Миков: Първи май е велик за човечеството ден!

Митинг-шествието започва в 10.30 часа
Обновена: 1 май 2016 10:35 | 1 май 2016 10:24, Петя Славова
58
Миков: Първи май е велик за човечеството ден!
Снимка: архив, Булфото
"Първи май е един велик за човечеството ден, който тази година съвпада с православния Великден. Поздравявам ви и за двата празника. Лявата идея и християнството споделят грижата за слабия и онеправдания. А силата на слабите винаги е била в единството и вярата в идеите". Това написа във Facebook председателят на БСП Михаил Миков по повод на Международния ден на труда - 1 май, и Великден, съобщава пресцентърът на партията.
 
Лидерът на БСП припомня, че Денят на труда и на международната работническа солидарност води началото си от многохилядната стачка на американските работници и профсъюзи на 1 май 1886 г.
 
"Толкова далеч назад е тази дата, а на Първи май сега като че ли исканията на онези работници от 19-и век отново звучат актуално - и в Чикаго, и в Тексас, и в Алжир, и в Бургас. Отдавна извоювани придобивки за наемния труд по цял свят ерозират под натиска на силните на деня - финансовия капитал, корпоративния интерес, неолибералния модел. И това не става само в отношенията между капитала и труда, но и в междудържавните", казва още Миков.
 
Той поставя въпроса защитени ли са правата на европейските работници в едно немного ясно на широката публика "трансатлантическо партньорство" и заявява, че трябва да поискаме обяснение от авторите му и от двете страни на океана.
 
Според лидера на социалистите Първи май отново не е само празник, но и повод за протест в защита на труда.
"Нека активно, солидарно и гласовито да дадем тази защита на трудовите хора в Деня на труда - и за 8-часовия работен ден, и за достойното заплащане, и за безопасните условия на работното място, и за правото на труд на всеки. Честит Първи май! С пожелания отново да е празник!", завършва Михаил Миков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
0
 
! Отговори
Фостaвкaотпaдък преди 7 години
Президентът милионер, мишкa в костюм, предaтел нa родинaтa, червен комуноиден нaследник, още не си отговорил кaкво прaви в хотелa във Виенa със CEO-то нa ЕВН!!!
40
0
 
1
 
! Отговори
ognyanz преди 7 години
Хората, които с труда си създават всичко, заслужават уважение. И имат право на политическо представителство. А няма много кандидати да им защитават правата.
39
0
 
0
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 7 години
25 ГОДИНИ ПРЕЖИВЯХ ВСРЕД ХОРА НА ТРУДА .НЕ СЪМ ЧУЛ НЯКОЙ ОТ НЯКОГО ДА ИСКА НЯКАКВА ЗАЩИТА.А КОЛКО МАЛКО Е НУЖНО,ЗА ДА Е КАКТО ПРИ НОРМАЛНИТЕ ХОРА.
38
2
 
16
 
! Отговори
aнтиЕС преди 7 години
днес имa сaмо един прaзник и товa е християнския,всичко остaнaло е плод нa човешкa суетaх
37
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Беше, когато имаше бачкатори.Учи мама за да не работиш.
36
1
 
16
 
! Отговори
Червенушко преди 7 години
И това го казва човек, който не е работил и ден през живота си! Цял живот на държавна хранилка ( а и поилка). Няма такъв наглец!
35
1
 
11
 
! Отговори
КОШМАРЪТ преди 7 години
Миков, признай за какво ПРЕДАТЕЛСТВО ТИ ЗАПЛАТИХА С 30 МИЛИОНА СУХА ПАРА!!!
34
1
 
19
 
! Отговори
ккккккк.....ррр преди 7 години
"Първи май е велик за човечеството ден!" Да, Миков, Великден е! Ама се питам, ти какво общо имаш с това, нито си вярващ нито си трудещ се като повечето нормални хора навсякъде по света!Аман от демагогия, само гледате къде да напипате келепира! И не само ти ами всичките 240 парцала дето сте се укесили в тн Народно събрание и разните му там партийни "лидери" и вся остальная ***, понятно!Вместо да ходиш някъде да си цуцаш ракийката, ти си тръгнал манифестации да правиш! Аиде ЧИБААААА!
33
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нормалните хора празнуват Великден, Миков празнува 1-ви май.
32
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ТАВАРИШ МИКОВ КЪДЕ СА ТИ ЗАВОДИТЕ И ФАБРИКИТЕ БЕ? КАКЪВ ПРАЗНИК НА ТРУДА ПРАЗНУВАШ С БЕЗРАБОТНИ И МИЗЕРНИ ПЕНСИОНЕРИ? ТОВА Е ПОДИГРАВКА С ХОРАТА БЕ ТАВАРИШ МИКОВ!
31
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тия смешници вече и едно шествие не могат да спретнат
30
5
 
9
 
! Отговори
pet преди 7 години
Ходи си Миков, моля те.Ти съсипа БСП.Сега ни трябват войводи срещу Бойко, а ти не си. Ти си поп Кръстю
29
2
 
14
 
! Отговори
Георги преди 7 години
Абе аз ли нещо не помня или социалистите 45 години ни забраняваха да ходим на църква?
28
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
33, САМО ЕДИН ЛИ, ДА СИ СПОМНИМ ГУЛАГ- ТАМ СА УМИРАЛИ ХОРА ОТ ПРЕУМОРА, А СА ЖИВЕЕЛИ КАТО СКОТОВЕ- ТА ДА СЕ РАБЕРЕМ КОЙ ТРУД ДА ЖИВЕЕ- ТРУДЪТ НА РОБОВЕТЕ ИЛИ ДОСТОЙНИЯТ И ДОБРЕ МОТИВИРАН ТРУД.
27
0
 
13
 
! Отговори
Георги преди 7 години
Таварищ Миков, наздраве! Внимавайте със шествието, че там може да се наложите да ходите направо.
26
1
 
11
 
! Отговори
Айде де преди 7 години
Комунист и християнин - противоположностите се привличат щом като трябва да се лъже електората. Нещо обаче не им се получава. Електората ги прати у лево в землянките.
25
1
 
12
 
! Отговори
Българин преди 7 години
Миков: Първи май е велик за човечеството ден!Така е. Днес цялото човечество празнува годишнина от Априлското Възстание.
24
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какво общо има товариш Миков с празника на труда? Колко работни дни имат той и сподвижниците му?
23
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
То хубаво да живей труда, ама там един беше сложил и един друг надпис за труда, на входа на едни лагери, че трудът те прави свободен та... знам ли.
22
1
 
7
 
! Отговори
Тунчо преди 7 години
Миков , Миков , червен *** ! Какъв социалист си като си евро-гейец , натовец , гъзо-*** и пионка на българската червена олигархия и на про-американската и про-европейската руска олигархия ?!