ВМРО: Ветото застрашава националната сигурност

Според тях, решението на президента е безотговорно
7 май 2016 13:15, Петя Славова
110
ВМРО: Ветото застрашава националната сигурност
Снимка: архив, Булфото
Заявеното намерение на президента да наложи вето на промените в Изборния кодекс (ИК) е безотговорно, неприемливо и застрашава българската национална сигурност, е становището на ВМРО.
 
Предложените от Патриотичния фронт промени в ИК целят прекратяване на дългогодишната скандална намеса на властта в Турция във вътрешните работи на суверенната Република България, държава-член на Европейския съюз.
 
Няма никакво съмнение, че турските власти организират незаконно предизборната кампания в Турция в полза на своите политически проекти – ДПС, ДОСТ, НПСД. Лидерите на тези противоконституционни турски политически формации се надпреварват да се снимат с диктатора Ердоган под турското знаме или в угодно приведени пози.
 
Броят на гласовете от Турция за български избори зависи само и единствено от моментното решение на президента Ердоган.  Разкриването на стотици предизборни секции в Турция, извън контрола на българската държава, представлява огромна изборна фалшификация, която има пряко отражение в Народното събрание на Република България и има ключова роля при създаването на правителство и мнозинство. Конкретен пример – формирането на кабинета „Орешарски“.
Още по темата
 
Решението на президента Плевнелиев е безотговорно, неприемливо и единствено в услуга на целите на президента Ердоган и турските политически интереси и амбиции в България. Същият Ердоган, който вчера недвусмислено и ясно показа отношението си към изповядваните от президента Плевнелиев т.нар „европейски ценности“, като ясно, гласно и арогантно заяви на представителите на ЕС да вървят по своя път.
 
Т.нар. аргументи на президента са общи приказки, които невярно твърдят, че българите в чужбина били лишени от право на глас. От своя страна президентът и върховен главнокомандващ на Българската армия не казва и дума как ще гарантира, че Турция няма да продължи със скандалната си и незаконна намеса във нашите вътрешни работи.
 
ВМРО ще съгласува единна позиция на Патриотичен фронт, основно послание в която ще е твърдото ни убеждение, че ако това скандално протурско вето не бъде отхвърлено, за нас няма никакъв смисъл и никаква ценност да продължим да бъдем част от това мнозинство, което подкрепя сегашното правителство и час повече.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


110
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 73Изобщо не от скука мрънкат. Част от тях са неуспяващи там, защото Западът иска много работа, особено от пришълците! Други се застраховат, ако някога се наложи да се връщат в Бг-то "да ги знаят". Трети са провалени, някои дори с проблеми с тамошния закон, платени соросаботьори. Данъци "внасяли" за имоти - глупости, най-ниският данък, а повечето нямат имоти! Но не внасят плосък 10%данък, 20% ДДС, акцизи 40, корпоративни 15%, та, КЪДЕТО ВНАСЯТ - ТАМ ДА ГЛАСУВАТ! Езика ни забравиха!
66
1
 
2
 
! Отговори
мозъчни връзки преди 7 години
"...решението на президента е безотговорно"!Че кое е отговорно при него? Той няма политически усет за съседство! Съседът винаги трябва!А обладан от неистов стремеж за втори мандат, се мазни на САЩ, грачи срещу Русия, глупашки изопачава истините. И св. Георги не спря селчо да плювне "анексия на Крим". Ни в клин ни в ръкав. Не вижда, че "покровителите"му анексират името на континента "Америка", казват "американският" за президента на САЩ. А Крим си е РУСКИ от векове, повече от историята на САЩ!
65
0
 
5
 
! Отговори
коци преди 7 години
Никой на никого не забранява или пречи да гласува тук а навън в съответните посолства или консулства ! Така е и в Германия !
64
0
 
1
 
! Отговори
toni преди 7 години
nema kvo da se lijem istinata e 4e bulgari unijtojiha bulgaria ..vsi4ko drugo e izmama i falsh..v berlin ima 100 000-200 000 bg grajdani za drugi mesta neznam-izmamata ste e mnogo golema
63
0
 
3
 
! Отговори
Do 79 преди 7 години
Kakva ti e birata? Vergina li?:-) Efes li?!
62
0
 
3
 
! Отговори
Huia vei преди 7 години
Za kakvo sa ti pari, bai Ivane, kakvo sha s kupvash?!:-) migar si mnogo glasovit i s visoka tsena?!:-)
61
0
 
