Борисов се ядоса за еврофондовете: Сами се теглим надолу!

"Не разбирам тая омраза и да градиш политика на базата на лъжата"
113
Борисов се ядоса за еврофондовете: Сами се теглим надолу!
Снимка: БТА, архив

Премиерът Бойко Борисов разкритикува опозицията заради обвиненията й, че от Брюксел няма да възстановят платени от бюджета пари по проекти по Програмата за развитие на селските райони.

Още по темата
"Не мога да разбера тая омраза, която те кара да градиш политика на базата на лъжата и да я тиражираш всеки ден", коментира той по време на правителственото заседание, според стенограмата.

По-рано днес на пресконференция лидерът на БСП Корнелия Нинова предупреди, че има опасност около 1,1 млрд. лева по ПРСР да не бъдат платени от Европа, позовавайки се на писмо от ГД "Земеделие" на ЕК, с което в партията се били сдобили неофициално.

"Аз никога не съм пожелавал на когото и да било да се спират фондове, защото това са пари за хората, за държавата, за България. Това е просто безотговорно. Сигурно, ако на тях им дадат право в Брюксел, първи те ще спрат фондовете за България, само да е зле кабинетът в момента, без да мислят, че това удря държавата", допълви министър-председателят.

По думите му за съжаление всички коментари се чуват и в Европа.

"Хората не могат да ни разберат – искаме да ни спрат фондовете ли, искаме да ни спрат програмите ли, какво искаме, това ли ни е желанието? А всъщност тези пари не отиват нито в ГЕРБ, нито в БСП, нито в която и да е партия – те отиват в бизнеса, в общините, отиват при хората реално“, заяви Борисов.

И се връщам на казана в ада, където само на българския няма охрана – сами се теглим надолу, отбелязва премиерът.

Вицепремиерът по европейските фондове и икономическата политика Томислав Дончев отбеляза, че Програмата е приключила в края на 2015 г. "Най-любопитното е как могат да не ни възстановят пари, които вече са платени – да почнем оттам. Иначе кореспонденция с Европейската комисия има всякаква и да прави истерия някой на база едно писмо от Комисията означава, че изобщо не е в течение какво съдържа кореспонденцията с Комисията“, коментира Дончев.

Той каза още, че Комисията има контролни функции, свързани с управлението на парите и винаги има съображения и въпроси, като съответният управляващ орган или контролно звено трябва да предоставя информация, разяснения, допълнителни документи, когато това е необходимо. По думите му това се прави и е част от процеса.

"Само че не съм убеден, че това се отразява благотворно на въпросните експерти, които работят в системата. После, да си дадем сметка какво отражение има по отношение на всички бенефициенти, кандидати и т. н., когато непрекъснато им говориш нещо, което не е истина, и мотивацията им, отношението им към програмата се променя. Да не коментирам какъв е ефектът навън", допълва Дончев. Той посъветвал земеделския министър Десислава Танева да информира в парламента и да покаже платежните нареждания.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


113
Още по темата: Бойко Борисов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Bozo ne se li jadosva6 sa evrofudbol i sascho msjonesata kakvo dtava s gen tonev varna li milionite s lubovnizata si e bozo vs kradat be samo pensionerite ne digni im pensiite sramora e bozo
64
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Подходяща за случая мисъл: "Можеш да лъжеш малко хора за дълго време, можеш да лъжеш много хора за кратко време, но не можеш да лъжеш много хора за дълго време!". Не знам кой го е казал, но напълно подхожда за сегашното ни положение. А ако се интересувате от изнесените вчера документи от Танева, разровете се във мрежата...Има публикувани факсимилета на "истинските" такива, развявани с такъв плам от трибуната на парламента от въпросната агроминистърка и ще видите за какво говореше Нинова...
63
0
 
1
 
! Отговори
Психодиспансер преди 7 години
Ефект Дънинг- Крюгер. Но си вярва до състояние на мантра
62
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Теглете се колкото искате . Бедните ще ви изтеглят нагоре , те и без това друга рабо- та нямат , а и не са злопаметни .
61
0
 
9
 
! Отговори
изказване преди 7 години
Сами се теглим надолуМоля! Искаш да кажеш, че сами се теглиТЕ надолу. Моля те не слагай под общ знаменатал облагодетелстваните от еврофондовете с обществото. Обществото нищо не е облагодетелствано от тези фондове, само вие в управлението СТЕ облагодетелствани от тях. За обществото остана дълг от 30 милиарда да ВИ плаща за това. Така че точното е: "Не ни теглете нас надолу! Полга ни сме да сме горе, вие сте *** матриал и ще ни робувате! Ние сме велики и НЯМА ДА НИ ТЕГЛИТЕ НАДОЛУ!
60
0
 
