България ще увеличи парите за хуманитарните организации

Борисов зове за намиране на политически решения за кризите
Обновена: 23 май 2016 10:27 | 23 май 2016 10:25, Камелия Цветанова
14
България ще увеличи парите за хуманитарните организации
Снимка: МС

През последните години сме изправени пред безпрецедентни по брой, мащаб и продължителност хуманитарни кризи и бедствия. С нарастването на хуманитарните нужди ефективното използване на средствата за хуманитарните дейности придобива решаващо значение, но оказването на помощ не може да замести политическите решения. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов пред участниците в Световната среща на най-високо ниво по хуманитарните въпроси, съобщиха от правителствена информационна служба.

На първия по рода си форум, който се провежда в Истанбул, премиерът потвърди ангажимента на България към усилията на глобално и регионално ниво, насочени към превенция и разрешаване на съществуващите конфликти, както и за създаване на условия за недопускане на тяхното възобновяване.

Борисов посочи, че като настоящ председател на Процеса за сътрудничество в Югоизточна Европа държавата ни е предложила конкретни инициативи за укрепването на сигурността, стабилността и устойчивото развитие на нашия регион. Премиерът отбеляза и, че страната ни вече изпълни ангажиментите, поети по време на международната конференция „Подкрепа за Сирия и региона”, която се проведе през февруари в Лондон.

Министър-председателят оцени високо доклада на генералния секретар на ООН и заяви политически ангажимент за постигане на значителен напредък по петте основни отговорности от т. нар. Дневен ред за човечност.

Премиерът Борисов допълни, че страната ни ще продължи да участва в усилията на Европейския съюз за подпомагане на най-силно нуждаещите се от помощ.

"Ще се стремим към увеличаване на финансовия принос към хуманитарните организации от системата на ООН, както и към механизмите и инструментите на ЕС“, заяви пред делегатите на форума министър-председателят.

Той обяви, че България се присъединява към Декларацията на група държави-членки, в която се потвърждават нормите на международното хуманитарно право и се настоява за тяхното стриктно и безусловно спазване.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
2
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 7 години
До хуманитарни бла бля.Потвърждавам, военните заводи работят на 3 смени, и нови машини купуват.Само по себе си , това не е лошо, има работа за народа, но, къде отиват новите , както и рециклирани оръжия, по стандарт на бившия СССР? Не вярвам, да сте толкова наивни, да мислите чу държавата ни ги продава на НАТО, както и не вярвам, да сте толкова наивни, да не знаете, за къде купуваха оръжие, и кои въоръжаваха онези американци, дето се взривиха на полигона, но за повечето тук-Путин е виновен.
8
1
 
7
 
! Отговори
Срам преди 7 години
БОЙКО МЕТОДИЕВ БОРИСОВ НОВИЯ БЕЙ ГЕНЬО В ЕВРОПА.НА КАКЪВ ЕЗОК ЛИ СИ ГОВОРИ С ДЕЛИГАТИТЕ ХА ХА,ГЛЕДА ТЪПО ЗАХИЛЕН В ТОТАЛНО НЕДОУМЕНИЕ. ТЯ БЪЛГАРИЯ Е ФАЛИРАЛА ТОЙ НА ДРУГИТЕ РОМОГИ ЩЕ ДАВА,ЧЕ ИМА ЛИ ДЪРЖАВА ПО ЗЛЕ ОТ БЪЛГАРИЯ БЕ.ТА В СИРИЯ СА ПО ВИСОКИ ЗАПЛАТИТЕ И УМИРАТ ПО МАЛКО
7
2
 
2
 
! Отговори
Chudesno преди 7 години
Bravo g-n Premier s dobro sarce!:-) Ami neka da vidim togava detailirana informacia s listata na imenata i adresite, chislata - na kogo kolko ste pomognem s levovete na bg narod ot bg darjaven budjet?! :-) koi ste sa imenata i adresite na bg slugi i slujbi, koito ste izpalniat tasi blagorodna solidarna rabota?!:-) i snimki i video izobilno kolichestvo ste ima li v e-mediite?!
6
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
този иzрод явно не знае, че ние сме бедстващите от тоталния геноцид на управляващите!Отssтрел за него и останалите българоубиiци!
5
2
 
13
 
! Отговори
хуманитарни бла бля преди 7 години
всъщност на този форум се решава кои точно престъпници джихадисти да се подкрепят с тежко въоръжение и кои с леко или само с логистика. българската подкрепа е ясно - ВМЗ, Арсенал, Дунарит, Аркус, заводите на ЕМКО и останалите оръжейни босове, работят на три смени и изнасят оръжие през Турция за Сирия - да ДАЕШ и всички мюсли групировки. Комисионните валят в джоба на Боко и Ердоан. като дружески жест Ердоан не пуска голямата вълна от *** през нас а през гърците. засега.
4
1
 
15
 
! Отговори
. преди 7 години
Мутрата може да присъства на подобен форум , само като представител на държава в крайна нужда от хуманитарна помощ , тука хората умират от глад и болести , мутрата ще спасява света ... много безочлив престъпник , ПРЕМИЕР !!!
3
9
 
2
 
! Отговори
Burka boll com преди 7 години
Bravo Borisov! :-)Vseki migrant ili turist ot sveta e dobre doshal da jivee v rbg, ako mu haresva i uvajava bg narod, bg red, bg kultura i bg darjavata i iska da e solidaren s nas. Nie sme humanni i dobri hora. Ako ne im haresvat bg narod, bg red, bg kultura i bg darjavata i ne iskat da sa solidarni s nas, vratata kam sveta e otvorena! Ima i izhod. Ne samo vhod. Nasila hubost ne stava.:-)
2
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Боко тиквичке зелена , на теб това ти е дюшеш , , , да можеш да крадеш и уж помагаш на някой си ! А това си е за теб кратуно празна !
1
2
 
19
 
! Отговори
маке преди 7 години
я не съм им дал таквия правомощия да раздават паре налево и надесноу наше село паре за ракия нема они раздават ли раздават