С Калфин не били водени разговори за президент

"Ако се стигне до предсрочни избори, няма да е заради АБВ"
5
С Калфин не били водени разговори за президент
Снимка: БТА, архив

Имам самочувствие, познавам президентската институция, но има много фактори, които трябва да се вземат предвид. Нямам намерение да участвам в битки, които са символични. Това каза в Русе вицепремиерът в оставка Ивайло Калфин в отговор на журналистически въпрос дали би се кандидатирал за президент.

Той посочи, че към момента не са водени такива разговори.

Още по темата

"В момента все още съм сред темите, които са свързани с труда и социалната политика, така че ми е рано да кажа", заяви Калфин, цитиран от БТА.

Помолен да коментира кой трябва да бъде следващият министър на труда и социалната политика, Калфин заяви, че това е работа на премиера.

"Всички имена, които чета, имат отношение и са много компетентни в тази област. При всички случаи се надявам и съм убеден, че ще има приемственост, защото работихме с експерти в министерството и има доста неща, които са започнати", заяви той.

На въпрос дали с оттегляне на подкрепата си към правителството АБВ дестабилизира държавата, Калфин заяви, че не е точно така.

"Има неща, които не само в АБВ ги виждаме, те се виждат в държавата. Има политики, които трябва да се променят, има сектори, които трябва силно да се активизират. Това наскоро и премиерът го каза. Опциите са две - или това ще се случи, или ако не се случи, ще вървим към избори, но това не е заради АБВ", заяви Калфин.

Ивайло Калфин бе удостоен днес с почетното звание "Доктор хонорис кауза" на Русенския университет.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още по темата: МТСПРусеИвайло Калфин
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
6
 
! Отговори
Хризантема преди 7 години
Да, със сигурност няма да е заради АБВ, щото те няма да влязат.
2
0
 
8
 
! Отговори
Тинев преди 7 години
Ах колко си " МАЗЕН " и тииииии.Беше комунист / верен син на партията /, после се пребоядиса на социалист, после на социалдемократ.Сега какъв ще станеш?Гледаш кокала да заръфаш пак, а?За такива мазни-мазни, пуста дряновица.Ама тоз народ като е заспал ...........
1
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мега НЕКАДЪРНИКККККК