Местан се обясни за оная фраза: С цитат на Станишев...

За ДОСТ: Преди съда тази партия е учредена в сърцата на българите
Обновена: 15 апр 2016 14:00 | 11 апр 2016 16:30,
137
Местан се обясни за оная фраза: С цитат на Станишев...
Лютви Местан. Снимка: Булфото

Лидерът на ДОСТ Лютви Местан направи подробен анализ на най-обсъжданата фраза след вчерашното учредяване ма партията му.

"Където и да се говори турски, за нас това е нашата родина", обяви Семих Ялчън от Партията на националистическото действие в Турция.

Това предизвика серия критики - ВМРО предупреди, че ДОСТ ни води към босненски сценарий, а евродепутатът Ангел Джамбазки видя заплаха за националната сигурност на страната.

Още по темата

Днес Местан събра медиите, за да нарече критиките "спекулативно изместване на фокуса на вчерашния форум".

Лидерът на ДОСТ обясни, че не претендира да знае добре литературния турски език, защото изучаването му било забранено малко след като започнал да го учи. Затова преведе приблизително фразата, обяснявайки, че в нея се използва метафора за гласовия майчин език, а където той се чувал, била родината.

Лидерът на ДОСТ продължи с цитати на български политици. Единият на Сергей Станишев, който като премиер казал в Украйна, че България е там, където има и един българин.

Местан цитира и просветния министър в първия кабинет на Бойко Борисов Сергей Игнатов. Пред студенти в СУ той казал, че България е там, където се говори български език. "Открийте и една разлика", призова Местан и обяви, че подкрепя тази политика на българската държава.

Той нарече критиките към фразата, изречена на учредителния конгрес на ДОСТ, истерия, целяща дискредитирането на новата партия.

'Преди съда тази партия е учредена в сърцата на българите", каза той и обяви ДОСТ за успех за демокрацията.

Местан обеща брифинг и утре с подробна информация за финансирането на партията си.

Бившият лидер на ДПС коментира социологическите проучвания, според които над 60% от българите смятат, че той прокарва интересите на Турция.

Местан контрира, че е чел много такива през годините по адрес на ДПС, но призова да се съди за ДОСТ по резултатите.

Той коментира и европейското бъдеще. "Реалният отговор на кризата е чрез разширяване на самия ЕС", каза Местан и за пореден път поиска Турция да стане член на ЕС. А също и Украйна и Западните Балкани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


137
Още по темата: Лютви МестанДОСТ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До от ЮАРНаправо кажи червената мафия човече!Тя командва сега бедната рая!
59
10
 
4
 
! Отговори
rom . balgarin преди 8 години
kato pro4etox komentarite po nadolo vizdam 4e dosta GIAYRI se isposraxa ot strax ot MESTAN -ZASHTO LI OT 25 GODINI 4OVEKA E V POLITIKATA NEBOITE SE TYRCITE SI GLASYVAT V REPYPLIKA TYCIA ako neznaete az davi kaza -mozepak da ste naistina tolkova prosti balgari;
58
15
 
3
 
! Отговори
от ЮАР преди 8 години
Тия 60%, дето мислят, че Местан е турски агент само потвърждават истината, че народът е много, ама много ***! Местан е ченге на ДС. Казвам "е", понеже бивши ченгета няма. Докато Доган е човекът резидент на КГБ, от който по-висок по ранг е май само Любен Гоцев! Местан явно се опита да отхапе по-голямо парче власт и влияние, но беше поставен на мястото му. Което значи само едно - московската резидентура е най-силната част от властта в България. Това е причината за мизерията и упадъка в България!
57
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе то в Одрин и Бурса има стотици хиляди българскоговорящи ,ама я накой да си представи ,че там ще отиде примерно Волен Сидеров и ще каже-вие говорите български език и България смята тази територия за наша.След 10 минути вече ще е арестуван и хвърлен в затвора.А тук овцете ръкопляскат и слушат захаросаните приказки на Местан.Кой какво бил казал.Може но да казваш нещо е едно ,а да основеш партия примерно в Украйна ,която да работи за отцепване на територия е съвсем различно
56
1
 
13
 
! Отговори
руми преди 8 години
Местан единственото , което ще направи е да разбие дпс , те взаимно ще се задушат .
55
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
То се видя, че освен Президент си нямаме и Премиер. И двамата ни лук яли, ни лук мирисали.Гробовна тишина, като че нищо не де е случило. Малко им е да бъдат обесени и да висят една година за назидание. ОСТАВКИ, ОСТАВКИ, ОДЪАВКИ
54
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Политическо зомби.Още ходи и говори, но всъщност е мъртъв политически субект. Партията му ще съществува, колкото и онази Юзеировата.
53
2
 
