Няма писмо и спрени пари за земеделие, обявиха от ГЕРБ

Делян Добрев: Ннаблюдаваме една хипер активност от БСП
14 юни 2016 19:36, Красимир Ангелов
21
Няма писмо и спрени пари за земеделие, обявиха от ГЕРБ
Снимка: Булфото

Няма писмо и спрени пари по програмата за развитие на селските райони, а казаното от председателя на БСП Корнелия Нинова е грозна лъжа. Това заяви на извънреден брифинг в парламента Мария Белова - депутат от ГЕРБ и член на земеделската комисия.

По-рано днес на пресконференция лидерът на БСП Корнелия Нинова предупреди, че има опасност около 1,1 млрд. лева по ПРСР да не бъдат платени от Европа, позовавайки се на писмо от ГД "Земеделие" на ЕК, с което в партията са били сдобили неофициално.

"Какво писмо, откъде е дошло и от коя точно комисия, защото такова писмо няма", заяви по-късно пред медиите Белова.

По думите й има два факта - 552 млн. евро за 2015 г., преведени средства на България от ЕК по земеделски програми, и 99 на сто усвояване на европари. Такива писма за спрени средства и санкции няма, категорична беше Мария Белова.

Тя отбеляза, че сред ангажираните в земеделския сектор будело недоумение изказването за спрените от ЕК средства за страната ни. "Явно новото лице на "БСП лява България" Корнелия Нинова е в обучителен период по ПРСР, управлението и усвояването на евросредствата”, посочи още депутатката. “Категорично заявяваме, че това не следва да бъде за сметка на българското земеделие”, заключи Белова.

По повод на ПРСР тя посъветва Нинова и ръководството на социалистите да избягват пресконференции от кабинети, а да се срещнат с българските земеделци, за да чуят какво е направило Министерството на земеделието за последната година и половина.

Депутатът призова също Корнелия Нинова утре да даде брифинг, на който да отчете и доклада на директора на ОЛАФ, изнесен днес, и статистиката в него, че България е с най-малко нередности по отношение на европейските проекти.

"Българското общество знае през кои мандати парите от ЕС бяха спирани и при кои правителства усвоявани над 99 процента”, добави от своя страна Делян Добрев. “БСП се опитва да се прероди многократно през последните 25 години и всяко едно „прераждане” на БСП завършва по катастрофален начин", допълни още той.

Добрев коментира и намерението на Нинова да оповести списък на лобистките закони така: "Ако имаше такъв, трябваше ли г-жа Нинова да стане председател на БСП, за да каже че в българския парламент се приемат такива закони."

По думите му откакто Корнелия Нинова беше избрана за лидер на БСП "наблюдаваме една хипер активност". “За съжаление обаче, от това, което видяхме през последните две седмици, е както гласи българската поговорка: "Парата отива в свирката". Ние не чуваме нищо реално и конструктивно”, посочи още Добрев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Dobrev ti di edno nedorasumeniev gerb ja kaji komunisti4eskoto ti poteklo tati mama taks li da te u4ili da se pidmasvasch naa vojda boku i na nevinia zezko gimnastika
16
1
 
3
 
! Отговори
Tankist преди 7 години
Е как да няма писмо аз го четох има го постнато в афера 9 страници ако на това му викате нямане незнам . Вътре си пише за периода 16.10.2014 до 31.12.2015 пари няма да се одобрят и иазплащат. Който се съмнява може да си го изтегли и да чете. До кога ще си замитаме проблемите под килима с надждата да не се разчуе и всичко да се нареди. Винету къде си кога ще ги вкараш в затвора ? или и ти си в кюпа?
15
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
НЕ МОГА ДА СИ ОБЯСНЯ- СЛЕД КАТО НИНОВА Е ИЗРЕКЛА ОТКРОВЕННА ЛЪЖА, НЯМА ЛИ ДА БЪДЕ СЪДЕНА, ТИЯ ХОРА НЕ НОСЯТ ЛИ ОТГОВОРНОСТ ЗА ДУМИТЕ СИ, НЯМА ЛИ ЕТИЧЕН КОДЕКС, КОЙТО ДА СПАЗВАТ, НЯМА ЛИ ДА ИЗЛЕЗЕ И ОБЯСНИ КАКВО СЕ СЛУЧВА, ЗАЩОТО ТЯ НЕ Е СЛУЧАЕН ЧОВЕК- ДОЙДЕ СЪС ЗАЯВКА ЗА НОВ МОРАЛ...
14
1
 
6
 
! Отговори
БРАВО 16.... преди 7 години
ТОВА Е ГОЛАТА ИСТИНА В ЗЕМЕДЕЛИЕТО НА БЪЛГАРИЯ!!ИЗНУДВАТ СТАРЦИТЕ НА СЕЛО ----ЗА ДА ИМ ВЗЕМАТИ ПОСЛЕДНИЯ КЪШЕЙ ХЛЯБ ОТ УСТАТА!МУРГАВЕЛИТЕ ГИ КРАДАТ---ПЛАНОВО И ЦЕЛЕНАСОЧЕНО , по поръчка на Партията!КАК ПОСЛЕ ---ДА ИМА НАСЕЛЕНИЕ В СЕЛАТА...??!!!
13
2
 