1
 
! Отговори
Бай Иван преди 7 години
До BanketMiliardi hora po sveta praviat online bankovi transferi v miliardi banki,Альооо, поразмисли и ще забележиш разликата, при работа с банки пазиш тайната на сметките си , при гласуване продаваш гласа си и не губиш пари, а получаваш.
60
1
 
4
 
! Отговори
Do 78 преди 7 години
Koi ste Vie?! :-):-):-):-):-)
59
15
 
4
 
! Отговори
ИВАН И ХАСАН.... преди 7 години
АЗ ПЪК , ГЛАСУВАМ ЗА ДОСТ!ИСКАМ ---ДПС , ДА ОТПАДНЕ , ЗА ДА СЕ РАЗБИЕ СХЕМАТА НА КГБ/ДС!САМО , ТАКА ЩЕ ПРОБИЕ ДЕМОКРАЦИЯТА В БЪЛГАРИЯ!ИНАЧЕ ---ВСЕ ЩЕ СИ ГИ ВЪРТИМЕ , ЕДНИ И СЪЩИ ЧЕРВЕНИ МАЙМУНКИ В ТОЯ ПАРЛАМЕНТ!!!!
58
14
 
5
 
! Отговори
наблюдател преди 7 години
Проблема е много голем---ОТПАДНЕ ЛИ ДПС ОТ НС......И СПЕЧЕЛИ ЛИ ДОСТ-----СХЕМАТА НА РУСИЯ И КГБ/ДС-----ЩЕ СЕ РАЗПАДНЕ!!!ТОГАВА --ЗАПОЧВА ИСТИНСКАТА ДЕМОКРАЦИЯ В БЪЛГАРИЯ!
57
12
 
9
 
! Отговори
до 80 преди 7 години
Каракачанов и сие работят за ДПС, мислещите вече са сигурни в това. И на едните, и на другите им плащат от Масква.
56
9
 
8
 
! Отговори
хихи преди 7 години
Ха ха, агентът на ДС заплашва, и има ***, които му вярват, ха ха.
55
10
 
6
 
! Отговори
NuclearWinter преди 7 години
Каракачанки, на теб като (псевдо?) патриот и политик, би следвало да ти е достатчно ясно, че новият Изборен кодекс е убийствен за демокрацията ни. Той гарантира безмилостен турски вот за ДПС. Ще се чудите и маете, когато турците от ДПС направят над 20% на следваите избори. А вие, като патриоти, я прекрачите 1%, я не. Не знам кой ви плаща, но се излагате като кифли! Или може би знаете, че емигриралите БГ=граждани в чужбина не гласуват за вас и за това подкрепяте промените?
54
10
 
15
 
! Отговори
БОКО преди 7 години
кой е по- нагъл, *** и алчен междуКаракачанов и Симеонов,черпя бира ако някой направи вярно класиране
53
18
 
12
 
! Отговори
Чичо пич преди 7 години
Тоя е по -*** от сидеров
52
1
 
7
 
! Отговори
Banket преди 7 години
Miliardi hora po sveta praviat online bankovi transferi v miliardi banki, kupuvat miliardi samoletni bileti, miliardi stoki, miliari akcii...online glasuvat za eurovision daje...:-):-):-) Ste imame elektronen bg vot bez sekcii...:-):-):-):-) nali ima cik i internet v rbg?!:-):-):-)
51
31
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
българите в чужбина щом не осъзнаватголямата заплаха от към Турция и мрънкат от скука са същите предатели катопредателят Плевналиев и компания.
50
26
 
32
 
! Отговори
агент Иван преди 7 години
Най-големия цинизъм е че хора агенти на КГБ и Масква ми говорят за национална сигурност и се правят на патриоти...Айде бегай!!!
49
34
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Браво на ВМРО
48
13
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ама никой не е забранил на българите в чужбина да гласуват, това обаче става само в българските консулства и посолства..много се вряка тук, но някой замислял ли се е за обикновените хорица от някой среден български град? знаете ли, че няма секция чужбина, а и да има - знам случаи, където 100.000 гласа от турция (само за дпс и платени от турската държава) изцяло промениха изборния резултат в няколко български града..хора, които не са стъпвали в този град и не са платили и стотинка!