7
 
! Отговори
обиден преди 7 години
Хора, които искат да управят системата или да кажат истината си отиват: Ахмед Емин, проф. със сестрите Белнейски, акад. Додунеков, Ванъо Танов, и кой ги знае колко още безименни. А мафията си краде безнаказано на воля от високия си пост. Тези имат ли съвест? Да не би хората да живеят, за да ги обслужват? Кой им е внушил това грандоманство? Какво полезно са дали на обществото? Ккаво са направили за него от високия си пост? Заемат поста, за ЛИЧНО облагодетелстване. Пък глупаците да работя за тях?
59
0
 
12
 
! Отговори
обясни преди 7 години
Не разбрах как така за три години дългът стана 40 милиарда. Уж бензинът стана по-евтин, Ванъо Танев с ебореше з атова, почина, после след смъртта му, увеличиха билетчетата и вече няма и следа от падаенто на цената. Абе какво е това учдо недочувано? Как така цените растат, заемите растат, престъпления не разкрити, акогато някой честно, поч човешки, иска да свърши нещо за България, си отив аот инфарт? Тези инфарти и самоубийства на видни мъже- какво става?
58
1
 
14
 
! Отговори
Спеца преди 7 години
Вярно е Борисов , сами се теглите надолу ....Вие от ГЕРБ!Ами то от комисионни и делене на еврокелепира по веригата , не остават пари да се свърши работата!Я се намеси - първо работата после да делите плячката - големи обирджии сте , ще я патите Борисов!
57
9
 
2
 
! Отговори
Аз преди 7 години
Станишев не изгони ли Курнелка от правителството си със съмнение за корупция?
56
6
 
17
 
! Отговори
Иво преди 7 години
Тиква просто
55
3
 
16
 
! Отговори
esperkt преди 7 години
Като масово се краде от обществените поръчки, финансирани от фондовете, и като 100 свързани лица прибират всички субсидии... Какви бяха тези измислени платежни нарежания, които развяваше Танева цял ден? Как така получател и наредител на плащането е ДФ "Земеделие"? Откъде се вижда, че парите са преведени от ЕК?
54
7
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А КОЙ лъжеше в с . Падина ,Девненско пред студенти през 2011 г ,,кой ме направи мен СИРАКА ,кмет ,генерал ,,? И кой окачи,, котвата ,,от вече 30 милиарда заем,на българският народ ?Теглят ни надолу такива паталогични лъжци като него .
53
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 62-а бе пич-те отдаааааааааавна са си легнали с по три броя памперси80+
52
6
 
30
 
! Отговори
Tankist преди 7 години
още си спомням тъпоъгълника винету 2008 година ходеше по форумите с охрана и си играеше на една нокия през цялото време сумтеше и нищо не казваше. развяваше си кожениоя шлифер по брюксел и плюеше в несвяст по правителството на станишев. Сега някой като прави нешо подобно орева орталъка. Аре винету зимай си нокята пищова и антерииката и у лево да си ядеш кинтите дето ни ги смъкна от гърба с нечовешкото си крадене и простотия
51
0
 
3
 
! Отговори
до 57 преди 7 години
Варненски, не си разбрал- смеят ти се на теб, защото си избагя и се присмиваш на сънародниците си.
50
0
 
5
 
! Отговори
ami преди 7 години
До ВарненскиПроблемът на България са тези избягалите. Ти пък си един избягал - да с еприсмиваш от топлото си местенце на изнервените си сънародници. То и аз им с еядосвам, но НИКОГА Не бих излагал моите сънародници, Умнико.
49
4
 
11
 
! Отговори
Варненски преди 7 години
Проблемът на България са българите. Затова повечето избягахме. За справка вижте си коментарите. И не само тук. Ако знаете колко ви се смеят чужденците. Има много като мен, които им првеждаме писанията ви.
48
2
 
15
 
! Отговори
da преди 7 години
Некадърникът си е некадърен- колкото и пари да влагат в некадърници, з ада станат кадърни и можещи. Не става. Еврофондовете се оплъоскаха от некадърници, дето имаха връзки и познати в държавната администрация. И сега Европа не иска да финансира тези некадърни резултати от проектите им? Кой да ги финансира? Ние. като увеличим дълга, от парите ни за здраве, лекарите не искат да ни лекуват- викат ни босяци, от образование, образованите вече бягат, за да оцелеят физически и психически. Боката е добр
47
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
*** *** несанице да не видим твое лице
46
2
 
10
 
! Отговори
до 50 преди 7 години
Прав си за Втората пенсия си е нагла кражба !