9
 
! Отговори
Местан,опитен козар преди 8 години
Вчера издоих козата ДПС,днес ще издоя козата ДОСТ.
52
2
 
13
 
! Отговори
надежда тук оставете преди 8 години
До протестИмаше правилна реакция от вицепрезидента...но глас в пустиня!
51
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да- Европейския съюз има нужда от разширяване в посока към Русия и Швейцария- не към Анкарски Туркестан. Той трябва да разшири границите си до Арарат,езерото Ван,Бруса и до Троя,за да останат проливите в него- в останалото чуканче нека бъдат възстановени емирствата Карамания,Айдън и Гермиян,а Турция да се върне в Средна Азия,за да си освободи от китайско робство Китайски Туркестан,където мюсюлманите са превърнати в рая и в пушечно месо на неверниците китайци!
50
4
 
22
 
! Отговори
протест преди 8 години
Аз съм българка и в сърцето ми няма никаква любов към тази турска партия, с турско име.Възмутена съм ,че няма никаква реакция от президента, Борисов и МВнР за случилото се вчера на това меко казано сборище . България е суверенна държава и никой не може да си позволява да твърди,че е част от Турция или която и било друга държава.
49
5
 
12
 
! Отговори
верно ли е преди 8 години
Един българин - хайдутин, двама българи - сговорна дружина, трима българи - чета с предател.
48
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Потурнаците от тази Га-дост ще ги сполети съдбата на диктатора Ердоган.
47
2
 
18
 
! Отговори
Градския преди 8 години
Формулата Борисов и Ердоган вече има българска връзка и тя е :Местан!Затова президент и Премиер се правят на слепи и глухи от обидните за държавата ни напъни на турските представители!СРАМОТА - *** , страхливци и бездарници управляват тая държава!
46
1
 
15
 
! Отговори
МЕСТАН СЕ ИЗДЪНИ преди 8 години
МЕСТАН ГОВОРИ ДОБРЕ НО ПЪРВО ТРЯБВА ДА МИСЛИ КАКВО ГОВОРИ.Сега вече е късно за обяснения изсмукани от пръстите."Реалният отговор на кризата е чрез разширяване на самия ЕС",За какво разширяване на ЕС говори? Ако е за нахлуване на мигранти и турски граждани към ЕС то ще си е сгъстяване.Може би има пред вид разширяване със обратен знак?България няма да позволи да ни отнемете въздуха който дишаме.Какво ни предлага Местан? Нищо добро.Лъжи, зад високопарни думи.България не Ви вярва.Това е истината.
45
1
 
9
 
! Отговори
Ханс преди 8 години
Значи аз като кензам и кажа: merhaba kokmuş tezek - *** ми автоматично става Турция, така ли?!
44
3
 
15
 
! Отговори
Християнин преди 8 години
Искам да помоля бай Местан паша за една услуга. Лозето и градината ми тънат в бурени- нека дойде да ги прекопае и изплеви,да ги напръска и изкрои,нека напасе козите на вуйко ми пък аз ще му платя 20 лева а ако свърши работата за 1 ден,ще му дам 30 лева и литър вино. Чувам безработен бил напоследък- все тича да си търси работа по Турция,а аз ще му дам работа тук и блестяща перспектива- ако харесат работата му,комшиите може да го поканят да прекопае и техните ниви!
43
14
 
4
 
! Отговори
Lom преди 8 години
Mestan go oprilichavam na Levski. Toi ima sashtite kachestva kato nego i spored men trqbva da upravlqva Bulgariq
42
1
 
16
 
! Отговори
Кърджалиец преди 8 години
Повече пари печелиш, ако работиш в общината в Кърджали, отколкото някакъв мениджър на средно ниво в Холандия. От тези далавери с апетитни имоти, търгове, земеделска земя, общински поръчки, хората работещи за 600 лева заплата вдигат палати през 2 години. Сменят коли през 2 години, децата им харчат по барове и почивки 2000лв на месец. Как става този номер?ДПС завлече града на дъното!
41
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какъв турчин е Местан- та той е българин! Вижте го- нито прилича на циг-унин,нито на изпаднал монголоид- нищо турско няма у него,само "фирмата" му е турска но кръвта му е българска! Осъзнай се Бай Местане,отзови се на кръвта си и работи за СВОЯ български народ- не за кривокраките кривоглавци от Анкарски Туркестан!