Москов видя пропутински блок след оттеглянето на АБВ

Зове реформаторите да се съберат, а не да са в опозиция
11 май 2016 10:52,
105
Москов видя пропутински блок след оттеглянето на АБВ
Снимка: архив, Bulphoto

Подадената оставка на Ивайло Калфин е знак за формирането на политически блок между БСП, АБВ и ДПС, коментира министърът на здравеопазването Петър Москов.

По думите му това е пропутински блок, обърнат към Русия.

Още по темата

"Оформя се нова тройна коалиция. В основата на това е енергетиката. Формирането на тази ос показва, че трябва да има контрапункт", категоричен бе той пред bTV.

Според него това е сериозна заявка за промяна на политическия курс на страната: "Това е много по-голяма игра, отколкото това дали някоя партийка ще успее да влезе в парламента. Тук мащабът е друг. Аз все повече не виждам смисъл от оставането на ДСБ в опозиция".

Москов бе категоричен - нужно е обединение в дясно, което да се противопостави на новото предизвикателство. В тази връзка той призова Реформаторския блок да се събере отново, за да реши накъде върви.

"Управляващото мнозинство трябва да е стабилно, затова и аз съм част от него", допълни той.

Министър Москов коментира и злоупотребите във Фонда за лечение на деца.

"От смяната на ръководството му спечелиха децата. Аз нито мога, нито съм изпращал ГДБОП където и да било. Сменил съм директора на фонда след достатъчно факти от разследващите за злоупотреби, но нямам право да давам подробности. Аз сигнал в ГДБОП не съм подавал. В тази ситуация мое задължение беше да осигуря работещ фонд, който да осигури процедурата за лечение на деца. Затова съм сменил директора, за да няма забавяне", категоричен беше той и настоя, че от фонда са харчени пари без да е давано разрешение.

Така например 200 хил. лева годишно са отивали за апартамент в центъра на Париж. Милион и половина лева от перото за лечението на дете пък са разходвани неправомерно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


105
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ТОЯ Е МИНИСТЪР САМО ЗАЩОТО ПРАДЯДО МУ ИМАЛ БРАТ АКТИВЕН БОРЕЦ. И МАЙКА МУ БЕШЕ МИНИСТЪРКА ПО СЪЩАТА ПРИЧИНА, И ТАКА ЩЕ Е ДОКАТО СЕ ИЗРЕДИ ЦЯЛАТА РОДА.СЪЩО КАКТО ПРИ ТАТО.ИНАЧЕ ЕДНА РЕФОРМА НЕ МОЖА ДА НАПРАВИ. НЕКАДЪРЕН ПЪК МНОГО ВИСОКОМЕРЕН. ВСИЧКИ ДОКТОРИ ГЛУПАВИ, САМО ТОЙ БИЛ УМЕН.
57
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
не ме интересува нито Путин нито Обама...искам да живея добре....и по-добре без Борисов...поне да не го гледам с байганьовското си излъчване...
56
7
 
21
 
! Отговори
Блокиран в Дневник преди 7 години
Москов, има нещо про-путинско в тебе.Ако си истински седесар, трябва да се смениш на Вашингтонски
55
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Този още ли не са го прибрали в Карлуково? Как пък все здравните министри, които трябва уж да се занимават единствено с подобрения в здравето на хората се оказват най-големите специалисти по всичко? Първо онази Андреева, дето я изхвърлиха като мръсно коте от министерството отвори огромна уста, сега пък и този...
54
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе Москов , прадядо ти навремето фамилията си сменил да почете Москва , а ти сега плюеш по Москва.Бива ли така?
53
15
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
това е естествено ... другаря Миков на последното си поклонение в Кремъл пред олтара на великия Бог - Слънце - другаря Путин ...е получил обещания за сериозно финансиране, ако събори Бойко !
52
18
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
""пропутински блок след оттеглянето на АБВ""..............това е естествено ... другаря Миков на последното си поклонение в Кремъл пред олтара на великия Бог - Слънце - другаря Путин ...е получил обещания за сериозно финансиране, ако събори Бойко !
51
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
По погледа и делата ще го познаете какво представлява.На едни болни с определена диагноза им се привиждат някои неща двойно.А може да се прекали и с хапчета.Резултатът е същия.
50
4
 
15
 
! Отговори
васил преди 7 години
Какъв про-Путински блок от наи-крадливите му се привижда на тоя ," Единна Русия" отдавна прекрати всякакви взаимоотношения с бсп, та там хората знаят да смятат проценти и купени избиратели и отлично знаят кои кои е в България и с кого да работят !
49
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ей 1 път няма да е виновен някой тъъъп българин. Все някой е попречил на най-умните да направят нещо...
48
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тоя явно не можа да се справи със здравеопазването! Самия факт, че говори пред медии, а трябва да е на 4ти километър, достатъчно говори за здравеопазването!От там и Путин, и КимЧенИр, и СИ и... му се привиждат!
47
3
 
26
 
! Отговори
Putin преди 7 години
М, според мен Саудитска Арабия клати кабинета , понеже скоро ще станем най-големия износител на петрол и ще застрашим техните интереси :D
46
4
 
19
 
! Отговори
НАРКОМАНЪТ преди 7 години
може ли нещо смислено да каже. По-добре си стягай багажа за затвора, след далаверата с ваксините
45
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Продупчиха Черно море и от другата страна на земята избликна нефт и газ. Отиде ни износа на кино, заради тоя Путин! Бах маааму!!!
44
28
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Русофилистицитее откачат :)Най накрая някой да каже истината в очите.
43
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Москов,ти ми беше фаворит,до преди да се вречеш на ББ.Предаде ДСБ и сега е най-добре да замълчиш.Ако нямаш достойнство поне се опитай малко да затвориш тая уста,а не само да плямпаш и се обясняваш.
42
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какво общо има пълната каша в повереното му министерство и провала на здравната му реформа с руските интереси?
41
4
 
31
 
! Отговори
Иванов преди 7 години
Поглед на психично болен. Компетентни изказвания по всякакви теми. Пълен провал и бъркотия в повереното му министерство. Това е любимеца на Б.Б.
40
4
 
33
 
! Отговори
БАБА КУНА преди 7 години
МОСКОВ ТРУДНО ПРИЕМАМ ХОРА КАТО ТЕБ ПРЕНЕБРЕГНАЛИ ПОЛИТИЧЕСКИТЕ СИ ПРИНЦИПИ ЗА ДА ЗАПАЗЯТ МЕКОТО СИ МИНИСТЕРСКО КРЕСЛО ДА МИ ДАВАТ СЪВЕТИ. КАЛФИН ТИ ПОКАЗА КАКВО БЕШЕ ДЛЪЖЕН ДА НАПРАВИШ КОГАТО ДСБ СЕ ОБЪРНАХА СРЕЩУ ГЕРБ.
39
4
 
29
 
! Отговори
Суходол преди 7 години
Шмрък