БСП от Правец: Тръгваме ударно, без компромис!

Соцдепутатите се снимаха до паметника на Тодор Живков
30 май 2016 19:12,
99
БСП от Правец: Тръгваме ударно, без компромис!
Снимка: БСП

Депутатите от БСП внасят четири законопроекта в защита на малкия бизнес, дребния земеделец и държавните предприятия.

Решенията бяха взети на изнесено заседание на групата в Правец. По време на посещението си социалистите посетиха родната къща и къщата-музей на Тодор Живков. Червените депутати поднесоха и цветя пред паметника му.

Единият от законите, които БСП ще внесе е за управление на публичните държавни и общински предприятия. Той предвижда нов начин на тяхното управление и възможност те да инвестират в разширяване на производство, услуги и търговия. С промените се премахват партийните квоти в управлението им и то се отделя се от управляващата върхушка.

Още по темата
Вторият законопроект предвижда създаване на държавно предприятие, което да се занимава с изкупуване на земеделска продукция, с нейната преработка и продажба чрез мрежа от достъпни борси. Идеята е до тях всеки дребен земеделски производител да има пряк достъп с цел да се избегне веригата от прекупвачи, която оскъпява многократно продукцията до потребителя.

Лидерката на БСП Корнелия Нинова предупреди депутатите си да очакват сериозна съпротива от монополите и олигарсите. Тя им обясни, че с тези закони партията взима инициативата в свои ръце и пристъпва към действия.

"Повече държава в икономиката не може да бъде само лозунг. То става реалност. Трябва да сте наясно и да сте готови за огромната съпротива, която ще срещнат тези наши действия. Всички големи частни монополи, олигарси, както и едри арендатори на земеделски земи ще ни скочат. Всякакви платени говорители ще обясняват по телевизиите, че това е социализъм в действие. Ако някой се съмнява в правотата ни и ще се огъва пред този натиск, да си го каже отсега. Цялата група тръгваме ударно, никакви компромиси. Хората чакат", каза Нинова, цитирана от партийния пресцентър.

На заседанието в Правец стана ясно, че групата засилва натиска с парламентарния контрол. Според Нинова той трябва да стане силен и съсредоточен върху основните проблеми, които интересуват хората - финансовото състояние на държавата, злоупотребите с обществени средства, доходите и стандарта на живот.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Гледай ги какви са дъртаци всичките, наядени и ненакрали се.
30
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
37, много им даваш. Ако са днес може да хванат 50552.7, демек 0.5% по твоята схема
29
2
 
11
 
! Отговори
българин преди 7 години
Добре ще бъде тази вещица Нинова да организира УДАРНО комунистите да се изселят в Сев. Корея !!!! Там ще се чувстват прекрасно !!!! Успех .......
28
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тръгвайте ударно, другари! Вземете всичките 2% гласове, които можете да вземете!
27
2
 
0
 
! Отговори
протестиращ преди 7 години
Н авярноне само депутатите от ресорните комисии в НС но иостаналите народни избраници е редно да проявяват интерес какво става в съответните министерства.и да осъществяват контрол върху министритеТ ози контрол без да сесчита за заяждане а да се приема катотревога и загриженост от заинтетересованата страна на съответнапа ПГ.
26
1
 
12
 
! Отговори
аноним преди 7 години
Няма нужда от закриване на БСП , те сами се закриват и на изборите ще пият за последно една студена вода !!!! По важно е хилядите виновни комунисти за геноцида над българите от 1944 до 2008 г. да бъдат изправени на съд за зверствата и ограбването на България !!!!!!
25
0
 
7
 
! Отговори
до 35 преди 7 години
Ами като сте строили защо сме 100 години зад Германия примерно?
24
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
БСП имат 505527 гласа на изборите. Това са точно 5.6 % при задължително гласуване.
23
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Леле, тези на снимката са само папардаци, барабар с дружинната си.
22
1
 
2
 
! Отговори
до 33 преди 7 години
Той от къде да знае по това време се е излъчвало по медиите това което са искали да се види и чуе
21
4
 
9
 
! Отговори
до 24 преди 7 години
120 годишната партия не е изтеглила толкова заеми колкото сегашното управление, тя е откраднала многократно повече. Защо мислите сме на този хал, нали заради престъпното управление на БКП БСП. Тази партия трябва да бъде забранена със закон, иначе и правнуците ни ще живеят като нас, даже и по зле. Тези хора са на възлови позиции и продължават да крадат.
20
3
 
7
 
! Отговори
Вземайте пример преди 7 години
Да живее БКП-организатор,ръководител и вдъхновител на народните победи!Да живеят всички БКП-та по всички земни кълбета.Те се грижат за хората-вижтеръководството на БСП-милионери са.Ето как ще станем Швейцария на Балканите-избираме БСП,ставаме народ от милионери,даваме кредити с висока лихва наИталия,Испания и другите закъсали западни икономики.Ще си живеем луксозно,спокойно и безметежно от лихвите по световни курорти.Не вярвате?Еми погледнетевисочайшото БСП ръководство,вземайте пример!
19
1
 
6
 
! Отговори
nedkodd преди 7 години
*** ам на паметника на дядуту , ъм на георги димитруф - мъстиката що ни утидухти? Като ви гледам яку ще се стегнете със средна възраст на снимката сте 60 годишни и мноооого закръглени направо за Родопа и за затвора!!!
18
1
 
9
 
! Отговори
до 24 преди 7 години
Външния дълг на почти всички развити държави е над 75% спрямо БВП!Нещо не ти харесва начина им на живот ли ?
17
1
 
10
 
! Отговори
бг преди 7 години
Докато не се изчистим от тези *** винаги ще бъдем мизерстваш народ.И не става въпрос само за тази партия ,но и за всички др гонещи друг интерес
16
1
 
8
 
! Отговори
ссд преди 7 години
Тази грозната другарка Нинова ,като беше в СДС крадеше като за световно !!! Прокуратурата няма ли да възобнови делото срещу тази крадла !!!!????
15
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
***, вас не ви е еня за бедния български народ, вие гледате да си запазите заграбеното, включително и ти. Да не мислиш че сме забравили далаверите ти с твоята дружка Шарланджиева. Помня ви как се смеехте като тикви, когато ви задаваха въпроси. И ти държава ще ми управляваш. Я се скрий от хоризонта. Наглостта ти няма граници. Ами нали си комунистка.
14
1
 
13
 
! Отговори
анон преди 7 години
БСП / БКП - *** ! ИЗМЕННИЦИ ! РУСКИ СЛУГИ, КРИМИНАЛНИ ПРЕСТЪПНИЦИ И КРАДЦИ !!! САМО СПРАВЕДЛИВ СЪД ЗА ВАШИТЕ БЕЗОБРАЗИЯ !!!!!
13
5
 
12
 
! Отговори
бг преди 7 години
БСП трудно ще мине 4 % при избори , особено ако са задължителни !!!! Най добре е останалите още живи комунисти / около 15 000 / да се качат на Бузлуджа и да се хвърлят с главата надолу от покрива на чинията !!! Така ще се отървеме от тази чума !!!!!!!
12
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Слуги на руските енергийни интереси: Г. Първанов, В. Сидеров, Р. Овчаров, Т. Ерменков, Р. Гечев, К. Премянов, Р. Петков и още хиляди незначителни псевдоексперти и обикновени плювачи.