Борисов: При мен банка не е фалирала, всичко расте!

"Ще се опитаме да спрем разрухата на Бузлуджа", обеща още премиерът
5 юни 2016 20:23,
311
Борисов: При мен банка не е фалирала, всичко расте!
Снимка: БТА

Държавният дълг в момента е по-нисък, отколкото беше при Орешарски. Това каза пред журналисти в Казанлък премиерът Бойко Борисов в отговор на въпрос относно становището на Пламен Орешарски, че България влиза в дългова криза.

Още по темата

"Да цитираме Орешарски или Гечев, които преди 96 г. фалират държавата, пенсиите станаха 3 долара на месец, да не си разваляме празника с тези лица. Когато лъжеш безобразно и манипулираш, не е хубаво", коментира премиерът, цитиран от "Фокус".

Борисов поясни, че фискалният резерв е 11 млрд. и 500 млн. лв. По думите му тези средства стоят, за да гарантират финансовата ни система.

"Получих го на 3 млрд. и нещо. Аз не се връщам към това време, а те искат да се върнем и да си говорим пак. При мен банка, да пази Господ, не е фалирала, при мен всичко расте", категоричен бе Борисов.

По отношение на предстоящия стрес тест на банките премиерът посочи, че се надява да го издържат месец август. "Подготвени сме да можем да преодолеем и такъв стрес", каза още той.

По време на откриването на новия Музей на розата в Казанлък премиерът заяви, че е видял интересен проект за реставрация на паметника на Бузлуджа. "Ще го разгледаме и ще се опитаме да спрем разрухата там", каза Борисов.

Той поясни, че е разговарял с архитект Дора Иванова, автор на проекта, която е заявила, че 2 млн. 500 хил. лв. са нужни само, за да бъде спряна разрухата и да бъде консервиран паметникът.

Във връзка с това, че Европа би дала пари, за да се превърне Бузлуджа в музей на тоталитарното изкуство, Борисов заяви, че е противник на това, да се отричат непрекъснато неща с квалификации, че те са тоталитарни.

"Готов съм да говорим и за този паметник на културата или символ и да дадем на архитектите и професорите да ни подготвят нещо, което да е добро за всички. Не искам да дразня никого. Това ще е добре за държавата и ще съм готов да го направя, без да слагам епитети преди това", заяви премиерът Борисов.

"Дадоха ми проект за Бузлуджа, ще дам и на БСП да го видят, ако искат да направим нещо заедно, за да предотвратим разрухата там, и да не се приема, че правим нещо срещу някого", заяви още Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


311
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
167
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Борисов: При мен банка не е фалирала, само народа фалира !
166
0
 
14
 
! Отговори
НИЕ преди 7 години
Докога!?
165
1
 
10
 
! Отговори
до 212 преди 7 години
Сидеров президент.
164
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз асфалт не ям....Нито жена ми е магистралка.Тъй, че не ми дреме за магистралите, строени не от Борисов, а с народна пара и кинта от Евросъюза.Време е да спре този клоун да прави помен с чужда баница.
163
0
 
18
 
! Отговори
ЦК на БКП преди 7 години
Расте ! Расте ти шкембето !
162
0
 
4
 
! Отговори
Буйкоч преди 7 години
Може и така да е,но нека поседи на стола на шефа и тя 7 години и след това ще говорим.
161
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До браво Борисов!Боко Тиква празна е на власт от 2009 година - до днес.Какви турци, какви комунисти, кви 5 лева?!Все някой друг ви е *** в гащите.
160
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бойко е прав!Всичко расте!Цената на билета за градския транспорт;Цената на винетките;Цената на тока;Цената на горивата;Външния ни дълг е в пъти по- голям, а Орешарски беше оставил дори излишък;Броят на самоубийствата расте;Броят на брададатите талибани, минаващи в разградения български двор;Броят на поръчковите убийства расте;Броят на убитите във войната по пътищата растеБроят на офшоркиоте на Плевнелиев расте;И гурбетчиите......Броят на поръчковите протестъри на Борисов също расте
159
4
 
4
 
! Отговори
Митю Пищова преди 7 години
Да живеят всички Бесепета ,по всички звмни кълбета .Партията да отпусне средства за другарките,за козметика и облекло,за да бъдат по превлекателни при агитациите си.А,и пари за бельо ще трябват.
158
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бойко космонавт!
157
0
 
9
 
! Отговори
Първенство преди 7 години
Нема лошо.Нека се редуват.Комунисти от "А" с комунисти от "Б" отбор.Да има тръпка за 80 % будали на седалките.
156
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Боко Тиквата фалира КТБ!Изтегли 22 милиарда евро!1.60 лв билет за тролея100 лева свинетка400 лева минимална работна заплата.И другия път нали знаете - само ГЕРБ!Но и да забравите - не е фатално, подготвили са фалшиви бюлетини, като тия в Костинброд, а угоения *** Цацаров е *** на Борисов!
155
0
 
10
 
! Отговори
лингвист преди 7 години
Думата мошеник произхожда от популярното име Моше и едно ник накрая.
154
2
 
14
 
! Отговори
ре преди 7 години
Браво на Борисов,окраде държавата и е платил на своите *** денонощно да го възхваляват като соц слънце ,което не залязва никога. Лощото за него е ,че иде един чичко в Америка ,който не обича такива хора .
153
1
 
21
 
! Отговори
123 преди 7 години
Ако тоя НЕГОДНИК пак спечели избори, всички незабавно на улицата с колове в ръце.
152
2
 
11
 
! Отговори
соц идиоти преди 7 години
Комунистите излъгаха народа с една долна и лъжлива мутра ,която фалира държавата и я превърна в просяка на ЕС. Бандит ,който е за сваляне от американски части като Ортега . Но той щял да ремонтира чинията и да отпраши за Венера.
151
6
 
3
 
! Отговори
Мучачос преди 7 години
Ех,колко хубаво си живуркахме при Жан Виденов ,когато имах много хилядарки с образа на Левски и бях милионер.А сега нямам и хиляда лева.Жан Виденов президент.к
150
0
 
8
 
! Отговори
СС преди 7 години
Ако беше Пинокио ,вече отдавна да имаме Дунав мост -3;))))
149
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да може да дойде бъкито му сложи малко динамит на паметника на бузлуджа
148
0
 
30
 
! Отговори
Варна преди 7 години
Както беше казал Как.Петко Войвода :расте ли носа ти Бойко, расте ли.