След среща с US гост: Борисов дава нова техника на армията

Зам.-държавният секретар Блинкен похвалил военнослужещите ни на мисия
Обновена: 7 май 2016 07:36 | 6 май 2016 21:21,
207
След среща с US гост: Борисов дава нова техника на армията
Снимка: архив БТА

Премиерът Бойко Борисов обеща военните да получат нова техника. Това стана след срещата му със заместник-държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен, който е на работно посещение у нас.

"Правителството е дало мандат на военния министър да преговаря за нов самолет, да подготвим нови кораби и да ремонтираме тези, които се нуждаят от ремонт", заяви Борисов, съобщи "Нова телевизия".

Още по темата
Блинкен и Борисов обсъдиха сътрудничеството в областта на отбраната, противодействието на тероризма, енергийната сигурност, образованието и двустранните отношения.

"Благодарение на усилията ни да се справим с корупцията и контрабандата имаме повече ресурс за армията", каза премиерът, цитиран от "Фокус".

На срещата в Министерски съвет присъстваха и външният министър Даниел Митов и военният министър Николай Ненчев.

Преди това заместник-държавният секретар на САЩ се срещна и с държавния глава Росен Плевнелиев.

"Благодаря от името на министъра на външните работи и от името на военния министър за високата оценка, която дадохте за нашите военнослужещи, които са на мисия и за добрата оценка за съвместните ни действия. Благодаря, че оценихте нашите усилия за справяне с корупцията и контрабандата.", заяви премиерът Борисов.

"Нашите военни показват всеки ден, че са на изключително добро ниво. Да им пожелаем на този празник да са живи и здрави", допълни още той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


207
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Nqkoi go navedoha:)))
67
3
 
15
 
! Отговори
Щирлиц преди 7 години
България все повече прилича на Косово,не отива на добре работата.
66
1
 
9
 
! Отговори
ODESSA преди 7 години
Бронирани мерцедеси G клас за мутрите като тежка техника ли се води?
65
0
 
14
 
! Отговори
ДядоВанго преди 7 години
никой не обича продажницитеследователно след като свърши мръсната работа Западът ще отстрани Баце като предатели ще го прати на бунището
64
1
 
15
 
! Отговори
криза преди 7 години
При васалното положение на държавата, в което сандвич ни правят Турция и САЩ и само ни тръбят за опеката и закрилата на НАТО последното, от което имаме нужда е да се наливат милиярдите на Ненчев за 30годишни летящи кофи за *** от Илинойс!Необходимо е веднага да се вдигнат заплатите на лекарите и да им се осигури стабилност за да останат в България и тук да правят семейства!В момента 99,9% от дипломиращите се медици са с еднопосочен билет в портфолиото!!!!!
63
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бойко не дава, той само взима. А когато се случи да даде, дава свинска работа за сметка на милиярдни дългове.ГРОБ е една шайка мутрофони и лапачи, а министрите и служителите некомпетентни, прости и уродливи продавачи на козунаци.
62
0
 
15
 
! Отговори
М преди 7 години
A кога ще имате повече ресурс за мизерстващите пенсионери... за всичко има пари, за тях няма... или 120 евра стигат на "лошият материал" благодарение на които 25 години все има какво да крадете и приватизирате...
61
0
 
18
 
! Отговори
началото на края преди 7 години
Заместникът на Джон Кери ще рекетира пожарникаря, България да се присъедини, доброволно и без бой, към турската империя на султан Ердоган.
60
1
 
19
 
! Отговори
Ненужен преди 7 години
Борис Немцов слугуваше на запада, научи доста тайнии неговите западни господари го терминираха.Баце е тръгнал по неговия пътЩе бъде изхвърлен, когато стане ненужен
59
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тоя от НСО-то какво е вдигнал ръка, да не би да козирува на журналята?
58
2
 
18
 
! Отговори
неразбрал преди 7 години
Ново жакузи за министъра трудовак и ракета за Тиквата...тенис-ракета?!Тоя сдухан мутраген за коя контрабанда и за коя корупция говори , като тези неща се вършат само от недосегаеми тиквари-гербари?
57
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Роско днес каза, че бил твърд и убеден евроатлантик. Предлагам му след края на мандата му да се запише в някой от фашистките легиони на укрите и да пробва да връща крим. Нека да го докаже първо със себе си, а после да хвърля народъ във война с русия.
56
1
 
24
 
! Отговори
Дани преди 7 години
Има ресурс защото затъва държавата със заеми. Иначе умее да лъже, тиквата гадна.А при американците няма хлабаво. Ще ни цедат докато мърдаме. Братска дружба ли?Това да не ви е СССР.
55
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да живееее ПУТИН,Да живеее Братския Руски народ .....на бесилото българските национални предатели,Вън Американските фашисти
54
1
 
13
 
! Отговори
До 88 преди 7 години
Забрави отровната царевица-гордостта на бг политиците за техните постижения на международната арена:)))))
53
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако се готвим за война с Русия според всякаква военналогика това е твърде смешно. Е, освен ако Роско не се смята за ядрено и термоустойчив:))))))))
52
2
 
29
 
! Отговори
OMG_Lucker преди 7 години
Аха ясно! Значи дойде "високия" гост и изведнъж Борисов обещава военна техника. Това ли беше целта на посещението- да ни убеди да закупим "така нужната ни военна техника"? И естествено парите за това не са от изтеглените заеми, а от ресурса, който се освободил щото сме положили били големи усилия за справяне с корупцията и контрабандата.Имам един познат- заклет гербер и доста *** мъж. Тези бабини деветини при него може и да минат (здравей Красьо ако четеш това), но при болшинството хора няма.
51
1
 
25
 
! Отговори
ВНИМАНИЕ преди 7 години
България за Война ли се готви ???За това ли се Национализират Парите от Пенсионния Фонд ???
50
2
 
21
 
! Отговори
G преди 7 години
Румъния върна 2.9 милиарда евро от корупция за 1 година. Това са поне 30 Аpache хеликоптера или 20 Еurofighter изтребителя, или 15 зенитно-ракетни системи Пейтриът, или 750 танка Армата (T14), или 7 фрегати тип 054А...Бойко, докато ни хвърляш трохички, държавата изчезва! Само с парите от КТБ можехме да модернизираме армията така,че да стане наистина АРМИЯ. Българи, спокойният ни сън вече е кошмар. Гърчим се, крещим, сълзим и спим ли спим. Време е! Събуждайте се!
49
3
 
27
 
! Отговори
КОШМАРЪТ преди 7 години
Предполагам, че ще им дадат вибратори, каквото и да означава това. Абе юес тъпани, вие не разбрахте ли, че ние срещу руснаците няма да воюваме? Срещу вас с удоволствие, малоум ници!