Вотът от Турция е опасен, трябва да бъде спрян

Патриотите спират подкрепата за кабинета, ако мине ветото за ИК
Обновена: 17 май 2016 20:14 | 17 май 2016 19:52, Александър Попов
182
Вотът от Турция е опасен, трябва да бъде спрян
Снимка: Булфото

Ако ветото на президента Росен Плевнелиев за Изборния кодекс мине утре в пленарна зала, Патриотичния фронт спира подкрепата си на настоящото управление. Това заяви Валери Симеонов, председател на НФСБ и председател на ПГ на ПФ пред БНТ.

По думите му, трите политически сили имат една обща позиция и са обединени в това, че в текстовете на Изборния кодекс, който беше гласуван миналата седмица има пропуски, които налагат спешно изготвяне на нов закон за изменение и допълнение на Изборния кодекс, с който тези пропуски да бъдат променени и коригирани.

Още по темата

Симеонов уточни, че много по-рисково според ПФ е да загубиш своята същност, да загубиш доверието на хората, които са гласували за теб и са те пратили в НС да изпълняваш точно тази програма, с която си влязъл в политиката.

"Ние няма да поемем този риск да предадем и изменим на нашите избиратели", уточни Валери Симеонов.

По думите му, става въпрос въобще за отхвърляне на чл. 14 от приетия вече Изборен кодекс със 139 гласа и това вето трябва да бъде отхвърлено, което е въпрос на принципна защита на своята позиция.

"Защото не е въпрос на решение на ПФ или отстояването на интересите на ПФ, защото ПФ няма интереси в това управление. Но това са интересите на нашата родина. Ние не можем да допуснем продължаваща брутална намеса от Турция във вътрешните работи на суверенна България. И по този въпрос компромис не може да направим. Нашите разговори са едно убеждаване на всяка една от групите, която се опитва да убеди другата в състоятелността и принципността на своите разбирания. Ние положихме максимални усилия с Красимир Каракачанов да обясним на нашите колеги, че вотът от Турция е много опасен и той трябва да бъде прекратен или по-скоро да го намалим максимално", добави Симеонов.

"Позициите ни са в интерес на всички български граждани без изключение и разбира се запазване стабилността и целостта на правителството и на парламентарното мнозинство", каза от своя страна Цветан Цветанов след срещата на представителите на ГЕРБ, ПФ и РБ по ветото на президента по тестове от Изборния кодекс.

"Недейте да смятате, че взимането на решенията, когато бъдат оповестявани публично, те са функция на нещо елементарно. Виждате, че вече близо две седмици ние ежедневно сме разговаряли по всички теми, които са свързани със законодателство и респективно с позицията на президента относно ветото, което беше наложено и позицията, която утре ще бъде изразена в пленарна зала от всичките парламентарни групи, които формираме парламентарното мнозинство", допълни Цветанов.

"Утре ПГ на ГЕРБ ще се съобрази с решението, което е взето от тристранния формат, защото ние искаме стабилността да бъде устойчива и това минава чрез парламентарно мнозинство, което формират трите основни партии. Разбира се, се надяваме и на допълнителна подкрепа", посочи Цветанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


182
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
104
0
 
1
 
! Отговори
До Божил преди 7 години
Не си прав приятелю,тези за които говориш се размножават като мишки.....със скоростта на зайци....
103
0
 
1
 
! Отговори
Божил преди 7 години
На входа на комунизма в 1944г. България имаше 7 млн. население от тях- 6,5 млн. Българи. На изхода от комунизма в 2014г. тя отново имаше 7 млн.жители,но от тях 5,5млн. Българи. Познайте за кого е работил комунизма.
102
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
4 вида Роми - Дасикане рома , Хорахане рома , Калдашари-калайджии , Рудари-власи преставляват 2 000 000 Български граждани съорветно и 2 000 000 гласове на Избори в България
101
1
 
2
 
! Отговори
Moskov преди 7 години
Mnogo dobre.dano stane taka.
100
1
 
5
 
! Отговори
JAKPOT преди 7 години
Точно така , трябва да се забранат гласовете на Българеещи се роми и Турчеещи се роми и това са ти 2 000 000 гласа , коя Партия не сика толкова много гласове та това си е JAKPOT
99
5
 
4
 
! Отговори
Киро Японеца преди 7 години
Валери -байчарката се готви с ромските си номера да удари гласовете на ДПС в Турция , та нали Комунизма ги изгони и сега каво да не гласуват повече хората , и това го казва едно българеещо се ромче , бач Валери бегай да си калайдисваш тавите
98
4
 
6
 
! Отговори
******************** преди 7 години
Извинявам се предварително на сайта но искам да изкажа просто мнение , на снимката горе аз не виждам 2-*** Партиоти а от дясно един Българеещ се ром(по известни като Дасикане Рома) понеже имената лъжат но лицето и чертите не лъжат и от ляво един Македонец с български документи , тези 2-та ли искат да управляват България
97
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вотът за Тиквата и самата Тиква е ОПАСЕН и трябва да бъде СПРЯН :Финанси - хаос с натрупване на над 20млрд лева дълг- продажба на всяка цена (обикновенно на офшорки)на всичко що годе ценно , с 1 дума грабежИкономика - тип Габон пълна 0Образование и медицина - Там сме на ниво пещерни хораНаука - що е то в БГ... ...Ако имате мозък ще свалим чучелото (крайно време е)
96
0
 
