Радан Кънев: Не е работа на премиера да бори корупцията!

Отрече да има коалиция БСП-ДПС-ДСБ за сваляне на кабинета
12
Радан Кънев: Не е работа на премиера да бори корупцията!
Снимка: Булфото, архив

Борбата с корупцията не е работа на министрите и премиера, България трябва да има независима съдебна система и прокурор, а не да седнат с премиера на едно диванче и да избират кой да ударят и кой да не ударят. Когато се създаде един такъв дует, той слага и чадъра върху корупцията. Това заяви лидерът на ДСБ Радан Кънев пред bTV.

Според него борбата с корупцията е неефективна.

Още по темата

"Посоката да ударим корупцията, ако е истинска цел, се прави както е в Румъния и постига ефекти като в Румъния", категоричен е той.

Лидерът на ДСБ смята, че това си личало от липсата на "ударен" човек за корупция.

"Вчера проведохме серия от срещи в Европейската комисия и всеобщата оценка е, че основна пречка за страната ни са липсата на върховенство на закона, липсата на здрави регулатори и липсата на здрави институции", допълни Кънев.

Според него премиерът Бойко Борисов "много правилно разбира, че ГЕРБ е уязвима заради липсата на реформи".

Лидерът на ДСБ съзря и договорка между ДПС и останалите партии за реакцията им парламента по време на заседанията за Изборния кодекс.

"Те не очакват гласове от Турция, реакцията им беше част от договорката", категоричен е Кънев.

По повод изказвания, че ДСБ е в тайна коалиция с ДПС и БСП, която цели да свали кабинета "Борисов 2", Радан Кънев отсече, че това са глупости.

"Аз, за разлика от Борисов, не забранявам да се споменава неговото име пред мен. Той преди 2 седмици обясняваше, че ние сме си в управлението, сега ни прати при БСП и ДПС – това е несериозно и не си струва да се коментира", категоричен е той.

"Борисов много добре знае къде е реалният риск за ГЕРБ. Той идва от дясно-център, от проевропейското, а не от протурското и проруското. Тези каузи в България са загубени", допълни Кънев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
2
 
! Отговори
тя преди 7 години
Е, как ще я бори , като я води!
7
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бедата на тази държава е че е окупирана от бившите кадри на БКП и не се допускат младите които не познават комунизма .По статистика на високи постове в държавата в съдебната власт се назначени лица обучени по времето на комунизма, от тях не може да очакваме да развиват демокрацията и пазара. Те са научени да крадат и лъжат държавата,а и народа, както правеха комунистите. Това прави и мутрата, той не е виновен той това може. Време е за млади и обучени на запад млади хора .
6
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това което описва Радан важи за нормалните държави!!!Но в коя друга държава главата на изпълнителната власт е МУТРА?В мутренска държава се управлява по мутренски.....
5
2
 
5
 
! Отговори
Партиец преди 7 години
Този юнак наистина трябва да се казва Рамадан Кънев!
4
3
 
3
 
! Отговори
ДА... преди 7 години
Г-Н КЪНЕВ ЗАЩО НЕ ХАРЕСВАТЕ ДПС И БСП СМЯТАТЕ СЕ НЕЩО ПОВЕЧЕ????АЗ СЛУШАМ ВСИЧКИ ДЕПУТАТИ КОИТО СА ГОВОРИЛИ ДО СЕГА И ЩЕ ВИ КАЖА ЧЕ НАЙ ПОДГОТВЕНИ ВЪВ ВСИЧКО СА БСП ДО СЕГА НЕ ЧУХ НИТО ЕДИН ОТ ДРУГИТЕ ПАРТИИ ДА ГОВОРИ НЕЩА КОИТО ЗНАЕ И РАЗБИРА НЯКОЙ СИ ПРОЧИТАТ ЛИСТЧЕТО НА ЕКС ЗА СЪЖАЛЕНИЕ И ПРЕМИЕРА ЧЕСТО ПРАВИ ТАКА И УЖ СА ВЗЕМАЛИ УЧАСТИЕ - ВИЕ Г-НКЪНЕВ НЕ СТЕ ГЛУПАВ НО ГОВОРИТЕ ВИНАГИ С ЕДНА ЗЛОБА ЛОШОТО Е ЧЕ ВЪВ ВАШАТА ПАРТИЯ ПОЧТИ ВСИЧКИ СА ЗЛОБАРИ А В ЗЛОБАТА СЕ КАЗВАТ ЧЕСТО И ЛЪЖИ
3
3
 
11
 
! Отговори
до 2 преди 7 години
Корупцията се бори от полиция и прокуратура. Нашия "вожд" го раздава като диктатор. Не му харесва някоя обществена поръчка и я спира. В България 40% от обществените поръчки били съмнителни, до сега някой вкаран в затвора за отпускане на евросредва няма.
2
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ами щом не е да го турят у Мадам Tюсот за да му се радваме всички. Нека пратят и копие в Лондон.
1
7
 
9
 
! Отговори
DreamTheater преди 7 години
***!