Плевнелиев обяви по-активни действия със САЩ

Президентът се срещна със зам. държавния секретар Блинкен
Обновена: 6 май 2016 20:22 | 6 май 2016 20:10,
144
Плевнелиев обяви по-активни действия със САЩ
Снимка: Администрация на президента

Стратегическото партньорство между България и САЩ е основа за по-активни съвместни действия за справяне с общите предизвикателства пред сигурността.

Това обяви президентът Росен Плевнелиев на среща със заместник-държавния секретар на САЩ Антъни Блинкен, който е на работно посещение у нас.

Държавният глава обяви,че в условията на множество кризи в съседните на страната ни региони, България остава предвидим и надежден съюзник и е ключов фактор на стабилността в Югоизточна Европа.
 
”Българските институции ще продължат да работят за реализацията на 9-те проекта за модернизация на Въоръжените сили. С най-висок приоритет е проектът по придобиването на нов тип боен самолет“, отбеляза президентът, който призова за активна подкрепа от партньорите от НАТО в този процес.

Плевнелиев обясни, че променената среда на сигурност налага повишаване на отбранителните способности на българските Въоръжени сили. Той оцени високо приноса на САЩ за гарантиране на европейската сигурност.

Държавният глава приветства решението на американското правителство да увеличи финансирането на различни проекти в сферата на отбраната до 3,4 млрд. щ.д. за 2017 г., в рамките на инициативата на САЩ за гарантиране на сигурността на съюзниците в Европа. Росен Плевнелиев призова на всички държави членки от Източния фланг на НАТО да бъде гарантирана еднаква сигурност.
 
Антъни Блинкен изрази решимостта на САЩ да защитават сигурността на всички свои съюзници в Европа и подчерта, че това ще бъде потвърдено и на предстоящата среща на върха на НАТО във Варшава. Беше откроено значението на ситуацията на сигурност в региона на Черно море.

Според Росен Плевнелиев ефективното използване на българо-американските съвместни съоръжения и военните летища, които отговарят на стандартите на НАТО, са важен компонент от общите усилия на Алианса в региона.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


144
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
1
 
18
 
! Отговори
акуд преди 7 години
по заповед на сащ и ердоган дпс и бхк започнаха да обесняват . че няма етнически проблем в раднево а криминален. ЗАЩО. ами защото се страхуват. че при сблъсъци малцинствата ще бъдат смазани и ердоган няма да може да контролира балканите затова дотърча и заместника на кери
39
1
 
25
 
! Отговори
SS преди 7 години
Много се радвам че няма да е още дълго на поста президент, че незнам колко още мога да издържа.
38
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Долни и жалки пионки, без съвест и достойнство.Що поне не попита нещо за визите, а?Не е ли унизително да им даваме базите си, да пращаме наши войници да рискуват живота си заради техните интереси, да ни налагат най-различни фирми за да източват парите и богатствата ни-мариците, проби за шистов газ и сега ще ни дупчат и морето, а не стига че искат визи за нас, а и не ги дават.Но така е, те гледат на нас като някакви жалки ***, защото и представителните ни политици са такива!!!!!
37
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
КОЛКОТО И ДА СА АКТИВНИ ДАЛЕЧКО СА КРАВАРИТЕ И НЕ ИМ ДРЕМЕ ЗА ВАС,ВИЖ ВОЛОДЯ Е БЛИЗКО И ИЗОБЩО НЕ НИ Е ЗАБРАВИЛ А КРИМ-ВАРНА И ТРЪБИТЕ СА ГОТОВИ ЗА МОНТИРАНЕ ЗА ЮЖЕН-ПОТОК.
36
6
 
5
 
! Отговори
До Анонимен 38 преди 7 години
Едно е бате Бойко да те назначи,друго е да те назначи и контролира Москва!
35
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Жибор"Плевнелиев е много по-независим от Живков."Сириьозно ли ба, та тоя бате Бо ко го назначи и му дърпа ушенцето кога не пее в гамата бе!
34
36
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сбогон пиянска русия ;)
33
24
 
3
 
! Отговори
Божил преди 7 години
Предатели на България бяха героят на социалистическия "труд" Кимон Георгиев и шефът на обрязания Коминтерн (не че друг е имало де!) Георги Димитров- спрямо тях Плевнелиев е цвете,песен и поезия! Който не разбира това,също е предател на България или е пълен ***! Аз се радвам и се гордея с това,че над 70% от Българския народ го разбира!
32
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мистър Блинкен е братовчед на мистър Бийн.
31
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
След Л. Ил. Брежнев България винаги е имала и има проблеми със съветското и руското държавни ръководства.
30
6
 
1
 
! Отговори
българин преди 7 години
Аз лично бих гласувал за Никола Белишки ако някой го издигне като кандидат за президенt.
29
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Жибор. На Тошо му спретна преврата Горби , защото бе бесен за това, че българите живеехме по-добре в пъти от хората в СССР.
28
3
 
31
 
! Отговори
скоро преди 7 години
Този *** скоро ще си ходи и никой няма да го помни дори,най важното е да изберем нов достоен президент а не американска ***!
27
13
 
2
 
! Отговори
Жибор преди 7 години
Да- Плевнелиев е много по-независим от Живков. Бай Тоше бе хитрага и прикрит антикомун,но бе под постоянната опека на съветските "хора" и под вечно наблюдение от тях. Всяка негова крачка се следеше,за всяка своя постъпка той трябваше да пита Москва. След 1986-87 г.,когато започна да не пита,червената агентура му спретна преврата от 10.11.1989 г. В това отношение Плевнелиев е с голямо предимство- на него не му се налага да пита,ни да се отчита за постъпките си,ни да предлага да станем 52-ри щат.
26
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тоя не е ли секретарката на Блинкен?! Как така се е навил да падне толко ниско да се снима с нашия президенша
25
1
 
9
 
! Отговори
Чехлю от Дондуков преди 7 години
Аз пък съм щастлиФ, че от днес има нов и по-голям американски ***, дълбоко скрит.
24
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Расим явно предлага още базина С.А.Щ. Расим е долен предател!
23
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Споко братушки и на тях ще им дойде времето не се притеснявайте за всяко нещо си има време просто не е настъпило все още Хамериканците ще си скубят косите
22
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
България от векове страда от управлението на етнически българи- национални предатели...това са българските управници които за шепа жълтъци са готови да си продадат държавата,народа си и вярата си .......срамота е...импосле обвиняваме все турци,роми,бежанци,марсианци....нееееее...врагът на българския народ е българинът национален предател....вижте само кои са на власт днешно време.........БЪЛГАРИООООООО СЪБУДИ СЕЕЕЕ
21
0
 
15
 
! Отговори
ha ha преди 7 години
Еврейците и по физиономии си приличат...