Симеонов скочи на Плевнелиев: Търси подкрепа от ДПС

Обяви се против ветото на държавния глава за Изборния кодекс
Обновена: 8 май 2016 14:12 | 8 май 2016 13:30, Красимир Ангелов
69
Симеонов скочи на Плевнелиев: Търси подкрепа от ДПС
Снимка: Булфото, архив

Лидерът на НФСБ Валери Симеонов разкритикува остро намерението на президента Росен Плевнелиев да наложи вето на промените в Изборния кодекс. Според председателя на ПГ на ПФ държавният глава "се нуждае от подкрепата на ДПС и с ветото върху текстове от променения Изборен кодекс той си я гарантира".

Още по темата

"Няма никакво ограничаване на правата на българите по света да гласуват. В някой страни като Австралия и Канада, например, броят на избирателните секции дори се увеличава. По-малко секции ще има само в Турция – 6-7 вместо досегашните 136", обясни Валери Симеонов пред Нова тв.

Той бе категоричен, че неговата партия и съмишлениците им няма да подкрепят ветото, защото тяхна основна цел било "ограничаването на вота от Турция, защото той не е в интерес на България".

Както Dnes.bg съобщи, преди ден президентът Плевнелиев обяви, че ще върне за ново обсъждане в Народното събрание разпоредби от Изборния кодекс. Според държавния глава това ще даде на народните представители възможност да създадат по-добри правила за упражняване на изборните права на гражданите.

Според него Изборният кодекс следва да гарантира честността на изборите както в страната, така и в чужбина, но не и ако са за сметка на неравното третиране на българските граждани в чужбина.

Според държавния глава опитът да се преборят лошите изборни практики, не трябва да създава национално разединение.

От ВМРО веднага реагираха остро на намерението на държавния глава. Според тях наложеното вето е безотговорно, неприемливо и застрашава българската национална сигурност.

Заради създалата се ситуация премиерът Бойко Борисов ще събере ПГ на ГЕРБ във вторник. В профила си в социалната мрежа Facebook Борисов написа коментар по повод наложеното вето от държавния глава Росен Плевнелиев.

"Политическа Партия ГЕРБ е поставена в изключително сложна ситуация и то за нещо, което ние сме инициирали още в първия ни мандат, а именно за първи път заложихме облекчена форма на подаване на заявления от българите в чужбина – електронно, дистанционно по интернет, с цел да се даде възможност на повече наши сънародници да гласуват", написа Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Според държавния глава това ще даде на народните представители възможност да създадат по-добри правила за упражняване на изборните права на гражданите."Е как ще ми даде по-добри права при гласуването като ме задължавате да гласувам, г-н президент. Като нямам избор да гласувам или не.
11
12
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
НФСБ е проект на ДС също както ДпС, и двете "партии" се оглавяват от хора на ДС.
10
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако има закон за лустрацията Атака, БКП, Герб, АБВ, ДпС, НФСБ горят. Пълни са с комунисти и хора на ДС.
9
21
 
24
 
! Отговори
факт преди 7 години
На следващите избори патриотът Валери Симеонов ще спечели още гласове, тъй като защитава интересите на България, а не на Турция или на САЩ.
8
15
 
7
 
! Отговори
НЕ НА ЧЕРВЕНИЯ ФАШИЗ преди 7 години
До ВИЖДА СЕВИЖДА СЕ И СЕ ЗНАЕ ЗА ВМРО И ПАТРИОТИЧНИЯ ФРОНТ И КОИ НЕКАДЪРНИЦИ ГЛАСУВАТ ЗА ТЯХ????? ЗАЩО ВМРО НЕ СЕ БОРИ ЗА МАКЕДОНИЯ, ЗАЩОТО ИМА КИРИЯ ОТ КЪДЕ ОТ КРЕМЪЛ..ХАХАХКАКТО И ДОГАН ДО СЕГА И КАКВИ ЛИ ОЩЕ НЕ!!! МЕСТАН НАСТЪПИ РУСКА МИНА НЕ ТУРСКА, НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ ТОВА!!! КАКВО ИЗЛИЗА, ЧЕ САМО ГЕРБ НЕ СА РУСКИ ИЛИ ТУРСКИ, ТАКА ЛИ Е???? ЗАЩО ТОЛКОВА МНОГО ИСКАТЕ ЧЕРВЕН ФАШИЗЪМ???
7
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Човекът на ДС уж е срещу хората на ДС от ДпС.Една ДС партия уж е срещу друга ДС партия.
6
18
 
8
 
! Отговори
до 3 преди 7 години
Валери Симеонов е Троянски кон на ДС ,тоест на Москва !--Хващам се на бас, че това са ти казали извънземните, докато са те разхождали с летящата чиния на Марс!
5
4
 
20
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
Ако в парламента има достатъчно умни хора,ветото няма да навреди,стига само да гласуват против него.
4
7
 
25
 
! Отговори
ПЕШО преди 7 години
ВАЛЕРКА ВСИЧКО ХУБАВО АМА ЩО ПОДКРЕПЯШ ТОВА КРАДЛИВО ПРАВИТЕЛСТВО
3
19
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Валери Симеонов е Троянски кон на ДС ,тоест на Москва !
2
19
 
19
 
! Отговори
бабаит преди 7 години
Дреме ми какво казал мангото от снимката. По цял ден само му гледаме мазния брадясал сурат, сиктир бе!
1
18
 
48
 
! Отговори
ВИЖДА СЕ преди 7 години
ОТ СЪЗДАВАНЕТО НА БЪЛГАРСКАТА ДЪРЖАВА ,ДО КРАЯ НА СВЕТА СМЕ НЯМАЛИ ,И НЯМА ДА ИМАМЕ ТОЛКОВА ГЛУПАВ ПРЕЗИДЕНТ !!!