След преговорите: ПФ остават, но пак са против. To be continued...

Борисов се надява на решение в продължаващите разговори
Обновена: 10 май 2016 13:50 | 10 май 2016 13:46,
69
След преговорите: ПФ остават, но пак са против. To be continued...
Снимка: БТА, архив

Патриотичният фронт не отстъпва от решението си да се намали броят на секциите в чужбина и ще гласува против ветото на президента.

Красимир Каракачанов и Валери Симеонов обаче са и за стабилно и силно правителство. Затова те са склонни да обсъдят някои предложения на ГЕРБ и РБ за намиране на изход от заплетената ситуация около промените в Изборния кодекс за гласуването в чужбина. Разговорите в управляващото мнозинство продължават. 

Още по темата
Това стана ясно след почти тричасови преговори между лидерите на ГЕРБ, ПФ и представители на РБ.

Освен Бойко Борисов, Валери Симеонов и Красимир Каракачанов, на срещата в парламента присъстваха и вицепремиерът Румяна Бъчварова, шефът на депутатите от ГЕРБ Цветан Цветанов, здравният министър Петър Москов, шефът на правната комисия Данаил Кирилов и реформаторите Найден Зеленогорски и Димитър Делчев. 

След разговорите Борисов обясни, че ГЕРБ е гарант както за правата на българите в чужбина, така и за националната сигурност, за която имат опасения патриотите. Той изрази надежда, че продължаващите разговори ще стигнат до решение, което да гарантира и двете. 

"ПФ е за стабилно и силно правителство, в това не трябва да има съмнение. Нашите аргументи винаги са били насочени към това не да се ограничават правата на българите, а да се гарантира националната сигурност, суверенитетът и достойнството на България като държава", повтори позицията си лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов. Той допълни, че патриотите не искат да се допуска други държави да организират изборите за български институции и така да определят българската политика. 

Каракачанов обясни, че ПФ ще гласуват против ветото на президента върху текстовете, с които се ограничават секциите в чужбина. Ветото трябва да бъде отхвърлено, защото се създаде истерия на база неверни факти. Няма никакво ограничаване на правата на български граждани", каза лидерът на ВМРО. 

Той обясни и че е искал среща с президента, но държавният глава е отказал. "Както се среща с едни хора, които протестират и които не представляват никой освен себе си, така да се срещне и с политическите сили, които са изработили този текст. Той не пожела диалог с парламента и наложи вето", обясни лидерът на ВМРО. 

Зеленогорски обясни, че РБ са доволни от срещата. "Смятаме, че имаме добри предложения, както и колегите от ГЕРБ, за гарантиране на правата на българските граждани. Консултациите ще продължат", каза той.  

Никой обаче не се ангажира да каже какви точно са предложенията, около които властта ще продължи да търси допирни точки. 

"Нямаме конкретни текстове", каза по-късно в кулоарите Валери Симеонов. "Много са предложенията, които се обсъждат", обясни Цветан Цветанов. "Имаме политическа воля да направим добър законопроект", увери пък Румяна Бъчварова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дори да им сменят имената с турски ПФ ще останат, но ще са против. Властта е сладко нещо.
48
1
 
7
 
! Отговори
БАБА КУНА преди 7 години
ХА-ХА-ХА СПОРЕД БОКО ГЕРБ БИЛИ ГАРАНТ ЗА НАЦИОНАЛНАТА СИГУРНОСТ, А ИСТИНАТА Е ЧЕ СА ГАРАНТ ЗА ТОТАЛНИЯ НАЦИОНАЛЕН ГРАБЕЖ.
47
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Принципът на улегналост. В България да гласуват само тези, които са живяли най-малко 1 година тук. Тези където са в чужбина, да гласуват за томошните политици.
46
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
не знам, аз имам двойно гражданство понеже дълго живях в чужбина и се върнах. докато съм бил там, за миг не съм си помислял да гласувам на избори в Бг, точно заради морала, както и сега тук въобще не се опитвам да казвам на другите хора какво да правят в държавата си. а за данъците е 100% вярно - не може някой, който въобще не допринася за благото на едно общество, а само точи, не само да казва какво да става с парите на другите, ами и да го прави от чужбина. това е безподобно безочие!
45
0
 
7
 
! Отговори
БОКО-ТИКВОКО преди 7 години
Не се косете,ще клекнат,не им е за сефте
44
5
 
