Магистрали, заводи... Не смогваме с работна ръка!

Борисов за диалога с ЕС: Твърдост, не значи невъзпитаност
17 юни 2016 18:45,
94
Магистрали, заводи... Не смогваме с работна ръка!
Снимка: архив Reuters

Премиерът Бойко Борисов начерта успехите на страната ни пред Общото събрание на Германо-българската индустриално-търговска камара. Сред тях той посочи ниските данъци, ръста от 3% и усвояването на евросредствата по най-рационалния начин.

Още по темата
"Там, където построихме магистрали, заводите са толкова много, че не смогваме с работна ръка", каза министър-председателят.

Той се обърна към немския бизнес, че и той се възползва всеки ден от евросредствата в България - чрез пряко участие в обществените поръчки или индиректно във връзка с производството и спедицията.

Борисов заяви още, че Германия е приоритетна за България: "В прекрасни отношения сме и с канцлера Меркел, с десницата, както и с лявата партия в лицето на нейните представители. Няма тема, по която да нямаме разбиране", каза той.

Премиерът коментира и някои от проблемите, пред които е изправена страната ни - бежанската криза и приемането ни в Шенгенското пространство.

По повод отстояването на позиции на България пред Европейския съюз, Борисов обяви: "Твърдост не означава невъзпитаност или незачитане на другите".

Заедно с Борисов гост на Общото събрание на Германо-българската индустриално-търговска камара бе и вицепремиерът Томислав Дончев.

Приветствие към делегатите отправи и Н. Пр. Детлеф Лингеман, посланик на Федерална република Германия в Република България. На събитието присъстваха и над 100 представители на фирми членове на камарата – български, германски и други чуждестранни компании.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
1
 
5
 
! Отговори
silver rider преди 7 години
До 56 АБСОЛЮТНО СЪМ СЪГЛАСЕН. Това, което Хитлер не направи с танковете го направиха немците с технологиите. Перефразирам от от всеизвестното писание за самураите с мечовете и японците с транзисторите. Навлизаме в тежка борба за по- висок стандарт на живота с новите неоколониалисти, , от които уви сме зависими.
28
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ha ha ha razmyame tozi bankyanski kasket
27
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 48 НА ТЕБ КОМИНИТЕ СА СИГУРНО ТИ В *** , ТА ЗАТОВА ГИ ВИЖДАШ . И С БИНОКЪЛА НА ПАДИ АШДАУН ДА ГЛЕДАШ ,ПАК НЯМА ДА ГИ ВИДИШ ТЕЗИ ЗАВОДИ . ПЪК И ОТКОГА ЛИ МАНИФАКТУРКИТЕ СТАНАХА ЗАВОДИ ? ТОВА МУ Е ПЕРМАНЕНТНОТО СЪСТОЯНИЕ НА ЧЕРВЕНОГЕРБЕРА - ТЪРЧИ ЛЪЖИ .
26
0
 
2
 
! Отговори
Land Schaf преди 7 години
E pa, vnesete malko ot germany...barabar s mersedesite, opelite i volkswagenite - nesto malko germanski rabotlivi race...:-):-):-)...glavi...kakvoto dadat...
25
0
 
15
 
! Отговори
Рали1 преди 7 години
"България е на I място по цената на работната ръка-тоест, тук трудът е най-евтин.В същото време страната ни е под средната оценка за работата напубличната администрация.По показателя"правна сигурност"страната е на предпредпоследно място.На предпоследно място сме по отношение на борбата с корупцията и престъпността,а по прозрачност на обществените поръчки сме на последно място."-Геранско-българска индустриално-търговска камара,проучване от февр.т.гУспехи ли?Първи по смъртност,първи по РОБСТВО!
24
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен Абе той изброй един завод ,дето,, сглобявяли Мерцедеси,, . Някой сеща ли се къде ,,сглобяват Мерцедеси ,,Народа го е казал ,,ЛУД УМОРА НЕМА ,,
23
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Главният клоун на БКПто - ГЕРБ. Човекът ТЪРЧИ- ЛЪЖИ. И той не си вярва, ама си лъже, та се къса . Току виж си повярвал -
22
0
 
15
 
! Отговори
Честен човек преди 7 години
Не пукна ***-***-ти мошен-ическа.
21
2
 
24
 
! Отговори
internetlumpen преди 7 години
Лъжите на "Буратино" са адресирани към ниско интелигентната , необразована част на обществото подходящо за манипулации , и чак не е за вярване ,че се водят някакви дебати от грамотни хора за безочливи политически лъжи пречещи на България! Всички, които тиражирате лъжите му и криете истината за мизерията в която живеем, енергийната бедност и ... да не изброявам, сте престъпници! Никога няма да ви простим!
20
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Като толкова сте окати изброй поне пет шест завода, а не приказвай общи приказки. На това му се вика пушилка.
19
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Леле, леле сигурно цял народ сме слепи та е виждаме тая гмеж от заводи.
18
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ами като повишат заплатите ще има и желаещи.В Англия 3,4 хиляди лв в Бг 800-1000.Къде Киро на кирия?Ако не друго поне хората могат да смятат.
17
0
 
12
 
! Отговори
Румбо преди 7 години
Ако се възстанови дори само 1/4 от индустрията отпреди 90-та година съм готов да му целуна ръка(на Боко), да си посипя главата с пепел и даже да гласувам за ГЕРБ!!!!!Ама като гледам-не се очертава такова нещо..... В момента я има,я няма 10% работеща промишленост спрямо тогава!
16
0
 
0
 
! Отговори
Glasses преди 7 години
Barched, shnorhela ti bulgarski li ? Ot Bankia e nali?
15
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 1а магистралите,още не е стигнал километрите на станишевПлъха един тротоар не е построил, кви магистрали сънуваш :)
14
3
 
10
 
! Отговори
Луд или просто лъжец преди 7 години
Интересно е дали е луд и си вярва или е патологичен лъжец ? Вие как мислите? Дори не много умен човек би разбрал, че в някой места няма обучена работна ръка, защото всички грамотни избягаха в София или в чужбина.
13
0
 
18
 
! Отговори
турчина преди 7 години
Дано да е прав но не ми се вярва.Може би аз не разбирам. Не знам.Но положението в България с това намаляване на населението, мутрите, цензурата в медиите не ми харесва.Безработицата е ниска. Работа има но доходите не са на ниво.
12
2
 
26
 
! Отговори
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@ преди 7 години
Да, заводите дори не могат да намерят квалифицирана работна ръка с висше образование и минимум 10 години стаж , които да работят за 250 евро на месец....работа бол, желаещи - няма! Що за наглост?!
11
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Гей парадите бяха разрешени от Бойко Борисов, когато стана кмет на София ! Да ходи да ги охранява той !Иначе какви магистрали, какви заводи, какви 5 лв. Народът отдавна се изнесе от мутернската ***.
10
2
 
29
 
! Отговори
бай Стамат преди 7 години
работех в текстилна фирма,450лв заплата като оператор и подръжка на поточна линия.Напуснах ,гледам си пчелите,разбирам от строителсво,и там пада некой лев,не плащам нищо и не искам нищо от тази измислена пародия нарена бг държава