US-посланикът: САЩ сме зад Борисов, ще му помагаме!

Обсъжда се установяването на четири военни бази у нас
7 апр 2016 17:25,
222
US-посланикът: САЩ сме зад Борисов, ще му помагаме!
Снимка: архив Булфото

Новият американски посланик Ерик Рубин обяви подкрепата на САЩ за кабинета на Бойко Борисов.

В първата си реч пред Атлантическия клуб той нарече партньорството между Америка и България "котва, която ще донесе стабилност на Балканите". "САЩ подкрепят правителството на премиера Бойко Борисов и ще съдействат за неговия успех", каза  Ерик Рубин.

Още по темата
Той обяви, че България е изправена пред три геополитически кризи - Украйна и отделянето на Крим; конфликтът в Сирия и бежанската вълна; чуждестранните бойци и разливането на конфликта. "Много европейски държави са изправени пред последствията на една или две от тези кризи, но България е изправена и пред трите", каза Рубин, цитиран от "Труд".

Посланикът обясни, че демократичните ценности са най-доброто ръководство, а САЩ винаги ще бъдат ключов партньор на България.

Рубин припомни посещението на държавния секретар на САЩ Джон Кери в София. "Той и премиерът Бойко Борисов основали няколко работни групи, за да работим ефективно. Като съюзник на НАТО, САЩ е длъжна да подава подкрепа в най-източните граници и това е България", каза още дипломатът.

Той информира, че инициативата за гарантиране на сигурност в Европа през последните години е увеличила своята дейност повече от 400%. "Нашите военни правят заедно учения, дори имаха няколко мисии в Ирак. Правили сме и сухоземни, и въздушни операции. САЩ предоставя 7 млн. долара за ново военно оборудване и образоване на военните кадри", разказа посланикът.

Той съобщи и че се обсъждали възможностите да бъдат установени четири военни бази за обучение в идните години.

Рубин коментира и енергетиката и наблегна на стратегическото значение на интерконектора с Гърция и ролята на САЩ за изграждането му. Посланикът се застъпи за Трансатлантическо партньорство за търговия и инвестиции (ТПТИ), срещу което се изправиха много евродепутати. Според него е важно Европа да приключи въпроса и така да се отвори още по-широка световна икономика.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


222
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
15
 
! Отговори
вън сащ преди 8 години
Господ да ни пази,четири военни бази в малка България!?тотална окупация....
38
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
T.e. има още за крадене? АЕЦ белене няма ли да построите в чест на пълководеца, или Мариците ни стигат? Няма ли да поканите наши роми в САЩ без визи и да ни покажете как се интегрират. Е не са интелектуално възвишени както в Харлем, но и те ще ви научат доста неща - просто им дайте Детройт.
37
13
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
болшевиките да духат таратора
36
1
 
17
 
! Отговори
sdaf преди 8 години
Аз протест срещу чужди военни бази в България все още не съм виждал. От тук следва, че на всички им харесва да ги ..... изотдзадзе. Кошмар.
35
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Четейки коментарите под всяка новина, човек би помислил колко много будни българи с ясна позиция има.Колко недоволни от случващото се в България.Реално, обаче, няма никаква реакция.Което означава съгласие с всичко, което ни се случва.С унищожаването на страната-бавно, сигурно и брутално.И управниците си ни гърбят по всякакъв начин.не мога да ги виня.Щом никой не реагира, значи сме съгласни да ни яздят.Е, щом някоя и друга словесна полюция тук ви отпуска напрежението,значи сме роби и си заслужав
34
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"САЩ сме зад Борисов, ще му помагаме!" Да се чете САЩ сме зад интересите си! Ще ви помагаме на думи.
33
1
 
13
 
! Отговори
40 преди 8 години
Много точно казано. Да подкрепяш един мафиот и провален политик е тотална глупост. Дано американците го разберат и коригират отношението си. Иначе ще загубят и последните си поддръжници в България.
32
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Естествено, че ще го подкрепят. САЩ подкрепят всички послушни и страхливи премиери по света, за да разполагат с държавите им, както си поискат. Премиерите, които не играят по свирката на САЩ се обявяват за диктатори и им се спретва някаква "пролет".
31
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
БРАВО ТОВА ДА СЕ ЧУВА
30
14
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
нека използваме редкия шанс да станем стратегически партньор на САЩ както Турците се възползваха по най добрия начин с налети милиарди долари в икономиката и най силната армия в ЕС и Азия
29
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Самопризнание, че САЩ дърпа конците на Тиквата, докато Тиквата ни лъже, че служи на България и ЕС.
28
0
 
17
 
! Отговори
На кой да вярвам? преди 8 години
В дипломатически доклад с най-висок гриф на секретност (SECRET//NOFORN), писан през 2006 година и изтекъл в Wikileaks[58], бившият американски посланик в България Джон Байърли пише за Бойко Борисов, че обвинения в миналото свързват Борисов със скандали с източване на гориво, с нелегални сделки в комбинация с Лукойл и със сериозна контрабанда на метаамфетамини. Посланикът уточнява, че информация от SIMO е в потвърждение на тези обвинения. Абревиатурата SIMO е кодово наименование на ЦРУ.
27
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Изказването на Рубин може да се определи единствено като ефектен автогол със задна ножица във вратата на САЩ.
26
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Позиция не се изразява тук, а с реални действия, драги ми съфорумци.Иначе никой няма да разбере несъгласието ни.А един *** по-долу даже се обръща с "г-н посланик".като че ли онзи наглец е тук и чете.Баси нещастният народ!
25
0
 
9
 
! Отговори
Чекист преди 8 години
До Шоп 34Обърши си устата...
24
23
 
1
 
! Отговори
Шоп преди 8 години
Кремльовската клика ще бъде разсипана на прах и пепел, и който от руските тикви е с тях, също ще го отнесе. Тук ще се слуша нашта воля, на европейците. Призовавам полурусначетата да си налегат парцаляците, за да не ядат калая.
23
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Леле, накъде върви света! Към гибел! Абе, тия краварчета не ги ли е страх? Че тези им бази първи ще хвръкнат във въздуха ако нещо стане! Или на тях какво, няма да гърмят кравари, а българи!!!! Все им е двеста!!! Боже, пак ще се наложи братушките да ни освобождават! Докога?
22
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Я стига сте писали геройски коментари, мишкувайки пред мониторите!Който не иска бази и окупация, протестира реално.Който не иска да продължава геноцидът над народа, води борба!До сега нищо такова нямаше.Няколко пъти разни меки китки излязоха с 2-3 лозунга, тропнаха хорце и това беше.Ефектът-поразителен.Развеселиха 240-те лайняра и толкова.Спете си въшкарския сън и не се правете на смели тук.
21
2
 
27
 
! Отговори
ББ обслужва САЩ преди 8 години
Борисов заяви преди няколко месеца,че България обслужва американските интереси, като самият той закрил 3 големи икономически проекта в полза на САЩ и в ущърб на българските интереси. Затова САЩ крепят Мутрата-защото ги обслужва. Орешарски беше подал искане в ЕК да се прекрати държавната помощ за американските ТЕЦ-Марица, заради неизгодните договори с които, сключени от СДС и Иван Костов, България е на загуба от 11 милиарда. Това е 1 от причините, ДПС да напусне Орешарски и с Герб служат на САЩ.
20
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
US-посланикът: Ние заставаме зад всеки неграмотен *** и мафиот с обществена подкрепа, който държим на власт с компромати срещу него. Важното е да ни изпълнява заповедите, в замяна на което няма да му разкриваме миналото.