Нинова втвърдява тона към Борисов, готви алтернатива

Станишев доволен: Винаги с жени съм работил много добре
Обновена: 8 май 2016 19:47 | 8 май 2016 16:50, Веселина Йорданова
281
Нинова втвърдява тона към Борисов, готви алтернатива
Снимка: БСП

Новият председател на БСП Корнелия Нинова обеща втвърдяване на опозиционния тон към правителството и алтернатива. Това коментира тя пред журналисти след края на заседанието на 49-ия Конгрес на партията.

Още по темата
"Много неща трябва да се свършат. Първо да започне промяната вътре в партията, организационно обновление, кадри, подготовка на млади хора. След това много силно втвърдяване на опозиционния тон към правителството и това, което се случва в България, и изготвяне на алтернатива", заяви Нинова.

Поставих една цел пред другарите и по реакцията разбирам, че те я приемат - до края на годината да изработим алтернативен национален план за извеждане на България от това катастрофално състояние, добави тя, цитирана от БТА.

Попитана как ще продължи диалогът й с премиера и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов, Нинова отговори: "Твърдо и както досега".

Тя коментира, че е получила гласовете на хората, които искат да променят БСП, за да я направят по-силна. Още вчера видяхте, че другите кандидати, които бяха за промяната, взеха гласове, очевидно днес това желание за промяна се преля към мен като останала на балотажа срещу Михаил Миков, добави тя.

Голямата задача е да не допуснем никакво разцепление и разочарование в БСП и тези, които не спечелиха, да делят партията, коментира Нинова. Тя посочи, че ще се обърне към всички кандидати за лидерския пост, към бившия председател Михаил Миков, от утре заедно да вървят напред, обединени зад идеята, каузата, програмата на БСП. Имаме много общи неща, те са много повече от това, което би ни разделило, отбеляза Нинова.

На въпрос дали промяната включва съюз с АБВ за президентския вот, новият председател на БСП посочи, че досега тази тема не е обсъждана в партията, а сега има изцяло нов Национален съвет. Предстои да проведем този разговор в колективните органи, в никакъв случай не очаквайте това аз да го решавам сама, заяви Корнелия Нинова. В отговор на въпрос тя каза, че няма намерения да се кандидатира за президент.

Имаме нов Национален съвет, така че ще имаме ново Изпълнително бюро, коментира още Нинова относно промени в ръководството на партията.

По повод избора на Нинова, президентът на ПЕС Сергей Станишев заяви, че винаги с жени е работил много добре, защото жените са емоционални. По думите му жена начело на БСП е ново за партията. Оптимист съм, нашата идея е оптимистична, коментира той.

Според Станишев Нинова осъзнава трудностите и рисковете от разделение в партията. Ние прекалено много енергия хвърляме във вътрешни боричкания, които само отслабват БСП, а трябва да използваме тази енергия срещу нашите политически опоненти и за добруването на хората, посочи той. Отговорността е голяма, проблемите са много, очакванията също, каза още той.

Сергей Станишев заяви, че е пожелал успех на Корнелия Нинова и е споделил неговите виждания какво би било полезно за БСП.

Възлагаме на тази фина жена Корнелия Нинова да подреди дома - БСП, заяви по-рано Стефан Данаилов.

По думите му на горещия стол много лесно се сяда, но много лесно се пада. Той пожела на Нинова успешна работа, да ограничи мечтите и много да внимава с обкръжението си. Тази работа с деликатност не става, за съжаление партия се управлява и с малко юмрук, посочи Данаилов.

Той определи досегашния лидер Михаил Миков като "един от най-ценните кадри на БСП".

Най-големите ми страхове са свързани с това какво ще се случи утре, посочи той. По думите му роенето на БСП на други леви партии не е добре. Още един такъв ход и нас ни няма, предупреди Стефан Данаилов.

