US-посланикът: САЩ сме зад Борисов, ще му помагаме!

Обсъжда се установяването на четири военни бази у нас
7 апр 2016 17:25,
222
US-посланикът: САЩ сме зад Борисов, ще му помагаме!
Снимка: архив Булфото

Новият американски посланик Ерик Рубин обяви подкрепата на САЩ за кабинета на Бойко Борисов.

В първата си реч пред Атлантическия клуб той нарече партньорството между Америка и България "котва, която ще донесе стабилност на Балканите". "САЩ подкрепят правителството на премиера Бойко Борисов и ще съдействат за неговия успех", каза  Ерик Рубин.

Още по темата
Той обяви, че България е изправена пред три геополитически кризи - Украйна и отделянето на Крим; конфликтът в Сирия и бежанската вълна; чуждестранните бойци и разливането на конфликта. "Много европейски държави са изправени пред последствията на една или две от тези кризи, но България е изправена и пред трите", каза Рубин, цитиран от "Труд".

Посланикът обясни, че демократичните ценности са най-доброто ръководство, а САЩ винаги ще бъдат ключов партньор на България.

Рубин припомни посещението на държавния секретар на САЩ Джон Кери в София. "Той и премиерът Бойко Борисов основали няколко работни групи, за да работим ефективно. Като съюзник на НАТО, САЩ е длъжна да подава подкрепа в най-източните граници и това е България", каза още дипломатът.

Той информира, че инициативата за гарантиране на сигурност в Европа през последните години е увеличила своята дейност повече от 400%. "Нашите военни правят заедно учения, дори имаха няколко мисии в Ирак. Правили сме и сухоземни, и въздушни операции. САЩ предоставя 7 млн. долара за ново военно оборудване и образоване на военните кадри", разказа посланикът.

Той съобщи и че се обсъждали възможностите да бъдат установени четири военни бази за обучение в идните години.

Рубин коментира и енергетиката и наблегна на стратегическото значение на интерконектора с Гърция и ролята на САЩ за изграждането му. Посланикът се застъпи за Трансатлантическо партньорство за търговия и инвестиции (ТПТИ), срещу което се изправиха много евродепутати. Според него е важно Европа да приключи въпроса и така да се отвори още по-широка световна икономика.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


222
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Американците явно са по-големи политически ***.итутки и от Бареков, преди 10 години един друг американски посланик описа Тиквата като мафиот.
18
1
 
15
 
! Отговори
евридей сейм шит преди 8 години
Евреин, джоба ми не се пълни със сладки приказки!
17
1
 
18
 
! Отговори
Чекист преди 8 години
До Анонимен 11Янките никога не ги е интересувало кой е на власт и от коя партия е... Главното е да може с него да се рабои (да слуша), а партия, име, ама кой, ама що, няма никакво значение.
16
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ерик, обличай си абичката и да те няма!
15
29
 
0
 
! Отговори
Шоп преди 8 години
До до 16 шопБългарин съм и мразя московците благотворително.
14
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
""US-посланикът: САЩ сме зад Борисов, ще му помагаме!Обсъжда се установяването на четири военни бази у нас"Преведено от дипломатически на нормален език:А е мръднал Боко,а сме му набили шушона.И за да не мърдате много,ще направим още американски военни бази в България.А като бонус ще ви дадем и ТПТИ-за да знаете,че американските корпорации ще ви управляват и хранят с химия и ГМО,но за сметка на това ще ви раздаваме купони за храна,както в САЩ раздаваме,защото там всички живеят супер."
13
0
 
9
 
! Отговори
до 16 шоп преди 8 години
вие от коя агентура сте ?
12
5
 
1
 
! Отговори
Шоп преди 8 години
Агентура, исках да напиша.
11
1
 
28
 
! Отговори
Чекист преди 8 години
Новият американски посланик Ерик Рубин - Този господин ли сега ще опрааааа БГ-то и ще дава ценни уроци по демокрация на "независимите" Роко и Боко?
10
36
 
0
 
! Отговори
Шоп преди 8 години
Основна цел пред света в близките 20 години е унищожението на Фашиска *** и разпределянето на несправедливо заграбените от осдтаналия свят блага. В тази борба България може да играе централна роля и да извлече огромни дивиденти. Само трябва да се изкорени руската агентута.
9
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Все едно чета пропагандата на "Работническо дело" или "Отечествен Фронт" от 1954 г.Политическата зависимост е същата,дори в повече отколкото тогава-сега имаме и американски военни окупационни бази в България,а тогава поне имахме силна българска армия в Варшавския договор.Сега армията ни е колкото футболна агитка.Иначе в живота разликата с днес май са само компютрите,по бързите коли и основно намиращите се на българския пазар западни и турски вносни стоки-от храна до сешоар за коса."
8
0
 
17
 
! Отговори
wef преди 8 години
Това изказване значи:а ,е пръднал Бокан накриво ,а сме му го хакнали изодзадзе...............
7
1
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
преди няколко години пишеше че няма да има бази в България а сега вече ще са четири , това си е жива окупация , народа не е съгласен с това , това че шепа продажни политици го позволяват народа го забранява , постоянно пишете че русия ни била окупирала , нека някой да ми каже къде в България е имало руска база или войници , аз ще ви кажа / никъде
6
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе говедаp, вие хубаво сте зад борисов и сте го Haгъ3или да му "помагате"... Българския народ е с нормална секуална ориентация и няма нужда от такава "помош"! "Помагайте" му само на борисов бе, ние не искаме да ни "погагате"!
5
0
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хах, хора, които един лев не са похарчили в тази държава, искат да ни превърнат в своя колония. Хайде нема нужда !
4
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Точно така.Зад него....
3
0
 
31
 
! Отговори
ББ преди 8 години
Янките сте прости и аз съм ***, затова се разбираме.
2
0
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ние знаем че хамериканците са зад тиквата.. нали те му дадоха заповеди да работим до гроб, за да може дебелите хамериканци да си живеят живота.. все някой трябва да работи.. мамка му
1
0
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Представа си няма какъв автогол си вкара на себе си и САЩ с това изказване.