просто в стока, констатира Миков
Снимка: архив, Булфото

Здравето като благо и право, осигурено от Конституцията, се превърна в обикновена стока. Това каза председателят на БСП Михаил Миков по време изказването си в рамките на дискусия на тема "Има ли алтернатива сегашното управление“, цитиран от агенция Фокус.

Дясната политика мачка българските граждани, коментира още Миков.

Според Миков много български граждани търсят препитание в чужбина като алтернатива на това несправедливо доходно облагане. "Алтернатива на ниското управление, което става заради недостига на средства", заяви още той.

"Няма никакъв знак от управляващите за увеличение на брутния вътрешен продукт (БВП), преразпределян през бюджета, с което ще се върне социалната държава", добави Миков по време на дискусия на тема "Има ли алтернатива сегашното управление".

Според председателя на БСП важният въпрос след демократичните промени в страната е дали са се реализирали в България демократичната, социалната и правовата държава.

По думите на Миков в Стара Европа леви политици са казвали, че социалната държава е направила отстъпление по време на неолибералния период, то в България гражданите са казали, че сегашната социална държава може да се сравнява със социалната държава, която е имало в страната до 1989 година и да изглежда като носталгия.

"Те сравняват социалните параметри на тогавашната, разбирана по социалистически, социална държава. Това сравнява обикновеният български гражданин, които живее в селото, в града по отношение на достъпа до образованието и здравеопазване", категоричен бе още лидерът на БСП.

Според лидера на БСП, партията се е променяла много. "Не случайно празнуваме 125 години тази година", категоричен бе той. Според него Конгресът е част по пътя за алтернативна промяна. "Работата с хора на централните и местните ръководства, представителите в местната власт да се търси повече реална алтернатива", каза още Миков.

Конгресът на БСП е част от промяната на партията, в работата на централната и местната организация с хората се търси алтернатива на управлението, допълни още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


156
Още по темата: бспМиковздравеопаване
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
93
1
 
4
 
! Отговори
of 144 преди 8 години
Тогава имаше по 2-3 вида лекарства за заболяване. Скенери два за цяла България.ЯМР само във Военна болница /вероятно и в правителствената ,но до там обикновен човек нямаше достъп/Задължително обслужване от участъковите терапевти и педиатри. И забранена частна практика!Същите лекари от участъкови станаха семейните лекари.Разликата е в променения манталитет на пациентите и в това ,че издръжката на кабинетите сега е задължение на семейните лекари
92
3
 
13
 
! Отговори
Кирил Софийски преди 8 години
Здравето е стока от 26 години насам . Докторите от години насам са предприемачи и бизнесмени ! Не им пука за пациентите . Добре печелят и добре си живеят за наша сметка !
91
2
 
0
 
! Отговори
ККК преди 8 години
До То6с такива хора като теб около мен и на мен ме е жал за себе си :):)
90
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Браво, Браво, ГЕРБ, САМО ГЕРБ, БРАВООООООО
89
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Здравето не се превърна, а такива псевдополитици *** като Миков и подобните му алчни и безотговорни хорица го превърнаха не просто в стока, а в луксозна стока.Повече от ясно е, че това, което ни се случва не е нормално и няма нищо общо с човеците...
88
0
 
2
 
! Отговори
То6 преди 8 години
До КККЖал ми за тебе синко. Не пиши така за хора които не познаваш. Има кой да ме мисли, не се хаби
87
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
мишо е пич. хубаво че понякога изтрезнява
86
3
 
6
 
! Отговори
ОБРАЗОВАЙТЕ СЕ! преди 8 години
Ако в страната има 1000 лева и 100 души вземат по 10 лева как заплатите им да станат 11 лева най-бързо ? С ръст на икономиката от 3% не става!!!! Вземат се нови 100лева заем и така паричната маса се увеличава а лихвата е 2 % и се покрива от ръста на Бвп..... Това са врътки за умни хора а не за балъци като вас. Затова и Япония,Америка ,Цяла западна Европа са затънали в дългове ......
85
2
 
0
 
! Отговори
То6 преди 8 години
До КККЩом смяташ, че съм такъв добре. Не си на нивото ми и няма да споря. ***. Живей си така щом ти е добре.
84
0
 
3
 
! Отговори
ККК преди 8 години
До ОБРАЗОВАЙТЕ СЕ!а ти каква небивалица си написал, хахахахаха
83
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До То6*** = kенеф
82
1
 
0
 
! Отговори
ККК преди 8 години
До То6чел съм е, не струва и за *** ....
81
3
 
6
 
! Отговори
ОБРАЗОВАЙТЕ СЕ! преди 8 години
На незапознатите да обесня ,че единствения начин да се печатат пари в България е чрез вземане на дългове, ПЧИ или чрез еврофондове.....тоест ако искате заплатите да растът или трябва нов дълг или да си стоят на 300 лева. Затова и фалирала Гърция е с пенсии по 500 евро .....държавата може и да фалира ама народа е богат а ние през 2007 бяхме с най-малко дълг в света и 180 лева минимална заплата.
80
2
 
1
 
! Отговори
То6 преди 8 години
До КККЖАЛКО, вземи прочети нещо. А дали съм някакъв не е твоя работа. Чети и после пиши
79
4
 
3
 
! Отговори
ККК преди 8 години
До То6селяк ... ние сме от западната цивилизация .. нашия ли край желаеш ?предател рубладжийски
78
2
 
5
 
! Отговори
То6 преди 8 години
Голямо философстване. Има една книжка на Георги Андреев "ГИБЕЛТА НА ЗАПАДНАТА ЦИВИЛИЗАЦИЯ", ПРОЧЕТЕТЕ Я
77
10
 
3
 
! Отговори
KKK преди 8 години
Хората гледали с носталгия към времето до 89-та година----бухахахахахха, тогава просто те убиваха безплатно ... това е раликата... и двама ми дядовци ги бастисаха лекарите и то преди 89-та
76
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Твоята партия още 1990 година го превърна в търговия бе Миков. Какво се правиш на луд?
75
2
 
5
 
! Отговори
То6 преди 8 години
:Много философи, много. Има една книжка на Георги Андреев "КРАЯТ НА ЗАПАДНАТА ЦИВИЛИЗАЦИЯ", ПРОЧЕТЕТЕ Я.
74
4
 
9
 
! Отговори
факт преди 8 години
БЪЛГАРИЯ Е С НАЙ-БЪРЗО РАСТЯЩ ВЪНШЕН ДЪЛГ,НАЙ-НИСКИ ЗАПЛАТИ,НАЙ-ГОЛЯМА СМЪРТНОСТ,ПЪРВИ ПО РОБСТВО,ПЪРВИ ПО КОРУПЦИЯ ,ПЪРВИ ПО СМЪРТНОСТ.ЗА КАКВО ГОВОРИМ,НАРОДА МИЗЕРСТВА,ДЪРЖАВАТА ПОТЪНА В ЗАЕМИ ОТИВА КЪМ ФАЛИТ ПРЕМИЕР НИ Е НАЙ-ГОЛЕМИЯ БАНДИТ. КО ПРАВИМ?????