Какво би било, ако конгресът възприеме едно правило - при провал на партията на избори председателят благодари и се оттегля, коментира още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


281
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
99
0
 
2
 
! Отговори
Сексолог преди 7 години
Ами, другарката Ниноваима алтернатива - кучешката поза !
98
1
 
9
 
! Отговори
ПЪЛНА ДЕМАГОЖКА преди 7 години
МИКОВ БЕ ИЗРАЗИТЕЛ НА ЛЕВИТЕ УБЕЖДЕНИЯ НА РЕДОВИТЕ КОМУНИСТИ. С ИЗБОРА НА ИЗПЕЧЕНИЯ ДЕМАГОГ - КОРНЕЛИЯ НИНОВА - БСП НАПРАВИ ОГРОМНА КРАЧКА НАЗАД И ВЪЗСТАНОВИ ВЛАСТОВИТЕ ПОЗИЦИИ НА РЕВАНШИСТКИТЕ НОМЕНКЛАТУРНО-ОЛИГАРХИЧЕСКИ ЧЕРВЕНИ КАПИТАЛИСТИЧЕСКИ КРЪГОВЕ. ВСЯКАКВИ ПРИКАЗКИ ЗА "ЛЕВИ" СИЛИ СА ВЕЧЕ АЛА-БАЛА !
97
1
 
7
 
! Отговори
хиксхикспоел преди 7 години
Отивам да втвърдя питона,отсякъл Борисов.
96
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Курчупила ще закрива крадливата партия.
95
0
 
11
 
! Отговори
СС преди 7 години
Закривай червената крадлива партия!Тази Нинова преди няколко години я уволниха от Булгартабак за корупция! Търкулнало се гърнето, намерило си похлупак. :)
94
3
 
14
 
! Отговори
ДСБ-БСП Обединена преди 7 години
К. Нинова започна политическата си кариера в СДС. После премина към БСП.Ясно, оформя се коалиция Радан-Нинова. Връщане към романтично-грабителския период на началото на вечния преход, в който СДС-ДСБ и БСп зациклят, защото изглежда и Борисов е втвърдил тона към Костов-Радан и приватизаторите-крадциИ правилно. Време беше да се обединят приватизаторите-крадци, защото Борисов им спря кранчето. Имаме си ДСБ-БСП Обединена или ДБО.
93
7
 
14
 
! Отговори
ленин преди 7 години
От 1944г ТИЯ от БКП и производните и през годините, оправят държавата. Резултата е виден! Ще станат по-силни, само когато ги няма!
92
9
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хахаха.Тея *** са много глуповати-останаха една маршрутка хора,а си избират главатар-шофьор...хаха...Много наподобяват пайнерското племе-никой ги не брои за живи,те награди си раздават...мъка,мъка...ааа,и евроГея беглец бил доволен,видиш ли...Пък и се пънат пак да управляват,а не можаха партиината каса да си опазят.?.Смех голем,ама-кот такоа.
91
7
 
15
 
! Отговори
госпожо плевел преди 7 години
Тая поредния израстък на комунизма,социализма ще втърди на някой както Пчеличката Мая на АЧО-бивш мин.на отбраната,Йотова на агента Гец сирещника и т.н.ще доунищожи всичко,тепърва ще се нагледаме не на кючеци,а на чалъми,защото ще се учи от съпъртийците си.
90
0
 
12
 
! Отговори
мечти и реалност преди 7 години
нЕкои се екзалтираха екстремно от приключилото мероприятие.
89
13
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ЗлостърА електората на Тиквата вече си мери фесовете . Така де . Нали преглътнаха ,,съжителството и владичество ,,и дразнещите Пайсии ,Ботев ,Вазов,че и ,,дядо Йоцо ...,,
88
2
 
14
 
! Отговори
Тутанкамон преди 7 години
Море, таа ако ми седне на че по, гаранция, че ме съживи!))))))))
87
5
 
35
 
! Отговори
Bad Company преди 7 години
Не я подценявайте другарката Нинова. Тя прекрасно знае, че с елкторат със средна възраст 69 г. няма как да стане. По-лесно е да съживиш Тутанкамон.
86
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
всичко това ми напомня на един виц: един комар решил да оноди един слон. таман се наместил, слона се изакал и го затрупал. тогава комара извикал изпод купчината:" ааа, видя дебелия *** и се на*ра от страх". та и тия така!
85
6
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Другарката Нинова отдавна мина на "твърдо". Всичките рубли ги обърна в долари.
84
19
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Корнелия,сега вече mожеш да удариш шаmар на тиквата.
83
10
 
39
 
! Отговори
Злостър преди 7 години
На Нинова електората всеки ден се втвърдява по гробищата.
82
17
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Доста хора ще гласуват , ако каже , че няма да влиза в коалиции извън лявото
81
9
 
36
 
! Отговори
ама то смешно бе преди 7 години
Е кво втвърдява Нинова,та нали хората ,който бяха в залата днес са целия електорат на БСП.
80
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Крайно време е някой да си говори с премиера като мъж с мъж...........