5
 
! Отговори
Наблюдател преди 7 години
Ами тя намесата на чужди държави и в частност на Турция се осъществява най-вече благодарение на управляващите които си затварят очите за това! Същите ако искаха да пресечат това имат ресурса на цялата държава , що служби са! Страхливи мизерници с дребни душици на власт резултатa - продаване на националните интереси срещу някой и друг "сребърник" и потупване по рамото!
95
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
за съжаление всяка държава се намесва във вътрешните работи на България. в най-новата ни история има само двама политици, които успешно отстояваха независимост - Стамболов и Борис Трети, и двамата бяха убити. всичките ни днешни 'политици' имат сметки, имоти и деца в чужбина и чуждите служби яко ги държат за топките, защото при един непозволен ход, всичките кражби ще лъснат публично. не си правете илюзии, че у нас има управляващ политик, който да не е нагазил лука в чужбина.
94
0
 
12
 
! Отговори
Шаран БГ преди 7 години
НЕ САМО ОТ ТУРЦИЯ ! Гласовете за властници у нас, които идват от чужбина са противоконституционни и престъпни! ДА!ВСИЧКИ БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИ/имащи български паспорти/ трябва да имат равни ПРАВА !!! А З А Д Ъ Л Ж Е Н И Я Т А за кого са ? Само за мене и всички "серсеми", дето сме още на тази територия !! Да плащаме данъци, такси, тегоби , акцизи !Аз ще плащам, а Джони Михайлов от Маями ще гласува, кой и как тука да ги харчи !! НЕ ХОДЕТЕ ДА ГЛАСУВАТЕ !! НЕКА ТОВА ДА ПРАВЯТ САМО "ЧУЖДЕНЦИТЕ" !!!
93
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аве Василев, за к'во говориш?То от Кримската война, че и от преди това си е все същото:Англия, Франция и сие отбора на Запада ограничава влиянието на Русия с помощта на Турция.Ние к'во да направим?!Аз си се въртя наляво и надясно и сън не ме хваща.Утре няма да напасвам болта и гайката на чорбаджията, ми дреме ми, не съм се наспал.
92
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Религията е мироглед създаден от хората за хората.Религията не бива да е самоцел, губи се смисълът.Бог е мисловна форма и всеки човек има свое усещане за това що е Бог така, че уважавам всяка религия, но реалността и нейните закони са преди мисловните форми.Всъщност по убеждение аз съм херметик.
91
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не съм теолог.но всеки нормален мюсюлманин ще ти каже че е най големия грях да отнемеш живот.дори и своя.в монента наблюдаваме една политическа доктрина .която използва името на исляма.предполагам разбирате коя е тази доктрина .именно исляма защото това е бъдещето на човечестсвото.христос като възкръсне за втори път ще апелира към хората да станат мюсюлмани като него.и ще настане хиляда години мир и разцвет преди края на света...ислямът е последната религия преди потопа.именно заради това се из
90
2
 
0
 
! Отговори
nikoi преди 7 години
До османbg e malka strana ostavila otpechataci kade li ne.tashekur za informaciata
89
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Личи си какво липсва на мюсюлманския свят за разлика от християнския-идеята за Христос-човекът, който жертвайки се за другите става богоподобен-ето това е християнската идея, дава ти свобода, цел, смисъл на съществуване.Религията е мириглед, що за инсиноация е да се самовзривяват млади хора, в името на каква логическа идея?Приемам много по-радушно Будизма, защото и там идеята е да се постигне хармония между човеците даже акцентът пада между човеците и природата.
88
8
 
5
 
! Отговори
турците преди 7 години
Турците са показали на целия свят .че не им пука от никой.ни руснак най малко .ни германец ни французин ни англичанин ни австралиец.четете историята младежи .галиполи.крим.багдад.а забравих за арменските братя....
87
1
 
5
 
! Отговори
ha ha преди 7 години
До османКазва се Византия .... Турция за Византия ли се мисли сега!?!?!? Шизофренно е!Македонците имат Самуил за техен а братята му за българи... Идиотско е!
86
1
 
1
 
! Отговори
ha ha преди 7 години
До amannНе се страхувай - и ние можем да бъдем радикални...Я си седете на гъзъ ако си обичате децата че не се знае кой от коя страна на дулото ще е...
85
7
 
3
 
! Отговори
осман преди 7 години
Има надежда значи .щом като някои млади българи са започнали да разбират историята без да се влияят от комунистическата измислена история.значи има надежда .питайте бабите си кой е построил църквата свети стефан в истанбул.кой е дал независимост на българската православна църква от гръцката.къде са учели синовете на богатите българи....ама че робство .да се разплаче човек......