Плевнелиев: Оставам в политиката!

Президентът не коментира скъсаната си снимка
2 юли 2016 12:11, Петя Славова
312
Плевнелиев: Оставам в политиката!
Снимка: архив, Reuters

Няма да създавам партия, няма да влизам в друга, продължавам в политиката за европейско бъдеще на България, заяви президентът Росен Плевнелиев пред „24 часа”. Той коментира бъдещата позиция по бъдещето на ЕС
„Ако има развод, нека да го направим възможно най-цивилизовано.

Нека направим целия процес по отделяне на Обединеното кралство по европейски, което ще рече коректно и по правилата. Така ще покажем своя респект и уважение един към друг. И можем да се надяваме, че някой ден те пак ще се върнат в семейството, защото това е семейство на споделените ценности.”

Според него, сега не е времето, когато Европа трябва да излъчва нестабилност и неяснота и допълни, че най-важното е да не се стигне до моралната криза.

Президентът сподели, че се спекулира с темата за супердържава между Франция и Германия. „Да не се впускаме в сензации и да не търсим лесните отговори в труден момент, защото такива няма. Търпението е най-добрият съветник. Ценностите са това, върху което можем да стъпим.”, каза той.

Той обясни, че често Брюксел се сочи като удобно извинение на национални провали. „Приватизираме успеха, а неуспеха прехвърляме към Европейската комисия.

„В България се наслаждаваме на свобода, каквато никога не сме имали, и забравяме къде бяхме преди 25 години. Затова казвам: ЕС даде мир, общ пазар, което е предпоставка за конкурентоспособност. Оставям за всички въпросителната какво би било, ако го няма този съюз за мир.”, отсече Плевнелиев.

Той коментира, че в момента в Европа са във възход националистите и популистите. „ В референдума видяхме много лъжи и демагогия, заиграване със страховете на хората. Хората имат пълното право да са притеснени. Политиците нямат никакво право да се заиграват с тези страхове и да не дават устойчиви решения.”

Росен Плевнелиев отказа да коментира скъсаната си снимка в ефир от сценариста Филип Станев и допълни, че е добре да има в страната ни дебат и по този акт.

Президентът обясни, че има свои лични причини – достатъчно сериозни и дълбоки, за да не се кандидатира отново за държавен глава.

Ще се върна към думите си: “оставам в политиката”. Ще продължа да работя за повече Европа в България и повече България в Европа.” Каза Плевнелиев и уточни, че няма да прави нова политическа партия.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


312
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
166
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 202Чудя се, как сащарските ни губернатори и оня, само в у нас вече известен, без обаче да има най-малък принос за България - Рубик, залагат на това недоразумение, което непрекъснато тиражира "прекрасната" си снимка. И това е относително приемливо кадро. Но изразява цялата му интелектуална и ментална същност. А етика, доблест, честност, достоинство тук просто са неприложими. Да залагаш на крастав кон си е жива глynост. То само дeбилcки цвили срещу Русия. А това не "валя".
165
28
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ПНХ ПДРСВ скапаната руска *** всички са морални. Начело с Путин! Русофилите пък са най-моралните в България.
164
0
 
25
 
! Отговори
ПНХ ПДРС преди 7 години
"най-важното е да не се стигне до моралната криза."Къде,в Европа ли?Морална криза?!Няма да има морална криза,защото за да има такава,първо трябва да има морал.А в Толерастландия такова животно нЕма.
163
0
 
32
 
! Отговори
ПНХ ПДРС преди 7 години
До Анонимен 207"това недоразумение още ли е президент"Да.Поради Недоразумение.
162
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
това недоразумение още ли е президент
161
0
 
39
 
! Отговори
анализатор преди 7 години
Естественно, че оставаш в политиката другарю Плевнелиев, като политически труп......
160
2
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Назначиха го за обединител, а той се превърна в най-големия дразнител на нацията! Махай се, бе!!! Изчезни!!!
159
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Mr.STARBUCKSПосредствени и злобни коментари.Все дребни червени душички и няколко стари ергена от Атака.Това са 95 % от посетителите в този форум.Сами си пишат коментари и си слагат плюсчвета. =====Aз не съм атакаджия и не съм дърт ерген. Живея много близо до теб.Едно време пускаше телефона си тук докато не те хванаха, че тъща ти (рускиня)приема всички разговори и ти разрешава да говориш или не.Иначе, незнам колко глупав трябва да е някой да си сложи ник на кафене.
158
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Лекето винаги остава, колкото и да го переш, не се маха...Всъщност, Плевнелиев остава в политиката, защото е прислужвал добре на чуждите интереси. Сега менторите му от Американското посолство са му наредили да остане, та да продължи да им служи вярно, като ловното куче на стопанина си.Явно са преценили, че все още не им е служил достатъчно, за да го вземат на хранилка, както стана с бивши лидери на СДС и предишни президенти, продали България на чужди интереси.
157
0
 
2
 
! Отговори
край преди 7 години
До 198 Предполагам че имащ предвид Пернишка и Кюстендилска области щото България е 111 ХИЛ. кв.км.
156
0
 
31
 
! Отговори
Ф.С.В преди 7 години
- Ама стига се вря в политиката -- Отивай на война - нали все това ти е в главата -- хибридна космическа морска наземна сухоземна -- Който говори за война - да ходи на война - а не да се бута в политиката и като страхливо куче платено от американските си господари- -да лае !
155
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Плевнелиев: Оставам в политиката!България: Само това ни липсваше!?!
154
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
какво да се направи - оставаме,оставаме,,,,!!
153
0
 
39
 
! Отговори
край преди 7 години
В каква политика оставаш бе човек. Що се не кандидатира да видиш че ще ти гласуват под 5%. Прибирай се при жена си и ни остави да забравим възможно най бързо за теб.
152
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Боже,ела си прибери вересиите,че омръзна на хората да ги дразни с простотии.
151
0
 
42
 
! Отговори
Роската Плевнелиев преди 7 години
Причините да не се кандидатирам за втори мандат са лични. Лично ми наредиха да си обирам крушите.
150
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кафеварката на Боко се е счупила и Роско ще бъде назначен да прави кафе на шефа.
149
39
 
3
 
! Отговори
Mr.STARBUCKS преди 7 години
Посредствени и злобни коментари.Все дребни червени душички и няколко стари ергена от Атака.Това са 95 % от посетителите в този форум.Сами си пишат коментари и си слагат плюсчвета.
148
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Меркел ще ни хвали, че имаме централен нападател - ядрен физик от Ирак, и халф - професор по право от Мароко,защитник - професор химик-лаборант от Афганистан.Това е пътят и аз ще отстоявам тези ценности и никога няма да отстъпя от тях.Слон да ме настъпи няма да дам крачка назад.Благодаря Ви за вниманието.ваш Прецедент Плевнелиев
147
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Под оставяне в политиката човека има впредвид някоя сладка службичка я в НАТО, я в ЕС.Той много се погрижи да си осигури личното бъдеще в последните няколко месеца.Иначе, речника и мисленето му са пълни с някакви клишета и речник от 50 думи.Моето лично мнение е да продължим политичеката му кариера като дипломат - най-удачно е да го пратим посланник в контролираната от умерена опозиция част от Сирия, но Либия и Афганистан са също добри дестинации.