7
 
! Отговори
СХЕМА НА НА ГРАБЕЖА преди 7 години
...е следната :КМЕТА ИЛИ НЯКОЙ ОТ ГОЛЕМЦИТЕ НА СЕЛОТО ----СИ ПИШЕ ВСИЧКИ ЖИВОТНИ , ЗЕМИ ИЛИ ТЮТЮН НА СВОЕ ИМЕ ..... И ТАКА ВЗИМА ПАРИ ОТ ЕВРОПЕЙСКИТЕ ФОНДОВЕ ЗА ТОВА!!!НА ИСТИНСКИТЕ СОБСТВЕНИЦИНА ЗЕМИ , *** И ТЮТЮН ---СЕ ДАВАТ ,МИЖАВИ ПАРИ ....ЗА ДА СИ МЪЛЧАТ И МИРУВАТ!ТАКАВА Е СХЕМАТА ----ЗА ОГРАБВАНЕ НА ЕВРО-ПАРИТЕ ЗА ЗЕМЕДЕЛИЕ , В ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ!ТОВА СЕ ПРАВИ ОТ ВСИЧКИ ПАРТИИ ----------ЗА ДА СЕ ИЗТОЧВАТ ЕВРО-ФОНДОВЕТЕ!!ТОВА Е ---КОРУПЦИЯТА В ЗЕМЕДЕЛИЕТО!!!!!!11
12
6
 
12
 
! Отговори
113 МЯСТО ДЕМОКРАЦИЯ преди 7 години
ГЕРБ заплашха медиите със съдебни репресии,грудев грудевче че са си позволили да публикуват свое разследване без да го съгласуват с него WTF?!? за загубите от още 1 100 000 000 (нови един милиард и сто милиона лева + двата милиарда и четиристотин милиона лева) по ПРСР, три милиарда и 500 милиона лева загуба дотук.
11
5
 
11
 
! Отговори
ФАКТИ преди 7 години
България е усвоила едва 1.66% от новите оперативни програми.Разплатени са само 189 млн. лв., а по план до края на годината трябва да се направят разходи за 2.9 млрд. лв.Усвояването на средства по новите оперативни програми за периода 2014-2020 г. изостава сериозно спрямо плановете. От началото на 2016 г. изплатените средства са 189 млн. лв. Заедно с парите от 2015 г. общата сума достига скромните 273 млн. лв. Това е далеч под планираните от кабинета разходи по оперативните програми за 2016 г. - 2.9 млрд. лв.
10
5
 
11
 
! Отговори
БГ преди 7 години
ЧАКАТ ОТ УМРЯЛ ПИСМО,КАК ТАКА ДАВАТ ПАРИТЕ,Т.С.КРАДАТ ГИ ,СЛЕД ТОВА ЧАКАТ ДА ДОЙДАТ ОТ ЕС.,ТЕ ТОЛКОВА ЛИ СА БАЛАМИ.БАЛАМИТЕ СМЕ НИЕ, ЧЕ ЩЕ ПЛАЩАМЕ КРЕДИТИТЕ.ЦЯЛ ЖИВОТ РАБОТИМ, А СЕ НАЛАПАХА ЕДИНИЦИ И ПРОДЪЛЖАВАТ ДА СЕ ОПРАВДАВАТ С КОМУНИСТИТЕ.
9
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Комунистите никога не са говорили нещо различно от лъжи. Не виждам какво чудно има.
8
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Някой очаквал ли е друго в държавата НЯМА??Писмо?!?!Най-малкият проблем!!НЯМА политика,политици,икономика,армия,здравеопазване,образование,заплати,бизнес,реформи,демокрация............!!НЯМА БЪДЕЩЕ!И на фона на това да чакаш писмо някакво,най-малкото е малоумно!!
7
8
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И този делянчо на времето не можа да представи свясна диплома
6
8
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А В МИНИСТЕРСТВОТО НА ИВАЙЛО МОСКОВСКИ - ОЩЕ ЕДИН КРИМИНАЛЕН ПРЕСТЪПНИК ОТ ГЕРБ, ОТКРАДНАЛ ПОЧТИ 1 МИЛИОНЗАМЕСТНИК-МИНИСТЪР В ПРАВИТЕЛСТВОТО НА ББ
5
5
 
34
 
! Отговори
Аз преди 7 години
Балона ще се спука..........рано или късно!
4
11
 
35
 
! Отговори
Стар преди 7 години
Ако Хитлер имаше пропагандата на ГЕРБ щеше сега да владее света. Те пускат пропаганда ама най-много лъжат и *** им вярват, което е по-страшното - отиват и пускат бюлетина за Мутрьо и Цвъки.
3
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А къде е докладът за националната сигурност?
2
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ТОЗИ НА СНИМКАТА Е ДЕТЕ НА КОМУНИСТИ ЗНАЧИ И ТОЙ Е КОМУНИСТ ЛОШ ЧОВЕК КРАДЕЦ
1
7
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Старата изтъркана тактика на ГЕРБ- Няма значение дали сме се ос.рали, важното е да отклоним вниманието към БСП.