13
 
! Отговори
ГРАЖДАНИН преди 7 години
СПОРЕД МЕН ЩОМ НЕ СИ ЖИВЯЛ ПОСЛЕДНАТА ЕДНА ГОДИНА В БЪЛГАРИЯ ПРЕДИ ПРОВЕЖДАНЕТО НА ИЗБОРИТЕ НЯМА ДА ГЛАСУВАШ...
43
1
 
14
 
! Отговори
ОПАА преди 7 години
Търгът за магистрала Хемус, спрян от премиера Бойко Борисов поради витаещи съмнения, е прекратен по искане на Европейската комисия,а не поради липса на пари, какъвто бе официалният мотив, съобщава Медиапул.
42
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
гласуване в чужбина ли? я пак? не става дума само за турция, а и за всички останали държави. как някой си, заминал преди 20 години и не платил 1 стотинка на България ще ми казва какво да става тук? 'вълнували' се били от политиката у нас? ами хайде да предположим, че всеки българин в чужбина, който гласува, трябва да изкара 4 години задължително в България..само на теория си го представете. знаете ли колко ще гласуват? николко! точно толкова им пука за държавата. не става с правила, трябва морал
41
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Борисов! Провали се тотално и безвъзвратно още през първия си мандат. Защо се натисна за втори? За пари. ОСТАВКА!
40
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Стига прах и мъла дебатите директно по телевизията.хората да са наясно как ГЕРБ ГОТВАТ поредната фалшификация!
39
0
 
16
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 7 години
По...голяма демагогия от нашенската псевдодемокрация,здраве му кажи.Всички префацундрени закони са в ущърб на народа и държавата ни.Всички партии са прикрити и явни лобисти,пледиращи и драпащи за бетониране на политическата си,респективно и икономическа власт.
38
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какво не разбрахте ??? За пари си говорят хората, само че по-така .... уж че си говоря за други работи ..... като за избори например . Утре сиурно ще объждат нивото на река Дунав при Комарно или при Железни врата .
37
0
 
14
 
! Отговори
електорат преди 7 години
До Максим КлейтманТова съвсем не е така. По служебна необходимост съм присъствал на провеждането на десетки избори по села и паланки.Нямаш си идея, каква свинщина е ! Минат има-няма 50 човека,а в протокола 150. Протоколите и бюлетините наблъскани като сено в чували, къде и кой ги кара ..Теоретично е възможно да се хакне ИН гласуването, но това може да го направи някой поне 1000 пъти по-умен от Цв.Цв., който в момента, без проблем си реди резултатите както му скимне.
36
1
 
18
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 7 години
Политическата класа мисли само за собственото си...оцеляване.По начало на Боко не му беше удобен закона за...задължителното гласуване и не само на него.Почти всички лидери се изказваха в духът;не е...демократично да се карат хората на сила да гласуват(а е...демократично да преразпределяте негласувалите и да си увеличавате изборните проценти).По...голяма демагоги
35
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ГЕРБ,ДПС,БСП, СДС,НДСВ и т. н. Всеки вика, скача, вдига лозунги, обвинява другите, обещава и т. н. Цирк вече 26 г. Истината е една и тя е, че всички работят против България, против народа и провеждат невиждан геноцид на същия този народ. Резултатът е налице: от почти 9 млн 1989 г. сега нямаме и 6 млн. Оставете статистиката, а се огледайте около вас. Роднини, приятели, бивши съученици, колеги, съкварталци, съграждани, колко са останали. И колко от тези останалите поглеждат към терминал 2.
34
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Незнаех че овцете избирят овчаря който да ги води ? А ако овчаря е същия като този който сега ни води .... спукана ни е работата !!!
33
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тая стабилност е най-използваната опорна точка напоследък
32
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ще се спазарите, нема страшно....
31
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хубаво, че от Патриотичния фронт са склонни на отстъпки - ама мен покрай всички тези панаири , вече ме съмнява, че източиха нещо, я пенсионен фонд, я застрахователно дружество, я банчица някоя ....
30
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Затова те са склонни да обсъдят някои предложения на ГЕРБ и РБ за намиране на изход от заплетената ситуация около промените в Изборния кодекс за гласуването в чужбина......... но на всички очите им бяха вперени в торбата с парите която щеше да реши всички "възникнали проблеми" ........ ако мъ разбъръте какво искам да ви кажа .......Не забравяйте къде живеете .... Илюзия всяка забравете !