Плевнелиев обяви по-активни действия със САЩ

Президентът се срещна със зам. държавния секретар Блинкен
Обновена: 6 май 2016 20:22 | 6 май 2016 20:10,
144
Плевнелиев обяви по-активни действия със САЩ
Снимка: Администрация на президента

Стратегическото партньорство между България и САЩ е основа за по-активни съвместни действия за справяне с общите предизвикателства пред сигурността.

Това обяви президентът Росен Плевнелиев на среща със заместник-държавния секретар на САЩ Антъни Блинкен, който е на работно посещение у нас.

Държавният глава обяви,че в условията на множество кризи в съседните на страната ни региони, България остава предвидим и надежден съюзник и е ключов фактор на стабилността в Югоизточна Европа.
 
”Българските институции ще продължат да работят за реализацията на 9-те проекта за модернизация на Въоръжените сили. С най-висок приоритет е проектът по придобиването на нов тип боен самолет“, отбеляза президентът, който призова за активна подкрепа от партньорите от НАТО в този процес.

Плевнелиев обясни, че променената среда на сигурност налага повишаване на отбранителните способности на българските Въоръжени сили. Той оцени високо приноса на САЩ за гарантиране на европейската сигурност.

Държавният глава приветства решението на американското правителство да увеличи финансирането на различни проекти в сферата на отбраната до 3,4 млрд. щ.д. за 2017 г., в рамките на инициативата на САЩ за гарантиране на сигурността на съюзниците в Европа. Росен Плевнелиев призова на всички държави членки от Източния фланг на НАТО да бъде гарантирана еднаква сигурност.
 
Антъни Блинкен изрази решимостта на САЩ да защитават сигурността на всички свои съюзници в Европа и подчерта, че това ще бъде потвърдено и на предстоящата среща на върха на НАТО във Варшава. Беше откроено значението на ситуацията на сигурност в региона на Черно море.

Според Росен Плевнелиев ефективното използване на българо-американските съвместни съоръжения и военните летища, които отговарят на стандартите на НАТО, са важен компонент от общите усилия на Алианса в региона.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


144
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
6
 
21
 
! Отговори
До 92 - Горда Българ преди 7 години
Хубаво си наредил тези пропагандистки лозунги, от рода на "...повече НАТО по силна България по голяма сигурност..."Обаче я се спри малко и да погледнем фактите.Каква бе силата на България при Тодор Живков - брой танкове, брой самолети и т.н. ... спрямо това, което имаме сега?Колко помогна твоето НАТО на Кипър, когато го нападна Турция и окупира половината му територия?Колко помогна твоето НАТО на Гърция, чиято територия турците нарушиха над 1000 пъти?Голяма лъжа е "повече НАТО и т.н. ...
79
3
 
8
 
! Отговори
94 преди 7 години
Драскачо, който пишеш тук под различни никове, вземи научи малко българската граматика!Ако пишеш от посолството на САЩ или от някое вредителско НПО под крилото на Сорос, е разбираемо да пишеш по този начин.Но тогава не виждам на какво основание развиваш теориите си тука.Що се отнася до "всичко българско" ти явно не си част от българското, а и така наречения президент не се държи като български президент.И научи първо Български език, после пиши отровни забележки!
78
3
 
8
 
! Отговори
Прици преди 7 години
Ботве гледа погнусен настрани, обаче Захарий унищожава с поглед п изменник!
77
19
 
6
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 7 години
Браво на Президента... - проявява смелост, принципност и безкомпромистност спрямо империята на злото... - ние за първи път сме на правилния бряг - далеч от евразийците и близо до европейците...
76
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Магаре! Води ни към война с Русия до изчезване на България!И защо ? За кефа на янките! да могат да си изпишат дълга който имат,за сметка на европейските ***.Ние сме виновни,че ги избрахме.Защо си мислят,че войната ще е на руска територия а не по цяла Европа?Не помнят или не искат да разберат уроците на историята.На времето влязоха в Берлин защото Руснаците ги вкараха,сега се смятат за велики.Велика грешка.А ние пак сме от неправилната страна.Поне да бяха избрали неутралитет.
75
5
 
6
 
! Отговори
уряяя преди 7 години
Повече НАТО и Турция,по.малко България,до пълното и изчезване.
74
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Естествено путеноидите да плюят по всичко българско вслючително и Президента.Те имат друга Родина и друг прецедент-жуже. Гн Президента не подкрепя фелиала на руската мафия в България. Но пък за българския народ е добре.
73
7
 
4
 
! Отговори
демократ преди 7 години
заместник-държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен е нашия св Георги
72
15
 
5
 
! Отговори
ГОРДА БЪЛГАРИЯ преди 7 години
повече НАТО по силна България по голяма сигурност браво на правителството и лично на БойкоБорисов и Росен Плевнелиев
71
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
mr.Been si imame za prezident xaxa tikva za premier kakvi xora si izbirame prosto ne istina
70
1
 
7
 
! Отговори
Бармалей преди 7 години
Ботев, Захари, ОГЪН БИЙ по предателите!!!
69
3
 
15
 
! Отговори
КОШМАРЪТ преди 7 години
Роско е *** и това не е обида, а диагноза. Психиатър съм.
68
3
 
16
 
! Отговори
Простaк преди 7 години
Зa сексуaлни действия ли стaвa думa ?
67
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
мисттр Бийн :-) :-)надмина себе си! :-) :-) :-)
66
16
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Русофоби,как сте като четете форумите и гледате гласуването на коментарите.Пикате газчица,нали.
65
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Досега няма български президент,който да е освиркан публично и то на святи за страната дати.
64
29
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Русофилите, как сте :)))))Русия загива...
63
27
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Щом и руснаците бягат в Америка ... значи руското блато съвсем е за оплакване
62
19
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Миков е пиян от мъка днес.Русия и комунистите получиха пореден плесник зад врата ;)Копейките намаляват ...
61
21
 
6
 
! Отговори
БЪЛГАРИЯ преди 7 години
ПОВЕЧЕ НАТО ПО ГОЛЯМА СИГУРНОСТ НА БЪЛГАРИЯ